Tavaszi vasárnap

A megszokott zenei front mellett a mai vasárnap jeleskedik a sétás és böngészős programajánlatokban. A nézelődős séták a várra fókuszálnak, de többféle vásárra, börzére is elvezetnek minket, akár cseresznyefák mentén is. Később azt is megtudhatjátok, mennyire keveset sétáltaok az univerzumhoz képest. Ha elszomorodtatok, este vidámodjatok koncerten!

Terra-Akva börze

Groupama Aréna, április 10., 9:00  

Terrarisztikai - és Akvarisztikai Börze a felelős állattartás jegyében, szakemberek bevonásával, április 10-én, vasárnap a Groupama Arénában, reggel 9 és délután 16 óra között. Magyarország és Közép-Európa egyik legnagyobb börzéjén megtekinthetőek és megvásárolhatóak lesznek egzotikus állatok, kis házi kedvencek és igazi ritkaságok is. Az ízig-vérig családi program során, a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki megtalálhatja a kedvére való programot.

Nemzetközi macskakiállítás Budapest

Budapest China Mart, április 10., 10:00 

A rendezvény a pláza első emeletén egy nagyon elegáns (1200 m²-es) konferenciatermben lesz megrendezve. A kiállításra 10-12 ország kiállítói hozzák el a cicáikat. A két nap alatt 20 különböző fajta legalább 300 cicáját csodálhatod meg.

Buda Vára - A Budavári Palotanegyed és a polgárváros világhírű látnivalói

Buda Vára című gyalogos idegenvezetésen körbe sétálhatjátok a Várhegy leghíresebb látnivalóit, mint a Sándor-palotát, a Karmelita kolostort, a Mátyás-templomot, a Halászbástyát vagy a Budavári Palotát, miközben lélegzetelállító pesti és budai panorámába gyönyörködhettek. Kevésbé ismert gyöngyszemekre is rábukkanhattok, mint a Dísz tér vagy az Úri utca házfalai között megbúvó barokk paloták és középkori díszes kereskedőházak.

A vásárt 2019-ben hozták létre olyan hazai kreatívok akik fontosnak tartják a jövő alkotó  generációjának támogatását. Így a vásár bevételének egy részével minden alkalommal  tehetséggondozással is foglalkozó szervezetet támogatnak.

Áprilisi LemezPiac - Budapesti Lemezbörze

A legnagyobb hazai lemezbörze a DISCOGS együttműködésével! Minden, ami zene! » LP » CD » DVD » MC » pólók » poszterek » újságok » könyvek » kitűzők » emléktárgyak » stb.   

ANKERmarket - tavaszi ünnepváró 

Április 10-én, az ANKERmarket slow piac és találkozóhelyen örüljetek együtt a tavasznak és készüljetek a legvirágosabb Ünnepünkre! van egy kis köz a belvárosban, ahol kicsit megáll az idő vasárnaponként. kéthetente a MADHOUSE teraszán és belső tereiben dizájn kiállítók és termelők kínálják különleges termékeiket, melyek kézzel, nagy odafigyeléssel készültek örömet nyújtva, a fenntartható életformát támogatva. 

A főváros ékszerdoboza - A Várkert Bazár, ahogy még sosem látta

A túra során megismerheti a hazai neoreneszánsz építészet egyik legszebb alkotásának, az Ybl Miklós által több, mint 200 éve tervezett Várkert Bazárnak múltját és jelenét, a Testőrpalotától a Neoreneszánsz kerten át a Déli palotákig. Az idegenvezetés során az épület azon részei is bejárhatók, amelyek a nagyközönség számára nem vagy csak részben látogathatók! 

Cseresznyevirágzás Budán

Vajon mit jelent a titokzatos kifejezés: ,,hanami" ? És a ,,sakura-ünnep"? A japáncseresznye Japán nemzeti jelképe és a japán identitás része, virágzása az év legnagyobb eseményének számít. A szélben szálló tengernyi virágszirom között "megfeledkezhetünk mindennapjainkról", miközben "elcsodálkozunk" a fajok és fajták különleges változatosságán. 

Instant-Fogas Vasárnap

Minden vasárnap az Instant-Fogas rezidens DJ-i gondoskodnak a hangulatról. A buli reggelig tart, a belépés ingyenes. Bulizz a ház koncerttermeiben, Budapest legnagyobb klubjában!  

Diploma után, úton élete legnagyobb álma felé, hogy végre igazi, elismert író legyen, Joanna asszisztensi állást vállal J. D. Salinger régimódi és rendkívül vaskalapos irodalmi ügynökénél. A nem kimondottan szórakoztató munkanapokat egy füstös irodában tölti, ahol még mindig diktafonok és írógépek uralkodnak. Joanna fő feladata Salinger terjedelmes rajongói leveleinek feldolgozása. 

A Világegyetem legalább annyira felfoghatatlanul hatalmas emberi léptékben, mint amennyire parányiak az őt alkotó elemek. A műsorban végigsétálnak a legkisebb méretektől és részecskéktől kezdve, az Univerzium legnagyobb megastruktúráiig. A mérföldlépés során konkrét példák és kézzelfogható tárgyak segítségével érzékeltetik az egyre nagyobb léptékű jelenségek arányait.

Wahorn, egy név, ami egyben fogalom (már). Ráadásul Három: egy Gyafi és egy Kováts az egy Wahorn mellett: így jön ki a három. A zene pedig ott születik a helyszínen: szabadon!

Az amerikai zeneszerző, zongorista, Uri Caine univerzális muzsikus. A legkülönbözőbb formációkkal koncertezik, jazzmuzsikusokkal éppúgy, mint klasszikus zenészekkel. Zeneszerzőként mélyen elkötelezett a zenetörténet olyan nagyságai iránt, mint Bach, Mozart, Schumann, Verdi, Wagner vagy Mahler. Dolgozott a bécsi Volksoperben, a Concerto Kölnnel, az Arditti Vonósnégyessel és a BBC Szimfonikus Zenekarával.

A Firkin legnagyobb magyarországi elismeréseként a MÜPA többször is meghívta a zenekart egy-egy exkluzív koncertre, de szerepeltek szinte az ország összes nagy fesztiválján, 2017-ben pedig már négy európai fesztivál nagyszínpadára is meghívást kapott az együttes.  

Agócs Márton&Fejér Mihály (Aurevior.) Koncert meglepetés vendégekkel a KISHALL-ban. Ünnepeld velünk a költészet napját április 10-én, vasárnap egy egész napos irodalmi fesztivállal a belváros szívében! Április 10-én két szerzőre fókuszálunk: Tamási Áron születésének 125., és Nemes Nagy Ágnes születésének 100. évfordulójához kötődnek a programok.