Szünet hétfős programok

Eladó a régi gépem, itt van róla egy kép. A kapcsoló alatt Turbó-gomb található, amivel egyből 486-os lesz a gyorsulása. A kisfloppy-meghajtó a legmodernebb típus. És legtutibb CRT monitor. Nagyon fejlődik az internet, és azért. Az internetről jut eszembe, hétfőn újfent sok dolog lesz rajta, de élőben is kipróbálhatóak is. Japános, színházas és zenés, de a legnagyobb a világegyetemes. Mindenki válogasson habitusa szerint!

Élő online séta Japánban: japán kardok és szarvasok

Online, május 24.,  9:00

Újabb ÉLŐ online séta Japánban, kalandozás Nara városában: felkeresnek egy híres kés- és kardboltot, ahol az ottani mesterekkel is találkozhatnak, majd a városszerte szabadon élő szikaszarvasokkal barátkoznak a Nara parkban.

Helyünk a világegyetemben

Planetárium - Zsolnay Kulturális Negyed, május 24.,  11:00

Az előadás a planetárium működésének általános ismertetésével kezdődik. Rövid tájékozódás a csillagok, csillagképek között, mely a Digitárium minden látványelemét bemutatja. A műsor szerkezete az ismerttől az ismeretlen, a közelitől a távoli felé kalauzolja a nézőt.

Asztro-matiné: játékos csillagászat a gyerekek nyelvén

Svábhegyi Csillagvizsgáló, május 24.,  11:00

Gondoltál már arra, hogy Te is csillagász leszel, ha nagy leszel? Várnak egy izgalmas, játékos  csillagászati bemutatóra, ahol minden kérdésedre választ kaphatsz! Az interaktív foglalkozáson megismerkedhetsz a Naprendszer, a csillagok és a fekete lyukak titkaival.

Ránki Dezső zongoraestje – Online koncert az Opera Zongorateremben

Online, május 24.,  19:00

Ránki Dezső zongoraestjével folytatódik az MVM Koncertek – A Zongora-sorozat az Opera Zongorateremben. A koncert nézők nélkül, live streaming módon kerül megrendezésre. A „Szonáták D-dúrban” címet viselő koncert műsorán Haydn, Beethoven és Schubert 1-1 művét hallgathatják meg az érdeklődők.

Beszélgetés Dr. Márky Ádámmal a mindfulnessről ingyenes · Facebook Live

Online, május 24.,  19:00

Dr. Márky Ádám orvos, a hazai mindfulness oktatás és vállalati egészségfejlesztés egyik szaktekintélye. Ádám első magyarként tette le az Amerikai Életmódorvostani Társaság szakvizsgáját.

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint // TRIP Terasz

TRIP (Terasz), május 24.,  19:00

Harcsa Veronika énekes és Gyémánt Bálint gitáros a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékén voltak osztálytársak. Egyikük Brüsszelben, másikuk Oslóban tanult tovább, mégis egymás legfontosabb zenésztársai lettek. Együttműködésükhöz eddig nyolc lemez, valamint számtalan fesztivál- és klubkoncert kötődik több kontinensen, a világ huszonöt országában.

Menopauza

Játékszín, május 24.,  19:00

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi… A mi történetünk ma játszódik, a new york-i
Bloomingdale’s áruházban – de játszódhatna a világ bármelyik más áruházában is. A szereplőink négy nő, és velük is megesik az… Az, amiről nem szeretünk beszélni. Mert tabu. De mi most megdöntjük. Ismerős sorsok, világhírű slágerek, ellenállhatatlan humor.

Kötelezők szabadon

Online, május 24.,  19:00

Mára sok kötelező olvasmány elvesztette az útját a fiatalokhoz. A rohanó, internetközpontú világban nincs idő belemélyedni egy-egy költeménybe és így nehezebben jut el a lényege és értéke a  tanulókhoz; üres hasonlatok és idejétmúlt metaforák tárházának tűnhet egy szöveggyűjtemény.

Bartók-est

Online, május 24.,  19:30

Bartók Béla Amerikában írt nagyzenekari műve, a Concerto tartalmában és formájában elválaszthatatlan attól az élethelyzettől, lelkiállapottól, amelyben szerzője 1943-ban, a mű megírása előtt volt: állandó betegsége, honvágya, aggódása hazája és Európa sorsáért.

Alapi, Barcza, Balázs E: ONION TRIO

IF Cafe, május 24.,  19:30

Aki ismeri a három nevet (és persze ki ne ismerné) felkapja a fejét: milyen remek ötlet ezt a triót összehozni. De honnan a név? Hagyma (Kiss Zoli) barátunkat végtelen jazz szeretetéről ismerjük, az Ő produceri munkájának legúlabb darabja ez a trió (így már érthető a zenekar neve). Ez az este a debut koncert.

Elefánt@Közönséges Interaktív Koncert

Online, május 24.,  20:00

Május 24-én 20 órától olyan újszerű, élő eseményen vehetnek részt a könnyűzenei koncert rajongók, amelynek köszönhetően visszakaphatják a régvárt élményt! Az Elefánt zenekar - nemzetközi szinten -, Elton John után először használva a Cisco System Webex Meetings szolgáltatását, elhozza a valódi bekapcsolódás lehetőségét. A koncertre bárhonnan be lehet majd jelentkezni, csak egy telefon, tablet, vagy asztali számítógép kell hozzá, a Tixa Live pedig biztosítja az online közvetítést. 

BJC Bar: Kovács Linda & Szabó Illés Duo

Budapest Jazz Club, május 24.,  20:00

Május harmadikától kezdve újra várja közönségét a Budapest Jazz Club! Ennek örömére visszatérnek a már tavalyról jól ismert BJC Bar Jazz koncertek is. A sorozat keretén belül duó formációkat hallhatunk a BJC kávézóban.

Örökké fogd a kezem!

Online, május 24.,  20:00

Carol Rocamora a New York-i művészeti egyetem tanára, Csehov több írását ültette át angol nyelvre. Csehov és felesége levelezésének nyomán írt művének ősbemutatója 2001-ben volt a londoni Almeida Theatre-ben, azóta számos nyelven aratott sikert.

Bach – Mendelssohn: Máté-passió – keresztmetszet

Online, május 24.,  20:00

A Máté-passió Bach legnagyobb műve, mely nemcsak a protestáns egyházzenében, hanem az egyetemes zenetörténetben is felülmúlhatatlan csúcspontot jelent. Bach halála után a mű feledésbe merült. 1829. március 11-én, az eredeti előadás után egy évszázaddal a darab Felix Mendelssohn-Bartholdy vezényletével újra megszólalt, aki a romantikus előadói gyakorlathoz igazította a művet.