Szombati programok

A kemény lelkűek elkezdik a metalszombatot az Analogban, és nem is hagyják abba hétfőig. A lágy lelkűek ezzel szemben vagy Budán, vagy a bársonyos Pagonyfeszten piknikelnek, ha szép idő lesz. A közepes lélekkel megáldottak vagy elnéznek mindezen eseményekre, vagy különcként moziznak, és utána zenéznek egy kicsit.

Városligeti Gyermeknap

Városliget, május 27-29.

Idén sem hagyják a gyerekeket és szüleiket móka és kacagás nélkül! Várják a kicsiket és nagyokat egyaránt május 27-28-29. a budapesti Városligetben. 3 nap, amely a felhőtlen szórakozásról fog szólni. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat gazdag programmal és sok szeretettel vár mindenkit a napozóréti Nagyszínpadon!

Gyereknap a Tündérkertben

Budapest Garden, május 27., 9:30

Gyereknap a Tündérkertben, rengeteg programmal, nem csak gyerekeknek!

INSANE HELLRIDE FEST 2023

Analog Music Hall, május 27-28.

2 nap, 2 x 10 zenekar, 100% extrém metal és elkötelezettség a magyar, illetve a nemzetközi underground iránt. Ez kovácsolta össze az Insane Hellride Fest szellemét!

Bel-budai Piknik

Millenáris, május 27., 10:00

Májusi vibrálás a Széllkapu Parkban, ez a Bel-budai Piknik!A Nor/ma Grand, a Zsiráf Buda, valamint a Millenáris együttműködésében, a Villa Sandi támogatásával egy napon át dallamokkal, ízekkel és programokkal töltik be a Széllkapu Parkot!

Nyári egész napos Pagonyfeszt a Kristályban

Kristály Színtér, május 27., 10:00

Ezúttal egy hatalmas, egész napos családi programmal vár minden kicsit és nagyot a Margit szigeten sok-sok kinti- és benti programmal a Pagonyfeszt!

Várkert Mozi - A félreismert Raffaello

Várkert Bazár, május 27., 18:00

Raffaello halálának 500. évfordulójára emlékezvén a valaha volt legjelentősebb tárlatot rendezték meg munkáiból Rómában, mely rendkívüli kiállítást az Exhibition on Screen forgatócsoportja elsőként járhatott be. Raphael Sanzio da Urbino életét és munkásságát több mint kétszáz, felerészt most először együtt kiállított remekművön – festményen, rajzon – keresztül mutatja be ez a megatárlat.

ZORALL x AKELA

Barba Negra, május 27., 18:00

Menetrend: 18:00 Kapunyitás, III. banda, II. banda: AKELA (66,6 perc) sztárvendég: Mezőfi József "November", I. banda: ZORALL. A XX., XXI. és XXIII. kerületi lakosoknak lakcímkártya felmutatásával 18:00 és 19 óra között, a szabad kapacitás erejéig ingyenes a belépés.

Legjobb tudomásom szerint

A történet főszereplője Nóra és Dénes, egy fiatal házaspár. Dénes feleségét egy éjszaka nemi erőszak éri. Az ellentmondásos tanúvallomások miatt és a bizonyítékok híján a rendőrség nem tud igazságot tenni az ügyben. A férj először felesége mellé áll, támogatja, személyesen próbál meg utánajárni, hogy pontosan mi is történt azon az éjszakán, a későbbiekben azonban az eset feldolgozása próbára teszi a kapcsolatukat. A pár különösen nehéz helyzetbe kerül, mert mindez épp egy örökbefogadási folyamat végén történik, és a történtek befolyásolják a döntés kimenetelét.

Wonder Women Night - NuNix | Pink Dragon | Vasmacska   

Analog Music Hall, május 27., 19:00

MENETREND: 19:30 NuNix, 20:30 Pink Dragon, 21:30 Vasmacska

Balázs Elemér Group

Budapest Jazz Club, május 27., 20:00

Balázs Elemér formációja kiemelkedően egyéni hangzásvilágot alakított ki; ennek legfőbb jellemzői a dallam központúság és a különleges ritmika, melyeket a férfi és női hang érdekes kontrasztja tesz még színesebbé.

A multiinstrumentalista dalszerző-énekes, Szabó Balázs és bandája állandó vendége a meghatározó magyarországi és határontúli fesztiváloknak, illetve kluboknak, koncertjeik mindig igazán különleges élményt nyújtanak és rendre telt házasak. Balázs hosszú utat járt be a nagyszínpadokig: előadói pályáját egyszálgitárosként kezdte, a koncertezés mellett utcaszínházasként tevékenykedett és évekig bábszínészként is dolgozott. 2009-ben alapította meg a Szabó Balázs Bandáját, amely a magyar népzenéből táplálkozó, sanzonos világból, popos, rockos, funkos elemekkel és kamarazenei ízesítéssel egy teljesen egyedi, határbontó és műfajépítő megszólalással építkezik.