Szüzet szüntess!

Az éltanuló Matthew Kidman (a Császárok klubjában lázadó kamaszt alakító Emile Hirsch) tanulmányait illetően roppant sikeres, csajozni viszont nem igazán tud, s ami azt illeti, nem is kísérelt randizni még egyetlen lánnyal sem. Ehelyett egy hozzá hasonlóan színjeles, ám külsejét tekintve kiábrándító sráccal tölti ideje nagy részét. A csupanagybetűs aztán a titokzatos új szomszédlány (Elisha Cuthbert) alakjában robban be a három srác életébe, az ártatlan szendeszűz Matt halálos szerelembe bonyolódik az észveszejtő bomba csajszival. A csaj azonban ezúttal sem jár baj nélkül, az új szerelemmel együtt a lány durva pornós múltja, egy kissé agresszív fazonú rámenős ex-strici, számos alvilági figura és elem szakad az érettségire gyúró fiúk nyakába.

A történet olyannyira emlékeztet az Amerikai pite-típusú alpári poéngyár-stílusú tinikomédiákra, hogy hatalmas elszántság, jó adag tehetség és szerencse szükségeltetett ahhoz, hogy az agyonmolesztált zsánerműfajból a közhelyes daraboktól eltérően valami újat hozzon ez a rendkívül butácska magyar címe ellenére meglepően jól sikerült és szórakoztató vígjáték.
A titok nyitja egyrészt a történetben rejlik, az igazi siker titka azonban a szórakoztató karakterekben és az őket megformáló többnyire kezdő, vagy a karakterszerepekben brillírozó, ám soha ennél többre nem hivatott színészek figyelemre méltó játékában keresendő. A sztori gyomorforgató poénoktól mentes, s meglepően intelligens módon közelít a pornótémához; soha nem durva vagy obszcén, miközben könnyedén szórakoztatva ábrázolja a kényes témát.
A főszerepet alakító, külsejében és gesztikulációs rendszerében erőteljesen az ifjú Leonardo DiCaprióra hajazó Emile Hirsch tökéletesen hitelesen hozza a visszafogottan jóképű, éltanulóból hirtelen az élet sűrűjébe csöppenő Matthew-t, a legnagyobb alakítás azonban mégsem az övé. Az ismét egy nagymenőnek álcázott, kisstílű, ám roppant sármos gengszter szerepében brillírozó Timothy Olyphant a film legnagyobb figurája, külsőleg halálosan nyugodt és laza, valójában azonban sorsáért igencsak aggódó strici-karaktere erőteljesen megrajzolt és kidolgozott alakja a filmnek. A pornós témából adódóan természetesen felbukkan a vásznon nem egy dögös cicababa, a gyönyörű főszereplőnőt alakító Elisha Cuthbert szépsége és a humorban bővelkedő sztori pedig minden kétséget kizáróan felejthetetlenné teszi ezt a filmet azok számára, akiket leginkább egy könnyed nyári szórakozás lehetősége vonz a moziba.