Szuper programok nagypéntekre!

Színház, koncert, kiállítás és vásár - programok kint és bent. Kattints és válogass!

Budaörs backstage - kövek, sziklák, legendák

Budaörs, Kossuth Lajos u. 1., Kossuth-szobor, április 15., 10:00

Gyülekezés és indulás / Végállomás, kiszállás: 2040, Budaörs, Kossuth Lajos u. 1., Kossuth-szobor. A séta során az Ó-temető 1800-as évekbeli sírjaitól a Kő-hegyre felemelkedve eljuthattok a Kálvária-dombig, közelről is szemügyre véve a természet alkotta sziklaalakzatokat és az ember által létrehozott kőemlékeket. Eközben fény derül arra, hogyan tudták a helyi szőlősgazdák egészen húsvétig frissen tárolni a szőlőt, és mi a távolban látható Törökugrató legendája. A sétavezető üzeni: kényelmes, csúszásmentes cipő ajánlott. A hegyen gyakran van erős szél, az öltözék kiválasztásánál ezt érdemes számításba venni. A kiindulási és a befejezési pont között említésre méltó a szintkülönbség, illetve lépcsősoron is fogunk haladni.

Húsvéti programok az Állatkertben

Fővárosi Állat- és Növénykert, április 15., 10:00

 

Nyuszisimogatóval, kézműveskedéssel és sok más programmal, élménnyel, látnivalóval várja a családokat nagypéntektől húsvét hétfőig a Fővárosi Állat- és Növénykert. Ráadásul még a Margitszigeti Kisállatkertben is meglepetések várnak.

Múzeumi Szünetelő

Szépművészeti Múzeum,április 15., 10:30

Játékos tárlatvezetés gyerekeknek az iskolai szünetben. A tavaszi szünet kiváló alkalmat biztosít a gyerekeknek és szülőknek egyaránt, hogy az iskola falain kívül is folytassák az őket körülvevő város és tágabb világ felfedezését. A Szépművészeti Múzeum örömmel látja a 6-14 éves korosztályt, akik számára (45 perces) exkluzív vezetést tartanak a múzeumban.

RAIN-Esőcirkusz

Fővárosi Nagycirkusz, április 15., 15:00

A különleges vizes technika igazi kuriózum a magyar cirkuszművészet történetében, ennek köszönhetően egy egyedülálló vízi cirkuszi show-t láthat a közönség Budapesten. Az ismerős porond hol fényjátékos szökőkúttá, hol csendes tóvá, hol háborgó tengerré változik át – így egészítve ki a fellépő művészek csodálatos produkcióit. Neon pillangókká változó levegőakrobaták, varázslatos illúziószámok, tréfás bohócok, a kupola alatt szárnyaló ara papagájok, mókás kutyaszám és megannyi csoda vár a Fővárosi Nagycirkuszban!

12 dühös ember

Átrium, április 15., 15:00

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Simon-Mazula Tibor: Closeness/Közelség

LAVOR Collective / Art Salon, április 15., 18:00

Simon-Mazula Tibor "Closeness/Közelség" című kiállításának anyaga egy korábbi sorozat folytatásaként, a pandémia időszakára, a gyorsan fejlődő technológia rendkívül erős hatására és a valóság érzékelésének többrétegűségére reflektál. A művész az emberi érzelmeket, kapcsolatokat és a hétköznapi pillanatokat jeleníti meg vásznain, ezen túlmenően a felszínen alig észrevehető, de annál erősebb fogalmakat tükröznek festményei, mint az elkötelezettség, az ébredés és maga az emlékezés lenyomatai.

Zola Blood

Turbina Kulturális Központ, április 15., 19:00

A brit Zola Blood sokat dicsért debütáló lemeze után májusban jelenteti meg Two Hearts c. új EP-jét. A zenekar régóta flörtöl a táncparkettel, a most megjelent Silver Soul is már azt jelzi, hogy a csapat engedett a csábításnak és egy lüktető, az előzőeknél keményebb, elektronikus hangzást ütnek meg az új anyagon. A változásokról pedig első kézből is értesülhetünk április 15-én a Turbinában.

Frankenstein

Budapest Bábszínház, április 15., 19:00

Victor Frankenstein, a zseniális, becsvágyó ifjú tudós halott testekből élő testet, lélegző, érző, gondolkodó lényt alkot, de megretten saját művétől és eltaszítja magától. A Kreatúra egy gyermek ártatlan kíváncsiságával vág neki a világ felfedezésének, ám útja során csak rettegéssel, elutasítással, gyűlölettel találkozik. Ereje hatalmas, dühe kozmikus, magánya az elképzelhető legszörnyűbb magány, hisz senki nincs a világon, aki hozzá hasonlítana. Felkeresi hát teremtőjét, hogy alkosson neki társat...

bongor lemezbemutató | AfterKrū | Kissbaba

Akvárium KisHall, április 15., 19:00

Nagy-nagy szeretettel vár titeket bongor a Testi Mesék lemezbemutató koncertre, ahol elregéli nektek soha nem hallott, helyenként trágár, máskor vulgáris, olykor-olykor pedig intellektuálisan gusztustalan meséit az ősidőkből, azaz az utóbbi másfél évből.

Főtitkárok

Kamra, április 15., 19:00

Váratlanul jöttem rá 2019 végén, hogy Kádár János, akinek a XX. század második felének magyar történelmében végig fontos, időnként pedig meghatározó szerep jutott, feltétlenül színpadra való. Úgy döntöttem, hogy a szereplőket elsősorban a saját eredeti szövegeikkel fogom jellemezni. A történészek és a levéltárosok sok évtizedes feltáró és elemző munkája nélkül nem boldogultam volna; az anyag válogatása, csoportosítása és értelmezése azonban az én felelősségem. Izgatottan várom, milyen hatást keltenek az alakok a színpadon. (Spiró György)

Az átnevelhetetlen

Katona József Színház, április 15., 19:15

Stefano Massini azonos című monodrámája és Anna Politkovszkaja Orosz napló című könyve alapján. 2006. október 7-én, moszkvai otthona előtt meggyilkolták Anna Politovszkaja újságírónőt. Politkovszkaja élesen bírálta az orosz vezetést az antidemokratikus kormányzás, a csecsen-orosz konfliktus háborúkkal történő rendezése, a csecsen terrorakciókra adott embertelen válaszlépések miatt. Soha egy pillanatra sem adta fel a küzdelmét egy demokratikusabb országért; sokak szerint politikai gyilkosság áldozata lett.

Rosinflux + Fixateur Externe

Lumen kávézó, április 15., 20:00

Fixateur Externe. Hangköltészet találkozása a zajzenével, experimentális impro-vízió, szóképek, hang-leplek, látomástöredékek, torzított mikro-szférák… Vibráció, rezgés-rétegek: a performance átszűrése effekteken oda és váltakozó érzékekkel vissza… Rovar17 loopol és zaj-vegyítve kellemetlenkedik, Zopán metanyelvi gondolatait rezonálja mikrofonba, mindezt: Luca szaxofonnal, furulyákkal hullámozva bolondítja, Márk a dobok mögött kontraszt-improvizál, Gášò mély-réteges basszuson kísér(t), MaN pedig átható (man-uál) vizuált varázsol köréjük… Rosinflux - "Rejtőzködés és éhség tételek" öncsonkított monolittömböjei ! experimentális biodark rezonanciák a T. úr prezentálásában!