The Walking Dead elvonási tünetek ellen!

Három főszereplő mesél a közelgő hetedik évadról és Negan csöppet sem jótékony hatásáról, és ha valakinek elviselhetetlenül hiányzik Rick és a néhai Shane, arra is tudunk megoldás erre a hétvégére.

A hetedik évadához érkező The Walking Dead mindenki válaszút elé állít, akár a nézők kedvencéről, akár olyasvalakiről van szó, akiért senki sem hullatna egy könnyet sem, mégis fontos szerepet játszik a sorozatban.

Lássuk, mit mond az eljövendő szép napokról a farmerlány, a félszemű srác és a fekete szamuráj! A The Walking Deadet sugárzó csatorna, a FOX készített miniinterjúkat a szereplőkkel, ezeket olvashatjátok el lent.

Lauren Cohan - Maggie Greene

A kedves, csinos tanyasi lány, Maggie a sorozat józan hangja, aki mindig jó döntéseket hoz – akárcsak párja, Glenn, ő a csapat erkölcsi útmutatója – ami nem jelenti azt, hogy ne tudna időnként kőkemény is lenni.

Sőt, a lány született harcos, eddig is mindig élen járt, ha bajból kellett magukat kivágniuk, de most minden a feje tetejére állt, mivel gyereket vár. Azt aligha kell magyaráznunk, hogy nem jó az időzítés, hiszen a társaság talán eddigi legnagyobb krízisével néz szembe a következő, hetedik évadban, amit ráadásul közvetve az ő rosszulléte idézett elő – és az is meglehet, hogy Negan áldozata az egyszer már elveszettnek hitt Glenn lesz. Vagy éppen Maggie ...

Miért vágta le Maggie a haját?

Hogy kicsinosítsa magát. A csoport úgy érezte, mindent tökéletesen a kezében tart. Készen álltak arra, hogy továbblépjenek, és átvegyék az irányítást. Érdekes módon, amint Maggie felkészült arra, hogy egy szinttel feljebb lépjen, azonnal lesújtott rá az a fájdalom, ami annak a szörnyű utazásnak a kiváltó oka lett, aminek a következményeként a szereplők Negan fogságába esnek.

Milyen hatással lesz Negan a The Walking Dead történetére?

Nem egyszerűen hatásról van szó – minden a felismerhetetlenségig megváltozik, miután ő a színre lép.

Lehet, hogy Maggie is alábecsülte Negant?

Aligha sejthettük, hogy Negan egy utolsó szadista, akinek ekkora örömöt okoz, ha a lehető legnagyobb fájdalmat okozhatja az embereknek. Úgy érzem, hogy Negan az a háttérmotívum, ami mindig is elkísért minket, csak nem vettük észre a jelenlétét, most pedig előugrik minden sarokból. Olyan, mint amikor azok a kis fehér madarak vidáman táplálkoznak egy óriási alvó elefántbika hátán: fogalmunk sem volt, hogy egyszer ez a hatalmas állat fel fog ébredni és ellenük fordul. Túljártak az eszünkön.

Mi Negan legveszélyesebb tulajdonsága?

Nagyon gyorsan kiismeri az embereket. Bár ő maga megvetendő alak, rendkívül jól tudja megítélni, kivel áll éppen szemben.

Szerinted mit fognak érezni a rajongók, miközben a The Walking Dead hetedik évadát nézik?

Azt remélem, hogy a nézők át fogják tudni érezni azt a nagylelkűséget és bátorságot, amivel a csapat tagjai egymás segítségére sietnek, néha saját maguk kárára. Bármilyen nehézségek elé is került ez a társaság, abban mindig is jók voltak, hogy törődtek egymással és törődtek másokkal. Számomra ez a sorozat legfőbb vonzereje és ezért szeretem úgy Maggie-t játszani, mert az egész olyan, mint egy törzs, vagy egy család. Valami fontosnak a része lenni, tudni, kicsoda vagy, mi a te szereped az egészben, és milyen hatással vannak a tetteid mások életére, hogy miként javíthatsz egy adott helyzeten, ha magadból a legjobbat adod, ez jeleneti azt, hogy egy család tagja vagy. Én ezt tanultam a sorozatból és remélem, ezt a rajongóknak is át tudom adni.

Chandler Riggs - Carl Grimes

Valamiért az évek során Carl lett a sorozat legkevésbé kedvelt karaktere, talán azért, mert kedves kisfiúból kevésbé szimpatikus, esetlen tinivé nőtt, jelezve az idő kegyetlen múlását. Az is lehet, hogy a rajongókat az irritálja, hogy ő a főnök fia – a főnök fiát titokban vagy nyíltan, de mindenki utálja -, akinek pozíciójánál fogva nem eshet baja.

Az is megeshet, hogy maga Chandler Riggs nem elég karizmatikus színész a szerephez vagy csak nem kap jó jeleneteket, de egyszer eljön Carl ideje is, és gyanítjuk, hogy ez most, a hetedik évadban fog megtörténni, akár jót, akár rosszat jelent ez a fiatalember számára. De lássuk, mit mond Chandler az elkövetkezendőkről!

Hogyan hatott Negan bemutatása a The Walking Deadre?

Elképesztő módon, teljesen felvillanyoz mindent és mindenkit a sorozatban. Negan elbűvölő tud lenni, de ugyanakkor egy életveszélyes pszichopata. Negan messze a legveszélyesebb alak, akivel eddig összehozott minket a sors. Imádni fogjuk, hogy utálhatjuk!

Miként becsülte alá Carl Negan hatalmát és képességeit?

Nemcsak Carl, de az egész csoport alábecsülte Negan erejét. Legyőzték a Kormányzőt és az embereit, élve jöttek ki Terminusból, és eddig minden ellenséges csapat felett diadalmaskodtak, akikkel találkoztak, ezért aztán nem gondolták, hogy Negan és a Megmentők olyan komoly problémát jelenthetnek számukra – aztán egyszercsak ott térdelnek a lába előtt.

Mit hoz a jövő a csoport számára?

A jövő ridegnek és sötétnek tűnik. A csoport kénytelen megalázkodni Negan előtt, aki könyörtelen és neki semmi sem számít. Ha valaki nem hajt fejet neki, egyszerűen végez vele, és ettől olyan veszedelmes figura. Egyelőre nincs túl sok remény számunkra.

Mesélj a hetedik évad premierjének forgatásáról…

Fantasztikus élmény volt, mert mindannyian megtanultuk, hogyan működik minden egyes karakter, és hogyan működnek együtt ezek a karakterek. Nem hiszem, hogy ezt bármelyikünk valaha is elfelejtené.

Milyen volt a közös munka Jeffrey Dean Morgannel?

Jeffrey nagyon vicces ember, az egész stábot képes volt megnevettetni. Mindenki imádta a forgatáson, ami nekem azért volt szívás, mert muszáj volt gyűlölnöm minden porcikáját, pedig civilben nagyszerű fickó.

Danai Gurira – Michonne

A rasztahajú, fekete szamurájlány sokáig a sorozat legvadabb karaktere volt, két láncon tartott „hatástalanított” zombijával nem is evilági figura volt. Aztán szépen puhulni kezdett, egy darabig azt hittük, összejön az általa megmentett Andreával, majd újra bekeményített, és a kormányzó legádázabb ellenfele lett.

Aztán, némi meglepetésünkre egyszercsak ott látjuk törülközővel a fején Rick oldalán, boldogan turbékolva – és az ilyesmi, mint tudjuk, mindig valami nagy baj eljövetelét jelzi előre a sorozatban. És a baj itt is van, Michonne pedig a többiekkel együtt ott térdel majd a hetedik évad elején Negan előtt a földön, várva, kire sújt le Lucille, a szögesdróttal felturbózott baseballütő.

Mi volt Michonne számára az előző évad leginkább meghatározó pillanata?

Az, hogy most megmutathatta a gyengéd oldalát is, és az, hogy így is képes létezni ebben a világban, mindenképpen nagy váltás volt számára. Csakhogy ettől bizonyos értelemben még agresszívebb, még elszántabb lett, hiszen ott van mellette egy olyan férfi, akire végre felnézhet, akit tisztelhet.

Tévedés volt rátámadni a Megmentők támaszpontjára?

Ebbe a végsőkig ellenséges világban nehéz lenne ennyire leegyszerűsíteni az adott erkölcsi döntéseket és irányelveket. Ha azt nézzük, mi is történt, a csapat csupán azt akarta elérni, hogy valami ne történjen meg. Éppen elég szörnyű tapasztalatuk volt az olyan emberekkel, akikben megbíztak, pedig nem kellett volna, hogy tudják, ezekben itt semmiképen sem szabad megbízniuk. Jól döntöttek, csak azt nem mérték fel, milyen nagyságrendű következményeket von ez maga után.

Miért annyira megalázó a találkozás pillanata Negannal és a Megmentőkkel?

Pontosan arról van szó, amit Rick az ötödik évad végén mondott: Nem jó emberekkel packáztatok. Hát, ez most velünk is megtörtént. Nem jó emberekkel packáztunk.

Miért néz a földön térdelő Michonne olyan dacosan Neganra?

Meg kell élnie a tehetetlenség legsötétebb pillanatát, amit alig tud feldolgozni. Ég benne a düh és a vágy, hogy tehessen valamit, akármilyen kis dolgot is, hogy könnyítsen a helyzetükön, de nem talál semmiféle kiutat. Nincs semmije, csak a szeme és a tekintete.

Hogyan lesz az a játék, amit Negan velük játszik a legkegyetlenebb kínzás?

Mert nagyon is elképzelhető, hogy hasonló körülmények között egy Neganhoz hasonló férfi a való életben is megteheti ugyanezt. Mi pedig teljes mértékben tehetetlenek vagyunk, semmiféle eszközünk vagy lehetőségünk nincsen ebben a pillanatban, hogy bármit is tegyünk ellene. Az egész Ecc pecc kimehetsz játék abszurditása pedig még rémesebbé teszi a helyzetünket.

Hogyan változtatja meg Negan a The Walking Dead világát?

Ilyen pusztító erővel még sosem találkoztunk korábban. Újraíródtak a szabályok, de remélem, hogy mind játékban maradunk.

A The Walking Dead hetedik évada október 24-től hétfőnként 22 órakor látható a FOX műsorán – és az első részből remélhetőleg kiderül, kire vagy kikre sújtott le Lucille, hiszen mindenki erre vár az előző évad meglehetősen feszült befejezése óta.

Ám arra is van megoldás, ha valaki elviselhetetlen vágyat érez, hogy addig is lássa a szereplőket. A már elhalálozott Shane-t alakító Jon Bernthal a Paul Haggis rendezte minisorozat, a Mutassatok egy hőst egyik főszereplője, Michael H. Sussman emberjogi ügyvédet és volt szövetségi ügyészt játssza. Rick, azaz Andrew Lincoln pedig a Válaszcsapás egyik felemás karaktere, a titkos katonai egység egyik vezetője, akinek nem éppen makulátlan a múltja. Mindkét sorozat fut a hétvégén.