Túrázz Budapesten, fedezd fel a legjobb szabadtéri helyeket!

A fővárosban is újra nyíltak és nyílnak a szórakozóhelyek, klubok. Már nem csak online programokon vehetnek részt a kultúrafüggők, ismét összejöhetnek a baráti társaságok - persze a szabályokat betartva. Most azokat a szabadtéri helyeket vesszük sorra, ahol ismét szólhat a zene.

Budapesten ezeken a helyeken lehet barátokkal találkozni, enni, inni és adott esetben a háttérben szóló zenét hallgatni:

Budapest Park (IX. kerület, Soroksári út 60.)

A Budapest Park egy hetes tesztüzeme után meghosszabbította a nyitva tartását, és bár a színpad augusztus 15-ig üres marad, az asztaloknál ülve élvezhetitek a Park világát. Minden nap 16 órától várnak titeket, és nem kell belépőt fizetni.

Dürer Kert  (XIV. kerület, Ajtósi Dürer sor 19-21.)

A Dürer Kert is megnyitott, de csak a kerthelyiség, ahol az asztaloknál ülve lehet enni, inni és akár zenét is hallgatni. Fontos, hogy asztalt most nem lehet foglalni, így ha be akarsz jutni, érdemes minél hamarabb érkezni. Élvezd a Dürer-hangulatot, de figyelj a szabályokra!

Pántlika (XIV. kerület, Hermina út 47.)

Budapest egyik legrégebbi szabadtéri kiülős helye a Városliget szélén, a Közlekedési Múzeum szomszédságában található. Az italok mellé rendelhetsz hagyományos ételeket, és szól a zene is. Hamisítatlan városligeti hangulat.

Pontoon (V. kerület, Antall József rakpart 1.)

A Lánchíd pesti oldalán lógathatod a lábad, hűsítő italokat ihatsz. Nincs más dolgod, csak érzed jól magad!

Raqpart (V. kerület, Jane Haining rkp.)

A Raqpartban jókat ehetsz és ihatsz, közben élvezheted a napsütést, és gyönyörködhetsz a budapesti látványban.

Csendes Társ (V. kerület, Magyar utca 18., Károlyi-kert)

A Károlyi-kert árnyas fái alatt találod ezt a kis hangulatos kerthelyiséget. A nyári melegben kellemes, vidám estéket tölthetsz itt, elinduláshoz vagy megpihenéshez, baráti találkozókhoz az egyik legjobb választás.

360 Bar (VI. kerület, Andrássy út 39.)

Az Andrássy út ikonikus épületében, a Divatcsarnok tetején találod a 360 fokos panorámával rendelkező rooftop bárt, ahol otthonos környezetben izgalmas ételekkel, italokkal és saját almafával várnak egész nyáron.

Apacuka Étterem és Kávézó (VI. kerület, Nagymező utca 54-56.)

A magát fun diningként aposztrofáló étterem jó ételekkel és hozzá jó borokkal vár. Egy hely, ahol a vendégek és a személyzet egyaránt otthon érzi magát.

Zsiráf (VI. kerület, Teréz körút 53.)

A Nyugatinál találod a Zsiráfot, ahol most ritkított asztaloknál biztonságosan ehetsz, ihatsz és beszélgethetsz. Érezd jól magad a belváros közepén, de ne feledkezz meg a szabályokról!

Esetleg Bisztró (IX. kerület, Fővám tér 11-12.)

A Szabadság híd pesti hídfőjénél találod ezt a helyet, ahol megebédelhetsz, vagy a panorámában gyönyörködve fogyaszthatod kedvenc koktélodat.

Kabin (XIII. kerület, Népsziget)

Ha felszállsz a kék metróra, és elmész Újpest-Városkapuig, majd még egy kicsit gyalogolsz Buda felé az Északi-vasúti híd jobb oldalán, igazán varázslatos helyre érkezel, mert a Kabin közvetlenül a Duna-parton, egy gyönyörű ártéri erdő mellett található, ahol egész nap jól érezheted magad, miközben hűsítő italodat iszogatod, este pedig a naplementében gyönyörködhetsz.

Fellini Római Kultúrbisztró (III. kerület, Kossuth Lajos üdülőpart 5.)

A Római part szuper helyei is megnyitottak, pattanj biciklire, és ne is állj meg a Fellini Rómaiig, ahol a parton ücsörögve jobbnál jobb ételeket és italokat fogyaszthatsz, és még a gyerekek sem fognak unatkozni.

Nap Bácsi (III. kerület, Kossuth Lajos Üdülőpart 9.)

Ha nem tudsz leülni a Felliniben, rögtön mellette találod a Nap Bácsit, és itt sem fogsz csalódni, kézműves ételek és italok várnak, hogy a nyár melegében is kellemes érzések legyenek úrrá a testeden és lelkeden.

Két Rombusz (III. kerület, Római part 45.)

A Két Rombusz valóban kettő buszból és egy árnyas kerthelyiségből áll, így ha nem akarsz a buszokban üldögélve beszélgetni, megteheted a kerti asztaloknál is.  Itt is lehet enni, sőt bográcsozni, grillezni is tudsz.

Esernyős (III. kerület, Fő tér tér 2.)

Visszatérve a városba, Óbuda főterén, a Krúdy-szobor mellett az Esernyősben is meg lehet pihenni, de most még csak este nyolcig. Semmiképpen ne hagyd ki a sütiket!

Budai Parkszínpad (XI. kerület, Kosztolányi Dezső tér)

Régi hely új köntösben - a Budai Parkszínpad most az egyik legújabb kiülős hely Budapesten, azon belül is Újbudán, a Feneketlen-tó mellett. Itt is jókat ehetsz és ihatsz, élvezheted a nyári napsütést.

Dunaparty megálló (XI. kerület, Hunyadi János út 162.)

A Savoya parkkal szemben, közvetlenül a Duna partján találjátok ezt a kiülős helyet, a két piros emeletes londoni busszal. Igazán szuper hely: a nyári biciklizések egyik legjobb célpontja lehet, ahol sokféle lángos, palacsinta, sült hekk és jeges italok várnak, hétvégente pedig élő zene szól.

És persze vár a Szimpla Kert és az Akvárium Klub terasza is, ha a nagy helyeket szereted.

Kiránduljatok, járjátok be Budapestet gyalog, biciklivel, rollerral, de ne feledkezzetek meg a biztonsági előírásokról!

A lista folyamatosan bővül!