Szupernek lenni

Walt Disney legújabb animációs filmjében megfelelően vegyülnek a klasszikus Disney elemek a modern Pixar animációdús jeleneteivel, amely egy Volt nevű szuperkutya kalandjairól szól, ahogy megismerkedik az átlagos világgal.

Számomra mindig nagy dilemma, hogy mielőtt beülök egy filmre elolvasom e filmkritikákat vagy sem. A Voltra most úgy mentem, hogy valamennyire ismertem a történetét és tudtam, hogy nagyon sok pozitív kritikát kapott az államokban. Egyből meg is lepődtem, hogy ennyire kevesen voltak a sajtóvetítésén; remélem a közönség majd jobban vevő lesz erre a jó kis filmre.

A film eleji akciódús jeleneteket biztosan hamar megkedvelik a gyerekek - ma már ez is kell egy sikeres rajzfilmhez. Én egy kicsit mátrix koppintásnak éreztem, de elfogadható volt - van aki szerint ez a legjobb része a filmnek. Igaz a történetet nagyjából ismertem, ekkor még nem igazán tudtam helyre rakni ? ezt álmodja e Volt vagy sem. Hamarosan erre is fény derül és megtudjuk, hogy a kutya egy stúdióba van bezárva és halálosan biztos benne, hogy szuperképességei vannak (pl.: szuperugatás, amivel romba dönti a kommandós sereget). Itt csak egy mondat fogalmazódott meg bennem: Jaj, ne hogy megint egy "Trumann show" - szerencsére nem az.

Volt hamarosan kiszabadul, és lassan megismerkedik a való világgal és önmagával. Segítségére van Mici, a kóbormacska, aki galambokat zsarolva éli mindennapjait és T-Rex egy televízió függő hörcsög, aki egész életében csak erre az akcióra várt. Kalandozásaik során Mici barátra talál és felvilágosítja Voltot, hogy bár nincsenek szuperképességei, mégis mennyire jó a kutyának az élete. T-Rex pedig a legnagyobb elkeseredettségében is hajtani tudja a csapatot. Az önzetlen barátság végül eredményre vezet és Mici is megtalálja oly rég vágyott gazdáját és Volt is eléri célját.

A film története különösen aktuális a mostani gyerekeknek, hogy a virtuális világon túl létezik a való világ, ami bár tele van hibákkal és veszélyekkel, mégis sokkal jobb.

8.5/10 pont