Szombati programok otthonüléshez/álláshoz/táncoláshoz

Az otthonülésnek nem kell feltétlenül unalmasnak lennie, sőt! Mássz fel a netre, és streameld a következő koncerteket, előadásokat, beszélgetéseket!

Fonogram-nap

április 4. 10h

Április 4-én, szombaton a Fonogram-nap 2020 keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet rangos szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítélt Fonogram - Magyar Zenei Díjat.

A Fonogram-nap a magyar zenei élet ünnepe. Hallgass még több magyar zenét, #mertkelladal!

Az egyes zenei kategóriák győzteseire online videók formájában derül fény. Kövesd az interaktív online műsorfolyamot egész nap a www.fonogram.hu oldalon, illetve a közösségi média felületeinken:
» Facebook: https://www.facebook.com/fonogram
» YouTube: https://www.youtube.com/user/fonogramhu
» Instagram: https://www.instagram.com/fonogramhu

Kiskalász: Gyere az Állatkertbe! - online gyerekkoncert 

április 4. 11h

A Kiskalász harmadik LIVE szobakoncertje. Ezúttal elsősorban a "Gyere az Állatkertbe!" című lemezről válogatnak. Szóval  jön Zooli, a zebra, Bella víziló, Tatuék, no meg persze a már jól megszokott palacsintázós szülinapos köszöntések. Gyertek ti is! LINK

 

Sárkány-művek online

április 4. 12h; 16h

Házhoz jön a kolozsvári Puck Bábszínház. Ezen a héten is új előadásokkal jelentkeznek, amelyeket naponta kétszer fognak közvetíteni, 12.00 és 16.00 órától. Az előadások a WonderPuck Utcai Fesztivál Facebook-oldalán lesznek elérhetők, a fenti időpontokban. Ha valaki lemaradna a hétfői és szerdai közvetítésekről, az hétvégén bepótolhatja. További információt a bábszínház honlapján található.

 

Kukorica Jancsi, a Vitéz! online

április 4. 15h

Ha már így alakult a helyzet, senki se maradjon Kuttyomfitty nélkül, főleg a gyerekek ne. Íme a heti adag Kuttyomfitty: Kukorica Jancsi, a Vitéz!

 

Bánkitó Karanténfesztivál Online | Karanrév

április 4. 17h

Ne menjetek le velük sehova, maradjatok otthon, ők pedig raknak nektek zenét!
Az otthon szépen táncolók között nyereményeket sorsolnak ki :) LINK az eseményhez.

 

Tatabányai Jászai Mari Színház: Házasságon innen és túl - ismétlés

április 4. 17h

Háy darabja tragikomikus játék, modern labirintus, egymásba gabalyodó kapcsolatok szövevénye. A szerelem irracionalitása és a házasságok kapcsolatdinamikája szabdalja az egyéni és az összeforrott sorsokat. Felnőttek kétségbeesett fogócskái, melyet valószínűleg a házasságon belüli kommunikációs csapdák és érzéketlenségek indukálnak. A "házasságon túli" kapcsolatok, idegesítővé degradálódott szerelmesek mindennapjainak, ünnepeinek fáradt szomorúsága, szeretők miatti hazudozások kusza hálója. Meg talán az is, hogy itt Közép-Európában az élet értelmét, feladatát kutatva, elbizonytalanodtunk... Tanulunk, lakásra, számlákra, nyaralásra gyűjtünk, míg elérkezik a nyugdíjas évek bizonytalan, megalázó horizontja... Ennyi lenne az ember nagyszerű küldetése.Közvetítés itt

 

Bánkitó Karanténfesztivál Online | Szabad Terek kerekasztal | Karanténfesztivál

április 4. 17h

A Szabad Terek hálózat tagjai is rendkívüli helyzetben találták magukat.

Most egy online kerekasztal-beszélgetésben helyek képviselői mutatják be tevékenységüket és értékeiket, majd aktuálisabb vizekre eveznek, szót ejtenek kihívásokról, tervekről és reményekről is.
A közös Zoom-hívás végén pedig a nézők kérdéseit is megválaszolják. LINK az eseményhez.

 

Magyar Nemzeti Cirkusz online - 2017-es műsor vetítése 2. rész

április 4. 17h

Emlékeztek még Rosi Hochegerre és kutyáira? Esetleg Scoutra? Na és a Kenya Boysra? Bizony, ez mind 2017-ben volt! Most visszatérnek a Magyar Nemzeti Cirkusz virtuális porondjára, április 3-án és 4-én 17 órától láthatjátok a 2017-es műsor felvételét a Facebookon. Kövessétek a Magyar Nemzeti Cirkusz Facebook-oldalán az előadásokat.

 

Dorogi Péter (Intim Torna Illegál) - Live a garázsból

április 4. 18h

Folytatódik a Maradj Otthon! Fesztivál Dorogi Péter garázskoncertjével.

 

A Balaton Sound bemutatja: Lotfi Begi Sunset DJ livestream

április 4. 18h

"Hogy is van a mondás? Ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez‼️
Nos ez most egy ilyen szituáciò, Ti nem tudtok eljönni a mi bulinkba, ezért mi visszük el a bulit hozzátok! Andro cimborámmal várunk titeket szombat este a Balaton Sound facebook oldalán egy közös hupákolásra! Egy szabály van, ahányszor emeljük a poharat, nektek is emelni kell otthon!" LINK az eseményhez.

 

Budapest Bábszínház: Bábok a neten - Kaukázusi krétakör

április 4. 19h

A kaukázusi krétakör Brecht egyik legtöbbet játszott darabja. A zenés példázat a Budapest Bábszínházban Spiegl Anna és Mészáros Máté főszereplésével látható. A bölcs bíró, a gyereket csak magára gondolva elhagyó vér szerinti anya és a gyereket megtaláló, őt valóban szerető mostohaanya esete már az ótestamentumi Királyok könyvében szerepel, a vándorlegenda további ismert forrása, amelyben már a krétakör próbája is szerepel, a 13. századból, Kínából származik. A példázat több dráma és opera alapanyagául is szolgált, legismertebbé azonban Bertolt Brecht 1944/45-ben, Santa Monicában írt műve révén vált. Közvetítés itt

 

Boggie szoba-koncert

április 4. 19h

Folytatódik a Maradj Otthon! Fesztivál sorozata Boggie a nappalijából ad koncertet.

 

Irodalmi habfürdőzés

április 4. 19h

Schmöltz Margit közös novellaolvasásra invitál mindenkit. A novellákat ő adja, nekted pedig nincs más dolgotok, mint otthon, a fürdőkádban, illatos habok között lazulva, elolvasni őket. A két, külön erre az alkalomra kiszemelt novella címe: Romantikátlanítás, Tökfőzelék kétszer. A novellákat szombaton megtalálod Schmöltz Margit írói oldalán, de elolvasni csak a fürdőkádban ér mindkettőt! Az esemény végén küldjetek élménybeszámolókat, a bátrabbak fotókat is!

 

TAKE A SEAT! - Frenák Pál Társulat: Tricks & Tracks 2. - online közvetítés

április 4. 20h

A legendás produkció 1999 óta már jó néhányszor fel lett újítva, most egy 2017-es felvételt – Tricks & Tracks 2. – láthatnak majd az érdeklődők. A Tricks & Tracks 2. egy szándékoltan ironikus, kegyetlen és provokatív előadás: a szereplők karakterből karakterbe bújnak, levetkőzik saját magukat, majd visszabújnak a szerepeikbe. Az egykor és a most összeér, a fehér, üres felületre új vonalakat, új jeleket rajzolt a társulat, nem felejtve, hanem továbbgondolva a múltat. Az előadás izgalmas hibridként egyszerre idézi meg a japán kultúra letisztultságát, kalligrafikus szépségét, áttetsző minimalizmusát és a metropoliszok színes, villódzó őrületét. Frenák Pál nem fél erős színekkel festeni a fehér színpadi vászonra, koreográfiája féktelen dinamikájú, organikus káosz-butoh. Közvetítés itt

 

Ludwig LIVE | Vendég: iamyank

április 4. 20h

iamyank félórás Slow Live electro-akusztikus szobakoncertje: zenei inspirációk a Slow Life. Radikális hétköznapok című kiállításra. Az esemény a Ludwig Múzeum Facebook csatornáján élő adásként tekinthető meg.

 

Ötödik Emelet Fesztivál (Insta Live)

április 4. 20h

A szervezők heti egy alkalommal minimum felmentek az ötödikre, de pár hete már be sem tették a lábukat, se ők, se a többiek. Elárvultak a hangszerek és az erősítők, többek között értük is összefogtak páran és kicsit kilépve a tétlenkedésből arra gondoltak, hogy egy vagy két dal is sokat tehet azért, hogy pótolják azt az űrt, amit az élő zenélés, a koncertek, a próbatermek és a közönség mellőzése okoz mostanában. Így jött az Ötödik Emelet Fesztivál ötlete, vagyis 8 fellépő és az ő 10 percnyi minikoncertjeik papucsban, plüssállatok és könyvek között, otthonról és ami a legfontosabb: Instagramon streamelve. Azt tudnotok kell, hogy a zenekarok sincsenek természetesen egy helyen, ezért a többfős bandáknál egy-egy tag vállalta, hogy eljátssza a kiválasztott dalait. :) És akkor mi is a teendőtök? Annyi, hogy 2020. április 4-én, szombaton este 8-kor vegyétek elő a telefonotokat vagy üljetek a gép elé, és a megadott linkekre kattintva a megadott időpontban már be is csatlakozhattok a koncertekbe. (A későbbiekben még megosztanak pár infót a technikai dolgokról, hogy minden tiszta legyen.)

 

Bobby McFerrin: Circlesongs - MÜPA HOME

április 4. 20h

Km.: Joey Blake, Dave Worm (ének)
Bolyki Sára, Fellegi Anna, Horváth Cintia, Kanizsa Gina, Várallyay Katus, Várallyay Petra, Bolyki László, Fábián Attila, Homor Máté, Molnár Gábor, Varga Dávid, Vavra Bence (vokál) MÜPA HOME

 

Szivák Zsolt Kanapékoncert

április 4. 20h

Folytatódik a Maradj Otthon! Fesztivál sorozata Szivák Zsolt számaival.

 

Spirit Színház: Mennyit érünk? (2. rész) - online közvetítés

április 4. 23h

Családi komédia az elfogadásról, egy különleges apa-fia barátságról. Az özvegy apa (Perjés János) és fia (Szalay Bence) egy időben keresik a nagy Ő-t. Kapcsolatuk idillikusan és viccesen baráti. Teljes őszinteségben élnek, így nem tabu, hogy amíg az apa Mrs. Ő-t keresi, addig a sportoló fiú Mr. Ő-t. Találkozásuk a lehetséges társakkal számtalan fordulatot tartogat. Közvetítés itt