Szombati unaloműző

Kedves Olvasó! Válogass kedvedre a programokból. Találsz mindenfélét. Sőt, megbújt egy élő koncert is a sok otthoni néznivaló között. Jó mulatást!

Kultúrdiplomácia Ázsiában

Online, május 25., 09:00

A PPKE Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoportja sok szeretettel meghívja a soron következő, ELKH Néprajztudományi Intézetével közös, és a Magyar Nemzeti Bank támogatásával megvalósuló rendezvényére.


80 nap alatt a Föld körül

Online, május 22., 10:30

Ha tehetném, körbeutaznám az egész világot. Végiglátogatnám a különböző országokat az Egyenlítőn innen és túl, megismerném a sokszínű kultúrák varázslatos lakóit, a változatos épületeket, a színes tájakat és az illatokat, ízeket, mosolyokat. Hallgatnám a tenger hangjait, mert biztosan más a Vörös-tengeré, mint a Feketéé, nem beszélve a Csendes-óceánról. A Budapest Bábszínház előadása.


A Kolompos együttes meglepetése - Online

Online, május 22., 11:00

Bár a Kolompos tavaszi táncháza elmarad, azért egy kis összeállítással készülnek, fogadjátok sok-sok szeretettel.


Nem igazán kaliforniai csoda: A Jó, a Rossz és a Csúf közösségi botanikai workshop

Online, május 22., 14:00

A Fuzzy a Nem igazán kaliforniai csoda című online közösségi botanikai workshopokkal vesz rész a MENÜ imaginaire projektben.


Tom Sawyer kalandjai

Online, május 22., 15:00

Aki egyszer is olvasta soha nem felejti el Tom Sawyert. A cuki, nagyszájú, kedves svihákot mindenki a szívébe zárja. Különösen Becky Thatcher. Aki kislányként ott áll kitartóan Tom mellett, de az olvasói emlékezet mégis a feledésbe szitálja őt. Holott Becky Thatcher mindent elsöprően van.


Cigányzene? Magyar zene? Tisztelgés a magyar nóta előtt

Online, május 22., 18:00

Évszázadok öröklődő tudása, legendás prímás generációk, Lisztet és Brahmsot megihlető cigányzenészek – van mire büszkének lennünk. És ez a műfaj most éppúgy a kihalás szélén billeg, mint Bartókék idejében a parasztzene, a népdal. Kár lenne veszni hagyni. Ezen a koncerten együtt vigadunk és sírunk Sárközy Lajossal és bandájával, fókuszban közös örökségünk: a magyar nóta.


Rippl-Rónai József és a századforduló művészete

Online, május 22., 18:30

Rippl-Rónai József a modern magyar festészet egyik legismertebb alakja. Hogyan jutott el az ifjú művész Kaposvárról Munkácsy Mihály műhelyén át a legnagyobb Párizsi szalonokig? Vegyél részt az online tárlatvezetésen és megtudhatod, hogyan lett Rippl-Rónai a szecessziós törekvések egyik legfőbb képviselője.


A zsidó

Online, május 22., 18:00

A lengyel Artur Pałyga darabja saját népét készteti a történelmi múltjával való számvetésre.
Vajon mi hol tartunk ezen az úton?


Egyformák vagyunk

Online, május 22., 19:00

Az Egyformák vagytok című regény főhősei a mű streamelésre adaptált, rövidített változatában öt rövid jelenetben vezetik végig a nézőt huszonnégy óra történetén.


Végre egy kis csönd

Online, május 22., 19:00

A pillanat, amikor még elkaphatnád az asztalról levert poharat. Figyeled mozdulatlan zuhanását. Most hagyja el a kritikus pontot. Önálló pályára áll, kikerül a szándékok és lehetőségek köréből. Percek, napok, évmilliók. Közeledés és soha meg nem érkezés. Végre egy kis csönd. Látok egy párt, két szerelmes embert, ahogy egy város fölött lebegnek. Ez a város a szépségéről volt híres, és most romokban áll. A Katona József Színház előadása


Szavalóverseny

Online, május 22., 19:00

Az előadás – bár Szavalóverseny a címe – nem a versmondás, hanem sokkal inkább a versírás műhelytitkairól, kínjairól, kételyeiről, a különböző költői műfajokkal való találkozás csapdáiról szól. Az utánozhatatlan stílusú műfajelemzéseket a szerző saját és klasszikus versekkel illusztrálja, ezeket a társulat színészei adják elő.


Carmina Burana

Online, május 22., 19:55

Bogányi Tibor számos alkalommal dirigálta már a művet, és lassanként egy szcenizált előadás víziója született meg benne. A három szólista, a Magyar Nemzeti Balett három művésze és a monumentális, közel 100 fős énekkar köré lélegzetelállító látványt álmodtak az alkotók az Erkel színpadára: hat projektoron és LED-falakon elevenednek majd meg a 3D-s „mágikus képek”.


Garda-tó, beszélgetés Harmath Veronika, idegenvezetővel

Online, május 22., 20:00

Az észak olasz tóvidék hangulata, kis tóparti városkái, közeli hegyei, parkjai, túra ösvényei, hajó vagy komp útvonalai igazán csábítóak bárhonnan érkezünk. A Garda tó azonban, talán mondhatjuk, rendkívül népszerű a magyar turisták körében.


Bagossy Brothers Company

Online, május 22., 20:00

A csapat 2020-ban több elismerést is kapott, „Az év hangfelvétele” kategóriában Fonogram-díjjal ismerték el, a Petőfi Zenei Díjat pedig két kategóriában („Az év zenekara”, illetve „Az év férfi előadója”) is elhozta. Jó szórakozást!


Színészbüfé/Büfészínész 2.

Online, május 22., 20:00

Azt meséld el, Kriszta, Máté, Imi, Epi, István, Ancsa, Laci, Betti, Tünde, Pali, Zsolti, Máté, Marci, Judit, Csabi, Anna, Milán! Ma este pályájuk emlékezetes pillanatairól mesélnek.


Fonó Tavasz: Cimbaliband Gipsy Fushion lemezbemutató - Élő stream és Élő koncert

Fonó Budai Zeneház/Online, május 22., 20:00

A Gipsy Fushion című lemez Horváth Alexandra és a Cimbaliband közös produkciója, mely a Fonó Budai Zeneház gondozásában jelent meg 2020-ban. Ennek a Fonogram-díjra is jelölt albumnak a lemezbemutató koncertje az első hibrid eseménye a Fonónak, melyet nemcsak élőben lehet látogatni, hanem online eseményként is lehet követni élő stream formájában, sőt a közvetítés befejeztével a koncertet másnap éjfélig akárhányszor újra lehet nézni.


Glastonbury bemutatja Live at Worthy Farm global livestream EUROPE /HU

Online, május 22., 20:00

A világ egyik legismertebb fesztiváljának szervezői május 22-én különleges streamkoncerttel jelentkeznek a Glastonbury kultikus helyszíneiről. A Live At Worthy Farm elnevezésű ötórás műsorban fellép a Coldplay, Damon Albarn, HAIM, IDLES, Jorja Smith, Kano, Michael Kiwanuka, Wolf Alice és DJ Honey Dijon.


A Pendragon-legenda

Online, május 22., 22:00

Szerb Antal  művéből zúttal zenés színházi adaptáció született Kovács Adrián zeneszerző és Galambos Attila szövegíró tollából. A kalandregény hangsúlyai áthelyeződnek az érzelmekre, a minden racionális meggondolást elsöprő szenvedélyekre, de a történet lényege változatlan: Bátky doktor, a londoni tanulmányúton tartózkodó magyar bölcsész meghívást kap Pendragon urától a kies Walesbe, ahol az érdeklődése fókuszában álló középkori titkos társaság, a Rózsakeresztesek után nyomozhat.