Tegyünk úgy, mintha még nyár lenne! - Hétvégi programajánló

Szeptemberben még kihasználhatjuk az éjszakákat, vannak is programok bőven! Íme a hétvégi programajánlónk.

Színházak Éjszakája – Budapest, több helyszínen, szeptember 22.


Jártál már egyetlen éjszaka alatt 32 budapesti helyszínen? Mit szólsz, kihívás elfogadva…? Akkor készülj, mert 2018. szeptember 22-én Budapest egyik legmenőbb kulturális programjára várnak. Ha képtelen vagy élni a színpaddeszka illata nélkül, és ebben a pillanatban is tisztán hallod az összezáródó bársonyfüggöny susogását, akkor vesd bele magad egy kalandos éjszakába!

Koreai Kulturális Fesztivál - MOM Sport Uszoda és Sportközpont, szeptember 22. 11h

K-pop, taekwondo, kalligráfia műhely és gasztroshow is várja az érdeklődőket a 4. Koreai Kulturális Fesztiválon szeptember 22-én Budapesten, a MOM Sport Uszoda és Sportközpontban. A koreai kultúra legnagyobb hazai rendezvényén több mint 30 különböző programból válogathatnak a látogatók – a tradicionálistól a popkultúráig minden lesz, ami koreai.

Európai Hidak 2018 - Budapest, Müpa, szeptember 16-26.

Száz év története, az északi fény varázsa, „indie pop tündérek” és „arany paraziták”. Komoly- és könnyűzenei koncertek, filmvetítések, kiállítások, irodalmi est és egy izgalmas szimpózium: idén a balti országok – azaz Észtország, Lettország és Litvánia –, illetve Lengyelország kulturális gazdagságára fókuszál a Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa közös rendezvénysorozata, az Európai Hidak. 

IV. Szezonzáró Corvin Sörfesztivál – Corvin sétány, szeptember 19-23.


Szeptember utolsó előtti hétvégéjén újra itt a szezonzáró sörfesztivál – a szervezők egy újabb évet zárnak a magyar sörfesztiválozás történetében. A Corvin sétányon 2014 tavaszán mutatkoztak be mint Serfőző és azóta töretlen lelkesedéssel szervezték a szezonnyitó és szezonzáró sörfesztiválokat ezen a kellemesen urbánus helyszínen.

Ékszerek Éjszakája – Budapest, több helyszínen, szeptember 20-23.


Az Ékszerek Éjszakája BDPST egy évente visszatérő, kortársékszer kiállításokat felvonultató eseménysorozat, amely idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre. Az alkotók független egyéni vagy csoportos kiállításon vesznek részt. Ez év szeptemberében rekord mennyiségű kiállítás várja látogatóit: 110 alkotó 42 budapesti, illetve +1 pécsi helyszín részvételével, melyek az Ékszerek Éjszakája térképével szeptember 21-én 16:00-00:00-ig bebarangolhatók, ekkor személyesen is megismerkedhetünk az alkotókkal, együtt ünnepelhetjük a kortárs ékszer sokféleségét. (A kiállítások legfontosabb programjai ezen a hétvégén zajlanak, viszont érdemes figyelemmel kísérni a helyszínek egyénileg szervezett eseményeit, mert egyéb/későbbi időpontokban sok érdekességgel készülnek még a tervezők.)

VI. Óbudai Bornapok - Óbudai Fő tér, szeptember 21-23.


15 hazai borvidék legjobb palackjai csaknem 30 magyar pincészet kínálatában, valamint 2 nemzetközi stand válogatott argentin, francia, chilei, portugál, spanyol és horvát borai kóstolhatóak a Krúdy világát idéző, hangulatos Fő téren. Az Óbudai Bornapok rendezvényét maguk a borászok nevezik már évek óta „Budapest legkulturáltabb boros rendezvényének”, melyhez idén is hűek maradnak a szervezők. A visszatérő nagy pincészetek mellett bemutatkozási lehetőséghez jutnak még kevésbé ismert, de figyelmet érdemlő borászatok is.

Tudományok Fővárosa 2018 - Akvárium Klub, szeptember 23. 10h

Drónok, robotok, ismert tudósok és mérnökök lepik el az Erzsébet teret és az Akvárium Klubot szeptember 23-án a Tudományok Fővárosán, hiszen a tudományok nagyágyúi idén is összegyűlnek egy fergeteges és inspiráló STEM-fesztivál alkalmából. Az ingyenes rendezvényen a látogatók sok egyéb érdekesség mellett találkozhatnak Pepper és CruzR robotokkal, végigizgulhatnak egy nemzetközi drónversenyt, benevezhetnek a meteorit-simogatóba, kipróbálhatnak védőruhába öltözve egy sugárkaput és még masszázst is kaphatnak egy igazi holdrovertől.

 

Velencei látképek az Intesa Sanpaolo műgyűjteményéből – Magyar Nemzeti Galéria, szeptember 18. - október 14.


A sztárstátuszt kiérdemelt barokk mesterek velencei vedutái a vicenzai Palazzo Leoni Montanari múzeum gyűjteményéből érkeznek a Magyar Nemzeti Galériába. Canaletto (Giovanni Antonio Canal), Francesco Guardi, Hendrik Frans van Lint és Michele Marieschi egy-egy különleges olajképét most először láthatja a magyar nagyközönség.