Társsorozatot kap a The Walking Dead

A poszt-apokaliptikus zombiszéria már annyira sikeres, hogy készítői szinte bármit eladhatnak vele – például egy másik sorozatot.

Már hivatalos az egy ideje rebesgetett hír: pilot epizódot rendelt az AMC tévécsatorna legsikeresebb sorozata, a The Walking Dead készítőitől, amely a már jól ismert, túlélők és zombik lakta univerzumban játszódik, és nagyon rosszul kell sikerülnie annak a pilotnak, hogy ne legyen folytatása! Pénteken jelentették be, hogy a csatorna megbízta a The Walking Dead ötletgazdáját, Robert Kirkmant, Gale Anne Hurd és Dave Alpert producereket, hogy forgassanak le egy olyan pilot epizódot, amely a nézőket a zombi univerzum földrajzilag más pontjába kalauzolja el, de időben a The Walking Deaddel nagyjából párhuzamosan zajlik – nyilván felvetve a két sorozat közötti szabad „átjárás” lehetőségét.  A munkát még ebben az évben elkezdik, ám nagyon vigyáznak rá, hogy semmi ne szivároghasson ki a történetből vagy a helyszínekról.

„Annyi felfedezetlen zuga van még The Walking Dead univerzumának, amelyek eddig még rejtve maradtak a sötétben, és most lehetőséget kaptunk arra, hogy felfedezhessük ezeket a zugokat, ami óriási izgalom számomra. Tudom, hogy a rajongók alig várják, hogy megtudhassák, mit főztünk ki Dave és én, ami ebben az univerzumban zajlik, és nagyon örülök, hogy egy lépéssel közelebb jutottunk ahhoz, hogy ezt mindenkivel megoszthassuk,” nyilatkozta diplomatikusan Kirkman, aki eközben még egy ördögűzős sorozatot is készít Outcast címmel a Cinemax számára..