Tudjuk, hogy nehéz nagypénteken is otthon maradni, mi ezekkel a programokkal igyekszünk könnyebbé tenni

Rokonlátogatás helyett csináljatok online találkozókat, és nézzétek meg ezeket az előadásokat a neten!

Ébredj velünk! - Suhanj Fitness #maradjotthonchallenge!

április 10. 8h

Ma home office tesióra a Suhanj Fitness stúdió szuper oktatói segítségével, akik a facebookon élőben jelentkezve instruálnak majd titeket! Indítsátok velük a napot!

Online babaklub

április 10. 10h

Közös mondókás, mesélős, játékos baba-mama foglalkozás az online térben péntekenként fél órában . Készítsétek a hangszereiteket, otthoni csörgőt-zörgőt, és persze a gyerekeket! LINK

 

TRILLERFEST

április 10-12.

A hétvégén száznál is több résztvevővel rendez virtuális jótékonysági fesztivált a Triller! Láthatjátok a Migos-t, Marshmellot, Pitbullt, Wyclef Jean-t, Snoop Doggot és Don Diablot is! Maradj otthon, és ülj a Youtube elé!

Búgócsiga Muzsika online

április 10. 10.30h

Töreky Zsuzsi zenepedagógus, és nem mellesleg az Aranykapu Gyermekzenekar alapító tagja, hétfőn és pénteken 18.30-tól várja a kisgyermekes családokat Facebook-oldalán.  A játszani, énekelni, mondókázni vágyó gyerekek élőben követhetik Kerekítő manó történeteit, hallgathatnak népdalokat, nézhetnek diafilmet, de lesz mozgás és zongorajáték is. Az élő adásokat itt tudjátok követni.

 

Zenés gyermekfoglalkozások Veronakival LIVE

április 10. 10.30h

Rendszeres interaktív zenés, mesés live gyermekfoglalkozás a karantén idején Veronikával. A live közvetitéseket a Veronaki zenekar Facebook-oldalán tudod követni. 

 

Kovács András Ferenc a karanténban! Nyáry Krisztián kérdezi

április 10. 16h

"Sokan kérdezték tőlem az elmúlt napokban, milyen könyveket ajánlok karanténba rekedt sorstársaimnak a járvány idején. Elmondtam, és szívesen elmondom ezután is, hogy én mit olvasok, és mit ajánlok másoknak, de van egy sokkal jobb ötletem. Munkatársaimmal azon dolgozunk, hogy a jó könyvek a mai nehéz körülmények között is eljussanak az olvasóhoz. A választást talán segíti, ha az olvasók is megtudják, milyen könyvek jelennek meg mostanában vagy mit érdemes keresni a régiek közül. Mivel a Könyvfesztivál idén elmarad, elhatároztam, hogy a következő néhány hétben írókat fogok megkérdezni arról, ők mivel töltik a karantént, min dolgoznak, és főként milyen olvasmányokat ajánlanának másoknak." Április 10-én, péntek 16 órakor, Kovács András Ferenc költő lesz Nyáry Krisztián vendége és kérdezi arról, hogy mivel tölti a karanténos napokat és milyen olvasmányokat ajánl. Link az eseményhez.

 

Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

április 10. 17h

"Minden nap 17:00 órától rövid, élő erkélykoncerttel jelentkezem!
A rövid koncerteket az oldalamon, és remélhetőleg itt is sikerül majd megosztanom, arra kérek mindenkit, online kövesse ezeket, vigyázzunk egymásra, mindenki maradjon otthon. Minden nap játszom pár számot. Köszönöm! Vigyázzatok magatokra!" LINK az eseményhez.

 

Bánkitó Karanténfesztivál Online | Impróka-rantén

április 10. 17.30h

Az Impróka online csoportja társulati tagokkal, tanítványokkal és mindenkivel, aki szívesen töltene némi időt a karantén alatt impróval és az Imprókával. Terveznek aktivitásokat hamarosan, addig is kitartást mindenkinek!

 

Magyar Nemzeti Cirkusz online - 2016-os műsor vetítése 1. rész

április 10. 19h

Április 10-én és 11-én 19 órától ismét cirkusz a Magyar Nemzeti Cirkusz Facebook-oldalán! Ezúttal a 2016-os nagy sikerű műsort nézhetitek meg élőben.

 

Pészachi zenés szombatfogadás

április 10. 19h

Szombatfogadás Móser Ádám és Schönberger Ádám vezetésével. Az esemény linkje.

 

Óbudai Danubia Zenekar és a Debreceni Kodály Kórus

április 10. 19.30h

Km.: Szemere Zita (szoprán), Bakos Kornélia (mezzoszoprán), Rab Gyula, Horvéth István (tenor), Najbauer Lóránt (bariton), Jekl László (basszus), Debreceni Kodály Kórus (karigazgató: Szabó Sipos Máté); vez.: Hámori Máté J. S. Bach: János-passió, BWV 245 A 2019. április 18-i hangverseny felvétele.

 

J. S. Bach: Máté-passió

április 10. 19.45h

Km.: Mark Padmore, Peter Gijbertsen(tenor), Peter Harvey, Henk Neven (bariton), Maria Espada, Renata Arends (szoprán), Ingeborg Danz, Barbara Kozelj (mezzoszoprán), a kórus szólistái: Peter Duyster, Lars Terray (bariton), Királyi Concertgebow Zenekar, a Holland Rádió Kórusa, Holland Gyermekkórus Johann Sebastian Bach: Máté-passió, BWV 244; A koncertfelvétel 2012. április 1-jén, virágvasárnap készült az amszterdami Concertgebouw-ban. Link a koncerthez.

 

Életem a korona idején - #írókkaranténban - Méhes Károly

április 10. 20h

Az írói műhely intim tér. Amikor épp nem fordult ki a világ a négy sarkából, az olvasó nemigen lát be a függöny mögé. Most viszont, az egymás iránti felelősség miatt, nemcsak a pékek, a tanárok vagy villanyóraleolvasók, hanem az írók is vesztegzár alá kerülnek. Remélhetőleg remekművek írására használják fel ezt a kényszerű nyugalmat. A sorozatot követhetitek az Athenaeum Kiadó Facebook oldalán.

 

Pandémia Akadémia - Róth és Tiffany: versengés Párizstól Mexico Cityig

április 10. 20h

Karanténmúzeum, 10 perc együtt, hogy könnyebben éljük túl A Róth Miksa Pandémia Akadémia először március 27. pénteken 20.00 órakor jelentkezett, azóta minden hétfőn, szerdán és pénteken este nyolckor hallhatjátok itt.

 

Jászai Mari Színház: Mikve - online közvetítés

április 10. 20h

A mikve rituális fürdő, ahol az ortodox zsidó nők megmerítkeznek, és ezáltal megtisztulva térnek vissza otthonukba, hogy teljesítsék házastársi kötelességüket. Ám a darabbéli asszonyok, miközben testileg lemeztelenednek egymás előtt, lelkük titkait gondosan óvják egymás elől. Hiszen kell-e, lehetséges-e megkérdőjeleznünk alapértékeket, alapigazságokat, ha mindenki más hisz bennük? Közvetítés itt

 

Hapax Monade Home Streaming

április 10. 22h

Pénteken élő közvetítés a Facebookon.

 

Spirit Színház: Márió és a varázsló - online közvetítés

április 10. 23h

Thomas Mann 1930-ban írta meg novellájában az esetet Cipollával, a borzalmas művésszel, aki előadásán hipnózis útján kezdetben mulatságos, majd egyre visszataszítóbbá váló ötleteinek végrehajtására veszi rá a közönséget. Ám Mario képes kiválni a tömegből, és szembefordulni a varázslóval. Ma különösen aktuális. A központban a manipulálhatóság kérdése áll: vajon, mindenki manipulált, és manipuláló egyszerre...? A manipuláció jelen van az életünk minden pillanatában: a párkapcsolatainkban, a baráti viszonyainkban; de ugyanúgy manipulál, vagy manipulálni próbál bennünket szinte minden: a politika, a vallás, a kereskedelem… Feltevődik a kérdés: hol vagyok én, benne vagyok-e ebben az ördöginek feltűnő körben? Van-e saját akaratom, énem, elég vagyok-e ahhoz, hogy megteremtsem önmagamat, hogy a magam ura legyek? Ura vagyok-e önmagamnak? Közvetítés itt