Szombati programok

Ez a szombat is a szokások rabja, tehát remek lesz! A keleti újdonság és két mozis élmény után igazi zenei csemegéket kapunk kézhez, lábhoz, kinek mi. A muzsikás öregfiúk még mindig üdén csapnak a húrokba, de van, aki csak karcosan énekel, tessék menni megnézni!

Kínai Újévi Fesztivál 2023

Chinatown Budapest, január 28-29.

Végre! Három évnyi kihagyás után, a magyarországi kínai közösség újra kultúrális programokkal köszöntik a Kínai Új Évet. A kétnapos eseményen lesznek kültéri- és beltéri programok is, ünnepi ételek, teaszertartás, kínai orvosi vizsgálat, tradicionális kézművesség. Ezenkívül készültünk néhány “Érintsd meg - Játssz rajta - Próbáld ki” interaktív játékkal, mint például: hanfu cosplay, csináld magad kínai tésztabatyu, kínai csomókötés, papírkivágás, stb.

 

A művészet templomai - Salvador Dalí ifjúkora - Várkert Mozi

Várkert Bazár, január 28., 18:00

A Gala-Salvador Dalí Alapítvány támogatásával és szakmai közreműködésével elkészült film a művész születésétől 1929-ig – a szürrealista mozgalomhoz való csatlakozásig – tartó korszakra és Dalí ifjúi éveinek helyszíneire: Figueresre, Barcelonara, Madridra és Párizsra fókuszál. A film számos, eddig még sohasem látott archív dokumentumot és felvételt mutat be, amelyek új fényt vetnek Dalí gyermek- és fiatalkorára.

 

Világpolgárok

Budapest Távmozi, január 28., 19:00

Az ember sosem lehet túl öreg az újrakezdéshez: ebben reménykedik legalábbis a három római nyugdíjas, Attilio, Giorgetto és a Professzor. Egy pohár fehérbor és egy trasteverei séta között úgy döntenek, hátrahagyják katasztrofális életüket, és külföldön próbálnak szerencsét, méghozzá egy olyan helyen, ahol a nyugdíjukból jobban megélhetnek. A nagy kérdés azonban az, hogy merre induljanak. Az Azori-szigetek tökéletes célpontnak tűnik, és a három férfi izgatottan vág bele az új kalandba. A nyelvleckéktől kezdve a különös találkozásokig fantasztikus utazás veszi kezdetét…

 

KERN - Születésnapi koncert

Vígszínház, január 28., 19:00

A Vígszínház Kossuth-díjas színművészének már több, mint negyedszázada jelent meg az első lemeze, rajta az azóta legendássá vált Lövölde tér című dallal. Az azóta is roppant népszerű albumot újabb és újabb sikeres lemezek követték, sajátos hangulatú, összetéveszthetetlen stílusú, úgy nevezett „kernes” dalokkal.

 

Ecool Jazz Est: Oláh Krisztián Quartet

Budapest Jazz Klub, január 28., 20:00

Oláh Krisztián a klasszikus zenei elemeknek és kompozíciós technikáknak, valamint a kortárs jazz improvizatív sodrásának és absztrakt ritmikájának szerves kapcsolódásából és szintéziséből építi sajátos, dinamikus zenéjét. Számtalan díj és elismerést követően a zenéről és zeneszerzésről való gondolkodásmódját alapjaiban változtatta meg, amikor 2020-ben elkezdett a Zeneakadémián zeneszerzést tanulni.

 

Jazz It! - Binder Quartet: Blumenseele – Lemezbemutató koncert

Zeneakadémia, január 28., 20:00

Binder Károly zeneszerző, zongoraművész a hetvenes évek második fele óta a magyar zenei élet megkerülhetetlen alakja. Munkássága a modern mainstream jazztől a kortárs és avantgárd klasszikus zenén, valamint az úgynevezett magyar népi free jazzen keresztül a népzenéig számos műfajt és stílust ölel át. Szerzőként több mint 300 kompozíció áll mögötte, melyek többsége kamara- és zongoramű, emellett nem kevesebb, mint 43 színházi, hangjáték- és filmzene fűződik a nevéhez.

 

F.O. SYSTEM | Budapest 2023

Akvárium Klub, január 28., 20:00

Az F.O. System a hazai dark zene mára már kultikussá vált csapata, a Fekete Lyuk és a '80-as évek underground zenekarainak fontos képviselője januárban, a belvárosi Akvárium Klub Nagytermében lép fel.

 

Nulladik Változat a Hunniában

Hunnia Art Bisztró, január 28., 20:00

1989-es megalakulása óta stabil formációja a hazai underground klubszcénának. Bár a zenekar alapvetően az alakulás korszakának dark stílusában játszik, ezt hol folkos elemekkel, hol rockkal, hol poposabb hangvétellel ötvözi. A Nulladik Változattól nem idegenek a nagyívű koncepciók sem - kompromisszumoktól mentes hozzáállásuk stabil rajongótábort szerzett nekik. Mindezeknek köszönhető, hogy minden koncertjük igazi beavatás és különleges zenei élmény.

 

Free BJC Jam Session: Gáspár Károly Trio

Budapest Jazz Klub, január 28., 22:30

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.