Tucatnyi jó program vár az ősz első hétvégéjén!

A nyár végével végre élet költözik a városokba, és egy csomó jó fesztivál és program köszönti az őszt!

Vidéki Színházak Fesztiválja 2019 - Thália Színház, szeptember 2-8.

Hét nap, kilenc előadás - A Thália Színházban ismét megrendezésre kerül – 2019. szeptember 2. és 8. között – a Vidéki Színházak Fesztiválja.

3. Budapesti Klasszikus Film Maraton - Toldi mozi, Francia Intézet, Szent István tér, Uránia Nemzeti Filmszínház, Puskin mozi, szeptember 4-11.


2019. szeptember 4. és 11. között harmadik alkalommal rendezi meg a Magyar Nemzeti Filmalap a Budapesti Klasszikus Film Maratont, a főváros nagyszabású nemzetközi filmfesztiválját. A restaurált klasszikus filmek seregszemléjén nyolc nap alatt mintegy 100 filmet láthat a közönség több budapesti moziban és idén is lesznek Egerben és Győrben vetítések. Budapestre érkezik Pierre Richard, Michael Nyman, Udo Kier, Johanna Ter Steege és Magda Vášáryová is. Budapesten a Szent István Bazilika előtt ismét lesznek ingyenes szabadtéri vetítések. Eger városa idén is átveszi a Klasszikus Film Maraton programját és a szeptemberi Győri Filmnapok is válogat a bemutatott filmekből.

X. Corvin Sörfesztivál - Corvin Sétány, szeptember 4-8.


Malátarajongók, figyelem! A rajongók a nyári szezont idén is ötnapos sörömökkel zárják, és immár 10. alkalommal gyűlnek össze a Corvin sétányon, hogy közösen áldozzanak a minőségi sörök oltárán.
Mi vár Rád?
20-nál is több kiállító, közel 100 féle csapolt és üveges sörrel a világ minden tájáról.
Találkozz sörfesztiválunkon kedvenc IPA-iddal, EPA-iddal, APA-iddal, különleges fűszerezésű gyümölcsös sörökkel, a szűretlen búzákról és precíz lágerekről nem is beszélve. A habzó italok mellé finomabbnál finomabb sörkorcsolyákkal is készülnek a kiállítók.

Budapest Borfesztivál 2019 - Budavári Palota, szeptember 5-8.


A Budavári Palota szeptemberben ismét megnyitja kapuit Európa legszebb borfesztiválja, és ezzel több ezer magyar és külföldi borkedvelő előtt! A világörökségi helyszín által kínált lenyűgöző panorámát egy pohár kiváló hazai borral élvezni szavakba nem önthető élmény. Az esemény idén még szebb arculattal, még elegánsabb, a korábbinál is rendezettebb környezetben vár Titeket, a megújuló Várnegyed kiemelt rendezvényeként.
Közel 200 borász kiállító, változatos gasztronómia, koncertek négy színpadon minden nap, szakmai játékok - és persze az utánozhatatlan Borfesztivál hangulat. Fókuszban az Egri Borvidék!

Óbudai Kézműves Sörfesztivál - Kisüzem 2019 - Óbudai Fő tér, szeptember 6-8.


Hazai nedűk seregszemléje, több mint 20 magyar sörfőzde közel 200 kézműves sörével. Ingyenes zenei programok, gasztrocsemegék és sörfőzdei műhely-bemutatók az óbudai Fő téren.

IV. Hegyvidéki Sörfesztivál - Böszörményi út, szeptember 5-8.

 

Az eddigi legváltozatosabb programmal várják a közönséget a IV. Hegyvidéki Sörfesztiválra a Városháza téren!

 

Természetjáró Fesztivál – Csattogó-völgy, szeptember 6-8.


A Magyar Természetjáró Szövetség idén második alkalommal szervezi meg a
természetjárást és a szabadidő aktív eltöltését népszerűsítő, közösségépítő rendezvényét, a Természetjáró Fesztivált. Szeptember 6. és 8. között három napon keresztül színes programkínálattal, túrákkal és koncertekkel várják a természetbe vágyókat.

TILOS28 Születésnap – Dürer Kert, szeptember 6-8.


Idén ünnepli a Tilos Rádió a 28. születésnapját a Dürer Kertben, két napon át, szeptember 6-án, és 7-én. Nagy öröm számukra, hogy olyan nagyszerű zenekarokkal ünnepelhetnek idén, mint a Žagar, a Kistehén, az Óperentzia, vagy éppen Barabás Lőrinc - de a hallgatók nélkül nem lenne az igazi.

10. Nemzetközi Lóverseny és Food Truck Show – Kincsem Park, szeptember 7-8.


Mindenki hazaér a nyaralásból, a gyerekek beülnek az iskolapadba, de még olyan szép az idő, hogy kár lenne kihagyni egy vidám falatozással és izgalmas versenyekkel teli szabadtéri fesztivált, ami ráadásul sportszempontból az év lóversenyeseményének ígérkezik.
Várnak téged is szeptember 6-8. között a Nemzetközi Lóverseny és Food Truck Show rendezvényen! A legjobb ételek mellett szombaton ügető, vasárnap galopp futamok színesítik a délutánt.

Őszi Etyeki Piknik – Etyek, szeptember 7-8.


Must, bor, barátok, kultúra - Zöldül az Etyeki Piknik!
Ízleld meg a Gasztrosétány remekeit, készítsd el a saját csokoládédat, fess halat vagy ülj bele a piros fotelbe! Várnak mindenkit a pincék, présházak, a sajtos, a sonkás, a cukrász és a kis parasztudvar.

LinguaFest - Akvárium Klub, szeptember 7. 10-19h

A megújult Nyelvparádé – most már LinguaFest néven – immár 20 éve a nyelvtanulási lehetőségek teljes palettájával várja mindazokat, akik számára fontos a nyelvtudás. Az Akvárium klubban szeptember 7-én nemcsak bel- és külföldi nyelvtanfolyamokat, nyelvkönyveket és a legmodernebb segédeszközök sokaságát találják meg a látogatók, de részt vehetnek ingyenes próba nyelvvizsgán és választhatnak a legújabb külföldi munkalehetőségek, illetve ösztöndíjak között is.

 

Fantasy Expo - 2019 // Cosplay Party és AnimePiac - Ferencvárosi Művelődési Központ, szeptember 7. 10-19h

Ősszel ismét jön Fantasy EXPO, több szervezői csapat összefogásából. Ismét rengeteg programmal várnak majd titeket! Cosplayverseny, jelmezes klubok, előadások, gamer programok és versenyek, Just Dance, AnimePiac, workshoppok, kiállítások, társasjátékok, kártyajátékok, könyvek és minden, ami scifi, fantasy, anime és cosplay.

KFC Street Fest - Ingyenes Fővárosi Rapcirkusz koncert – Budapest Park, szeptember 8. 15-22h


Tavaly nyáron debütált, idén pedig a nyolcadik szezont indította a Budapest Parkban az ország legnagyobb hip-hop egyesülése, a Fővárosi Rapcirkusz - szeptember 8-án pedig igazi fesztiválhangulatot varázsolnak az ingyenes Street Festen! A KFC által szervezett eseményen egy egészen egyedülálló, korszakokon és stílusokon átívelő, monumentális produkciónak lehettek szem-és fültanúi, ahol ezúttal is a hiphop a szcéna krémje mutatja meg magát, nagyzenekaros kísérettel. Együtt lépnek majd színpadra a Punnany Massif MC-i, DJ Venom (Halott Pénz), MC Kemon (Irie Maffia), az Animal Cannibals, Ganxsta Zolee & a Kartel, Siska Finuccsi, Tkyd, Essem, Kilakikitt, a Barbárfivérek és a Vörösmarty Téri Betyárok. Az igazi fesztiválhangulatot az élőzene mellett a graffiti művészek garantálják! A KFC StreetFesten szeptember 8-án 3 órától játékokkal, hárompontos kosárlabdadobó versennyel, megnyerhető ajándékokkal és virtuális valóság alapú játékokkal várják a látogatókat, az álláskereső érdeklődők pedig a KFC különböző munkaköreivel ismerkedhetnek meg.