Támad a mosómedve!

Valamiből élni kell. Valószínűleg ez lehetett az oka annak, hogy "kedvenc" bájgúnár fejű Brendan Fraser-ünk vállalta a Drágán add a rétedet főszerepét. Ha mégsem, akkor baj van, talán őt is utolérte a modern kori elmebaj.

Lelkünk megnyugtatására maradjunk a pénzszerzés verziójánál, mielőtt még végleg kiábrándulunk a lassan valóban jó öreg, erősen pocakosodó Fraserből. Úgy látszik, az Ő pályája is elérkezett arra a pontra, ahonnan már nincs visszaút, a süllyesztő előtti utolsó lépcsőfokra, az élőszereplős állatfilm sztártemetőjébe. Többen nyugszanak békében e helyen, gondoljunk például Eddie Murphy-re.

Dan Sandlers (Brendan Fraser), a karrierépítő ingatlanügynök lelkesen vág bele egy lakópark építésébe az érintetlen természetben. Az erdő lakói azonban igen rossz néven veszik élőhelyük megbolygatását, ezért ravasz terveket dolgoznak ki a betolakodók elkergetésére. A hadvezér szerepét a leleményes mosómedve ölti magára, aki úgy tűnik méltó ellenfele kétlábú főhősünknek...

...ami azért elég ciki. Rendben van, hogy léteznek hihetetlen intelligenciával rendelkező állatok, nade enyhe túlzás, hogy egy egész erdőnyi gyűljön össze belőlük! De miről is beszélek? Hiszen egy újabb, viccesnek szánt, de végül bugyutára sikerült állatos családi vígjátékba botlottunk. Adjunk hát lejjebb igényeinkből és realitásérzékünkből, majd próbáljunk meg korban kicsit visszafejlődni! Így már egy fokkal jobb. A gyerekek jókat kacarászhatnak a "cuki-muki" állatkákon és a bárgyú Dan esetlenkedésén, felnőtt fejjel azonban készüljünk fel a másfél órás kínos mosolygásra (szigorúan a poronty jó hangulatának szolgálatában) és unalomra. Természetesen a kicsik kedvéért a vicces "rossz bácsi" és a megfontolandó tanulság sem maradhat el, a filmet azonban ezek sem teszik elviselhetőbbé.