Sztárok, akik nem tudták feldolgozni színészkollégájuk halálát

A hollywoodi filmcsillagok is emberből vannak, őket is megrázza, ha elveszítenek valakit, akivel előtte nap mint nap együtt dolgoztak. Valaki hosszú évtizedek után is siratja egykori kollégáját, más életre szóló döntést hozott a gyász hatására.

Lea Michele

Cory Monteith halálát Színészek, akik fájdalmasan korán hagytak itt minket című cikkünkbe is beválogattuk, hiszen az egész világot megrázta, amikor mindössze 31 évesen elhunyt, véletlen heroin- és alkoholtúladagolás miatt. Glee – Sztárok leszünk!-beli kolléganőjét, Lea Michele-t azonban értelemszerűen még jobban szíven ütötte a tragédia, hiszen nemcsak együtt játszott a színésszel, de egy párt is alkottak a férfi 2013-as halálakor. A színésznő fájdalma olyan nagy volt, hogy az is megfordult a fejében, hogy hátat fordít a színészetnek, de végül, épp Monteith és az emléke miatt, máshogy döntött.

Forrás: Michael Buckner / Getty Images For Chrysalis


Úgy érezte ugyanis, hogy még mindig kevésbé fájdalmasabb, ha játszik, főleg, ha a Glee-beli kollégák veszik körül.

„Van egy fajta erő, amivel a gyász felruház. Egy pont után legalábbis. Nagyon nehéz addig kibírni,

de van egy pont, amikor választanod kell, hogy belebuksz ebbe vagy felemelkedsz belőle. Én pedig megpróbálom megtenni a tőlem telhető legjobbat, az ő emlékére, mert tudom, hogy ő is ezt szeretné” – nyilatkozta Ellen DeGeneres műsorában a színésznő, aki a mai napig rendszeresen megemlékezik egykori szerelméről, pár éve pedig a férfi által játszott karakter keresztnevét is magára tetováltatta.


Mark Hamill

Amikor a Star Wars-franchise a 2015-ös Az ébredő Erővel újra összetrombitálta az olyan régi kedvenceket, mint Mark Hamill és Carrie Fisher, azaz Luke Skywalker és Leia hercegnő, a rajongók odáig voltak az örömtől. Mikor azonban Fisher 2016 decemberében meghalt, Hamill hozzáállása alapjaiban megváltozott. A két színész ugyanis életre szóló barátságot kötött az első trilógia forgatásakor,

és Mark Hamill elveszítette a lelkesedését, miután kiderült, hogy a régiek közül már a színésznővel sem játszhat együtt.
Forrás: Tibrina Hobson / Getty Images


„Már nem érdekel azon a szinten, mint régen. (…) A régi bandát már nem lehet azon a módon összeszedni, ahogy szeretnénk, szóval inkább csak emlékezzünk a régi szép időkre!

És nagyon hálás vagyok a vele töltött közös időért”

– mondta a sztár egy interjúban. És ugyan Az utolsó Jedikben még fontos szerepet vállalt, utána fokozatosan eltávolodott a franchise-tól, és csak cameózott az olyan később készült darabokban, mint a Skywalker kora, A Mandalóri vagy a Boba Fett könyve.


Kaley Cuoco

John Ritter tragikus, egy forgatás során történt haláláról ebben a cikkünkben írtunk korábban. Mivel senki sem tudta, hogy a színész szívkoszorúér-szűkületben szenved, az incidens nagyon megrázta a családtagjait – és rajtuk kívül még azt a Kaley Cuocót is, aki a Pimaszok, avagy kamaszba nem üt a mennykő című sorozatban játszotta Ritter lányát (nem mellesleg ez volt az a széria, amelynek a forgatásán a férfi összeesett). Mivel John Ritter afféle apafigura volt Cuoco számára, nagyon megviselte mind a halála, mind későbbi hiánya. Később a színésznő útja egészen az Agymenők hozta szupersztárságig vezetett, de Rittert soha nem volt képes elfelejteni. A színész halálának tizenötödik évfordulóján, 2018-ban Cuoco bevallotta:

nem telik el úgy nap, hogy ne jutna eszébe egykori kollégája.

Agymenők-beli partnere, Jim Parsons pedig azt mesélte róla, hogy soha nem képes úgy említeni Ritter nevét, hogy ne szökne könny a szemébe.

Ritter és Cuoco a sorozatban. Forrás: Gale M. Adler / Disney General Entertainment Content via Getty Images


Shannen Doherty

A rajongókat szinte letaglózta a hír, amikor a sors furcsa fintoraként 2019 márciusában Luke Perryt, a Beverly Hills 90210 című tini szappanopera egykori sztárját ugyanaznap szállították kórházba súlyos sztrókkal, amikor a Fox csatorna hivatalosan is bejelentette a sorozat rebootját. Mikor a színész pár nappal később meghalt, az egykori kollégái közül leginkább Shannen Dohertyt viselte meg – nemcsak azért, mert hosszú évadokon keresztül játszottak szerelmespárt, hanem mert civilben is nagyon közeli kapcsolatban álltak. Perry tényleg a színésznő mellett volt jóban és rosszban is: ő volt például az egyik ember, aki mindig mellette volt és támogatta a rák elleni küzdelmében (Doherty jelenleg is négyes stádiumú mellrákkal küzd).

Forrás: Frank Trapper / Corbis via Getty Images


Shannen Doherty pedig eredetileg nem tervezte, hogy visszatér a Beverly Hills 90210-rebootban, egyrészt egészségi állapota miatt, másrészt mert úgy érezte, a műsor nem feltétlenül igényli a jelenlétét. Ám Luke Perry halála után – a fent említett Lea Michele-hez hasonlóan – meggondolta magát, és arra gondolt, ez lesz a tökéletes alkalom rá, hogy életben tartsa az emlékét.

„Amikor Luke elhunyt, a dolgok drasztikusan megváltoztak a számomra,

és úgy éreztem, ez egy hatalmas lehetőség arra, hogy tisztelegjek előtte. És nagyon elégedett vagyok a döntésemmel, mert így egy csomó olyan emberrel lehetek együtt, akik mind tisztelték és szerették” – nyilatkozta a színésznő.


Debra Messing

Annak idején a szeretet különös, de nagyon is érthető misztériumaként Carrie Fisher szintén színész édesanyja, Debbie Reynolds mindössze egy nappal a lánya után halt meg. Az eset nemcsak a rajongókat és a családtagokat sokkolta, hanem Debra Messinget is, akinek Reynolds volt a „tévés anyukája”, hiszen ő játszotta az anyját a Will és Grace című sitcomban. Messing tudta, hogy az élete ezután már sohasem lesz ugyanolyan.

„Debbie egyszerűen leírhatatlan jelenség volt. Egy igazi díva, a szó legnemesebb értelmében.

Folyamatosan szórakoztatott mindenkit: bejött és táncolt, énekelt, föl-alá rohangált, az év 300 napján tolta a maga egyszemélyes showműsorát. Őrület volt az egész” – emlékezett partnerére Debra Messing, akinek annyira hiányzott Debbie Reynolds, hogy nemcsak azt harcolta ki, hogy a Will és Grace rebootjának legyen egy előtte tisztelgő epizódja, de alkalmanként egy-egy posztban azóta is megemlékezik róla.

Forrás: Paul Drinkwater / NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images via Getty Images

 

Vin Diesel

Vin Diesel annyira közel állt Halálos iramban-beli kollégájához, a 2013-ban egy autóbalesetben elhunyt Paul Walkerhez, mintha nem is legjobb barátok, hanem testvérek lettek volna. Amikor Diesel meghallotta a karambol hírét, első útja Walker édesanyjához vezetett, aki azzal fogadta, hogy részvétet nyilvánított neki. Mikor a színész értetlenkedett, hogy miért ő sajnálkozik a vesztesége miatt, amikor fordítva kéne, az asszony azt mondta:

„ez igaz, én elveszítettem a fiamat, te viszont a másik feledet veszítetted el”.

A kopasz sztárnak pedig annyira fájt barátja elvesztése, hogy amikor a Halálos iramban 7. híres filmvégi barbecue-jelenetét forgatták, amelyben búcsút vettek a néhai színésztől, egy időre le kellett állítania a filmezést, és elvonulnia, mert képtelen volt feldolgozni, hogy Walker nincs ott velük a helyszínen. „Egyszerűen összeroppantam és szétestem. Kellett egy kis idő, hogy újra összeszedjem magam” – mesélte Diesel, aki egyébként (ahogy arról ebben a cikkünkben is írtunk) 2015-ben született kislányát is néhai barátja után nevezte el Pauline-nak.

Forrás: Dave J. Hogan / Getty Images


William Shatner

William Shatner és a Spockot alakító Leonard Nimoy hosszú éveken át dolgoztak vállt vállnak vetve a Star Trek forgatásán, és ennek során igazán közel kerültek egymáshoz. A sokévi barátságot követően azonban a jó viszony egyszer csak megszakadt, és a két színész nem beszélt többé egymással. Így amikor Nimoy 2015-ben elhunyt, Shatnernek azzal a keserű ténnyel kellett szembesülnie, hogy már soha nem tudja tisztázni egykori barátjával és kollégájával a félreértést. A seb pedig a mai napig fáj a sztárnak, mivel saját bevallása szerint nem tudja, hogy partnere annak idején miért nem akarta a továbbiakban a társaságát.

Shatner és Nimoy a Star Trek 2. - Khan haragjában. Forrás: CBS via Getty Images

„Halálom napjáig azon fogok tépelődni, hogy mi okozta ezt az eltávolodást.

A sok hosszú év után, amit együtt töltöttünk, a kötelék ellenére, ami összekötött minket, mégis mit tettem, ami olyan jóvátehetetlen volt, hogy még csak beszélni sem volt hajlandó róla velem? Egyszerűen nem tudom, és az a legszomorúbb, hogy már soha nem is fogom megtudni” – kesergett Shatner a New York Daily Newsnak adott interjúban.


(via Looper)