Szombati sokadalom

Mindenki ezt a szombatot akarta, és sokan meg is kapták. Jótékony futók, buja budapestiek és furcsa punkok, meg az éjszakai bábok, mind zsúfolódnak, pedig még a napnak sincs vége, nemhogy a hétnek! Persze, mint mindig, a zenészek nyertek. Hallgassunk rájuk, vagy inkább őket, és merjünk választani!

III. Fuss, Forest! A Nagy Vadmacska Küldetés - jótékonysági futóverseny

Budakeszi Vadaspark, május 14., 8:00

Családi, egyéni, rövid és hosszú: itt mindenki megtalálja a számára megfelelő távot, ráadásul a  nevezéssel egy jó ügyet is támogatsz, ugyanis a verseny nevezési díjának összegét 100%-ban a  vadmacskák élőhelyének védelmére, felkutatására és életmódjuk tanulmányozására fordítják a  szervezők.

Rudas Fürdő, május 14., 10:00

Harisnyakötők ès türelmi bárcàk. Kétes múltú luxusmúzsàk és könnyű, ledér szerelmek. A történeti Budapest erotikus emlèkei közt sétàlva megismerkedünk a korabeli kèjnők és vendégeik mindennapjaival. Olyan helyszínekre látogatunk, ahol a falak izgalmas rendőrsègi, megdöbbentő közegèszsègügyi adatokról, ledér bordélyos hölgyekről, sőt, kalandos szeretői történetekről mesèlnek. 

A csillagászok igazából nagyra nőtt gyerekek – például szeretik a nagy durranásokat vagy sokat kérdeznek… A program során a gyerekek könnyen érthető, de annál színesebb nyelvén magyarázzuk el az univerzum érdekességeit, interaktív módon mutatják be a jelenségeket, és megválaszolják a gyerekek sokszor egyszerűnek tűnő, de fogas kérdéseit. 

AsiaCenter Állati Kölyöknap

AsiaCenter, május 14., 10:00

Május 14-én, szombaton két év kihagyás után az AsiaCenter újra megrendezi népszerű gyermeknapi rendezvényét, az Állati Kölyöknapot! Az egész napos, ingyenes családi programon biztosan sok-sok kistigrissel találkozhatunk majd, az AsiaCenter arcfestője ugyanis minden gyermekből kistigrist varázsol!

Vintage Légy-Ott! @Szimplakert - Több mint vásár

Szimpla Kert, május 14., 11:00

A Vintage Légy-Ott! azért több, mint vásár, mert azon túlmutatva, hogy vintage és újrahasznosított ruhák és kiegészítők piaca, a fenntartható divatról folyó diskurzusba is szeretne bekapcsolódni, illetve szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy szélesebb körben népszerűvé váljon a használt ruhák vásárlása a nagyon szennyező fast fashion divat helyett. 

Steampunk Design Market

Dürer Kert, május 14., 13:00

Idén első alkalommal kerül megrendezésre, ahol találkozik a divat, design és képzőművészet.
A Steampunk úgy írható le, mint klasszikus viktoriánus sci-fi és fantasy keveréke ahol ötvözódik a korszak gőztechnikája és a viktoriánus korszak eleganciája.  

2022-ben a Lick The Click! és a LavaLava az egész nyárra egyesítette energiáit és egységben hozza el nektek a legjobb szombat délutánokat a városba. Rezidensek: Isu (Lick The Click!), DJ Crimson (Lick The Click!), Tolo (LavaLava), Falcao (LavaLava) 

Az este a nemzetközi hírű ékszertolvaj Gengszter nagyi és unokája, a 11 éves Ben nyomába eredhetnek a kiskorú nyomozók. Lesz jó sok tánc, koronaékszer és hajmeresztő kaland, majd az előadás után a kiskamaszoké a színház, ők folytathatják a történetet. Játék és pizsamaparti a Bábszínházban.

Kowalsky meg a Vega, vendég: No Sugar

Budapest Park, május 14., 18:00

Kowalsky meg a Vega az elmúlt években kétségtelenül az ország egyik legnépszerűbb zenekarává nőtte ki magát. Számos teltházas Parkos koncertet tudhatnak maguk mögött, ami nem csoda, hiszen életigenlő örömzenélésükkel azonnal jókedvet csempésznek a közönség életébe. Ráadásul a csapat egy pillanatra sem dől hátra, decemberben egy vadiúj videoklippel is kedveskedett a rajongóknak! 

Csak győzzék szuflával! Ezen az éjszakán rophatják hajnalig, cigányzenétől lesznek hangosak a nyócker utcái, neves prímások trillái és futamai töltik meg a tereket. A cél, hogy a cigányzene, ez a méltatlanul mellőzött hungaricum hazájában ismét népszerű legyen, és ne haljon ki ez a nemes mesterség. 

2022-ben HAMARABB KEZDŐDIK A NYÁR! A pünkösdi hosszú hétvége szombatján bulizzatok egy hatalmasat a '90-es évek legnagyobb hazai sztárjaival! Gyere el Te is idézd fel újra fiatalságod legszebb élményeit, az első Balaton-parti nyaralást a haverokkal vagy épp az első szerelmet a Pünkösdi I Love RETRO Fesztiválon!  

Red Swamp lemezbemutató @ SzimplaROCKS

Szimpla Kert, május 14., 19:00

A stoner/sludge metálban utazó (egymás közt csak “szmókermetál”) Red Swamp a Sabbath-Down-Clutch háromszög legerősebb stílusjegyeit öltözteti modern köntösbe: tonnás súlyú riffek, hatalmas refrének és markáns lüktetés jellemzi zenéjüket. A banda a színpadon él igazán - mindegy, hogy az raklapokból van összerakva egy vidéki ház pincéjében, vagy épp egy fesztivál tágas deszkáiról van szó.

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben valóság és képzelet csúszik össze egy szerelmes nő fejében. Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság-híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.

A kortárs jazz anomáliája - írja a Yellowjacketsről egy mérvadó jazzportál. A Jackets-tagok immár XL-es kabátot hordanak, hiszen a csapat negyven éve létezik, és miközben képesek voltak folytonosan megújulni, megtartották pár ütemből felismerhető zenei világukat. 

Kollár-Klemencz Kamarazenekar - Ég az erdő

A38 Hajó, május 14., 20:00

Az Ég az erdő című új Kollár-Klemencz album (CD formában) 2020 őszén látott napvilágot, a dalszerző-énekes-író 2008-ban elindult szólólemezek negyedik darabjaként. Személyes hangvételű, mély érzelmekkel telített, balladisztikus dalok a természetből, az erdő közepén élő alkotótól és vonós zenekarától. Az új lemez dalai ösvényeket taposnak ki a mindennapjainkon, amelyeken elindulva közelebb visznek elveszített ártatlanságunkhoz. 

Darren Foreman, azaz művésznevén Beardyman, a modern beatbox egyik legnagyobb alakja, az emberi hang elektronikus manipulálásának egyik legismertebb prófétája. 2006-ban és 2007-ben brit beatboxbajnok lett, 2008-ban már a zsűri tagja volt. De amit Beardyman csinál, az igazából nem - vagy nem csak - beatbox. 

A hetvenes évek végén, nyolcvanas évek elején működő legendás Binder Quartet (Binder Károly, Dresch Mihály, Benkő Róbert, Baló István) az akkori magyar jazz egyik legeredetibb és meghatározó formációja volt. Binder Károly a zenekar felbomlása után zeneszerzőként és előadóművészként is jelentős sikereket ért el.