Sztárok, akiknek megölték a szüleit

Attól, hogy sztárok, még őket sem kerülik el a tragédiák. Van néhány híresség, akinek a létező legnagyobb fájdalommal kellett szembesülnie: azzal, hogy erőszakos bűncselekmény eredményeként veszítette el valamely szülőjét.

Charlize Theron

1991-ben a későbbi színésznő édesanyja, Gerda lelőtte és ezzel meggyilkolta Theron édesapját, saját férjét, Charlest. A nő tanúvallomása szerint azért kényszerült rá a gyilkosságra, mert a férfi részegen azzal fenyegette őt és a lányát, hogy megöli őket. Mivel a nyomozás során bebizonyosodott, hogy a család nőtagjai valóban családon belüli erőszak áldozatai, és Gerda önvédelemből, illetve lánya védelmében használta a fegyvert, az ügyészség úgy döntött, lezárja a nyomozást, és meg sem vádolják az asszonyt a gyilkossággal.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Charlize Theron (@charlizeafrica) által megosztott bejegyzés


Az incidens még Dél-Afrikában történt, a színésznő szülővárosában, amikor Theron mindössze 16 éves volt. Három évvel később anyja segítségével a leendő sztár otthagyta a traumatikus helyszínt, és Los Angelesbe költözött. A közösen átélt trauma pedig, ha lehet, csak

még közelebb hozta egymáshoz anyát és gyermekét:

a színésznő nagyon közel áll az édesanyjához (és nagyon büszke rá), aki gyakran elkíséri a vörös szőnyeges eseményekre is a lányát.


Michael Jordan

A világhírű kosaras édesapját, James Jordant 1993-ban lőtte agyon két férfi: a gyilkosság oka rablás volt; a bűnözők az autójával aludni félreállt férfit gyilkolták meg és rabolták ki, és a kocsin kívül eltulajdonították tőle azokat az NBA-s bajnoki gyűrűket is, amelyeket az apa fiától kapott ajándékba. Mivel a tettesek a holttestet egy mocsárba dobták, családja hetekig azt hitte, James Jordan csak eltűnt, és Michael Jordan biztonsági csapata kezdett magánnyomozást az ügyben. Mikor azonban előkerült a megrongált autó, jelentették az esetet a rendőrségen. 

Forrás: Steve Kagan / Getty Images


A bűncselekményt elkövető tinédzsereket, Daniel Greent és Larry Demeryt 1996-ban életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték – Demeryt 2021-ben feltételesen szabadlábra helyezték. Az ellentmondásoktól hemzsegő esetről ugyanebben az évben bemutattak egy Moment of Truth című mini dokumentumsorozatot,

amely szerint Green valójában ártatlan – védője meg is próbálja kieszközölni ügye újratárgyalását.

 

Jennifer Hudson

Az American Idol-versenyzőből Oscar-díjas színésznővé avanzsáló sztár 2008-ban veszítette el az édesanyját egy lövöldözés következtében, amelynek során Hudson sógora, Julia nevű nővérének elhidegült férje, William Balfour az anyán kívül megölte Jason nevű testvérüket és tragikus módon mostohafiát, azaz Julia gyerekét, Jennifer unokaöccsét, a mindössze hétéves Juliant is. Ráadásul a kisfiú először csak eltűnt, így a családtagok még három napig, holttestének megtalálásáig reménykedtek a túlélésében. Balfourt 2012-ben háromszoros életfogytiglanra ítélték. Jennifer Hudson azóta úgy nyilatkozott, megbocsátott a családját kiirtó férfinak.

A sztár úgy véli, valójában nem ő tehet a tettéről, mivel így nőtt fel, ezt látta maga körül.
Jennifer Hudson édesanyjával (jobbra) és nővérével (balra). Forrás: Bruce Glikas / FilmMagic / Getty Images

 

Dylan McDermott

Az Amerikai Horror Story sztárjának évtizedeken át húzódó kálváriája egészen megrázó: McDermott még csak ötéves volt, amikor édesanyját, Diane-t halálos fegyverlövés érte – a rendőrség azonban balesetnek minősítette az incidenst. Az asszony helyszínen tartózkodó élettársa, John Sponza ugyanis azt állította, fegyvertisztítás közben véletlenül elsült a pisztolya. A szervezett bűnözéssel is kapcsolatban álló Sponza holttestét 1972-ben saját autója csomagtartójában találták meg, így az ügy végleg feledésbe merült volna, ha a színész annyiban hagyja. De nagyon kínozta a trauma, ezért 2011-ben, több mint negyven évvel a történtek után újranyittatta a nyomozást a hatóságokkal.

Dylan McDermott és Eve Ensler. Forrás: Lars Niki / Getty Images for Athena Film Festival


És igyekezete nem volt hiábavaló: a rendőrök ugyanis megállapították, hogy az élettárs szándékosan ölte meg McDermott anyját, de mivel a szervezett bűnözésen kívül rendőrségi összeköttetései is voltak (még az is felmerült, hogy rendőrségi besúgóként tevékenykedett), el tudta érni, hogy eltussolják az ügyet. A férfi egyébként állandóan rettegésben tartotta és terrorizálta a szerencsétlen nőt, aki nem merte elhagyni, ráadásul Sponza a gyerekét is fenyegette (egy alkalommal például fegyvert fogott rá). A szomorú történethez az is hozzátartozik, hogy

édesanyja halála után Dylan McDermottot a nagymamája nevelte, majd 15 évesen apja harmadik felesége, Eve Ensler drámaíró (A vagina monológok) fogadta örökbe,

aki mindig is bátorította a fiút a színészkedésre – hálából pedig Dermott eredeti keresztneve, a Mark helyett felvette azt a nevet, a Dylant, amit az elvetélt Ensler soha meg nem született gyermekének szánt.


Patrick Duffy

1986-ban Marie és Terence Duffyt, a Dallas Bobbyjának szüleit saját montanai bárjukban ölték meg egy fegyveres rablás során. A tinédzserkorú elkövetőket, Sean Wentzet és Kenneth Millert 75 év börtönbüntetésre ítélték, Miller viszont 2007-ben feltételesen szabadult (mivel nem nála volt a fegyver). Duffy az azóta eltelt években-évtizedekben gyakran nyilatkozott a szomorú ügyről, és

Jennifer Hudsonhoz hasonlóan szintén megbocsátott az elkövetőknek, amiben buddhista hite segítette.

Úgy véli, a tragédia nemcsak őt és a testvérét tette tönkre, hanem Wentzet és Millert, továbbá a családjukat is, így már kvázi megbűnhődtek a tettükért. A színész szemében az is felmenti a gyilkosokat, hogy soha azelőtt nem követtek el hasonlót: szerinte aznap éjjel egyszerűen részegen hülyeséget csináltak.

Forrás: Paul Archuleta / FilmMagic / Getty Images

 

James Ellroy

A híres krimiszerző édesanyját 1958-ban találták holtan: az asszonyt, Geneva Ellroyt saját harisnyájával fojtották meg: a bűncselekmény a mai napig megoldatlan – ahhoz a bűnügyhöz hasonlóan, amit a Fekete Dália eseteként emlegetnek, és amiről később Ellroy regényt is írt. Talán nem véletlen, hogy furcsa terápiaként az író vonzódik a rettenetes gyilkossági ügyekhez, és könyveiben előszeretettel ír bestiális csonkolásokról vagy épp kegyetlen kibelezésekről. Ellroy vélhetően így néz szembe az őt ért traumával, amihez ráadásul

súlyos lelkiismeret-furdalás is kötődik.

Szülei válása után ugyanis a kis Ellroy az anyjához került, tízéves korában azonban a kisfiú az anya kérdésére úgy nyilatkozott, szívesebben élne az apjával, mire a nő úgy megütötte, hogy eleredt a vére, erre a gyerek megátkozta (konkrétan a halálát kívánta).

Forrás: Ulf Andersen / Getty Images / PxP Gallery

 

Jake Zyrus

A Glee Fülöp-szigeteki származású sztárja (aki nemátalakító műtéte előtt Charice Pempengco néven élt) az édesapját veszítette el egy gyilkosság következtében 2011-ben. Ricky Pempengcót egy vegyesboltban sorban állva támadta meg egy konfliktust követően egy ittas férfi egy jégvágóval, amivel többször mellkason és hátba szúrta. Az incidens során egyébként Pempengco maga is részeg volt, és köztudott, hogy a sztár és édesanyja Zyrus hároméves korában azért költöztek el a férfitól, mert folyamatosan bántalmazta őket (egyszer még fegyvert is fogott az asszonyra).

A színész-énekes ennek ellenére meggyászolta az apát, sőt, a tragédia miatt több koncertjét is lemondta, hogy a Fülöp-szigeteki helyszínre siessen, amiért egyesek elég tenyérbe mászó módon bírálták.
Forrás: Brian Kersey / Getty Images



(via Ranker)