Újra kedd van!

Múzeumi reggel és színházi este. Közte meg sok egyéb program. Mi kiválogattuk, ti nézegessétek!

Mama, nézd! - Ízisz oltalmában

Szépművészeti Múzeum, március 22., 10:30

Játékos tárlatvezetésekre hívják azokat a kismamákat és kispapákat, akik egyévesnél kisebb babájukkal szeretnék élvezni a művészet nyújtotta örömöket. A havi rendszerességgel megrendezett programsorozatra előzetes jelentkezés nem szükséges, bármikor be lehet kapcsolódni.

 

Búgócsiga - interaktív koncert a legkisebbeknek

MÁV Szimfonikus Zenekar próbaterme, március 22., 16:30

A zenehallgatást nem lehet elég korán kezdeni! Az idei évadban is folytatódnak nagy sikerű családi koncertek. A programok szerkesztője és házigazdája Székely Edit zenepedagógus, a MÁV Szimfonikus Zenekar fuvolaművésze.

 

70 perc alatt Bach körül – Ismeretterjesztő zenés előadás

Budapesti Művelődési Központ, március 22., 18:00

A Bach Mindenkinek Fesztivált 2015 óta rendezik meg, hogy a klasszikus zene óriásának alkotásain át örömet, érzelmi teljességet és a kulturális összetartozás emelkedettségét juttassák el minél több emberhez határainkon innen és túl. Mai közreműködő: Onczay Zoltán csellóművész.

 

Vigyázat, művészet! - Kortárs szabadegyetem

Ludwig Múzeum, március 22., 18:00

A Ludwig Múzeum nyolcalkalmas Kortárs Szabadegyetem előadássorozatában az időszaki kiállításokhoz kapcsolódó témákat és a legfrissebb művészeti tendenciákat tágabb kontextusban ismerheti meg a közönség. Mai előadó: Szombathy Bálint szépségkutató. Az előadás címe: Az avantgárdtól a neoavantgárdig.

 

Tilos az Á Könyvek workshop

Turbina Kulturális Központ, március 22., 18:00

Vajon hogyan működik az irodalomterápia a gyakorlatban? Ebben a folyton változó világban mindenkinek szüksége lehet két óra lassításra és befelé figyelésre. A Tilos az Á Könyvek és a Turbina közös irodalomterápiás eseménye erre is lehetőséget ad 2022. március 22-én, kedden este 6 órától a Tilos az Á Könyvek workshop keretein belül induló első foglakozáson.

 

VÁRkert Mozi - Peggy Guggenheim: A művészet megszállottja

Várkert Bazár, március 22., 18:00

Lisa Immordino Vreeland többszörösen díjnyertes dokumentumfilmjében a modern művészet és 20. századi művészvilág egyik legszínesebb egyénisége, Peggy Guggenheim portréja rajzolódik ki. A különleges archív felvételek és visszaemlékezések mellett számos szakértő, egykori pályatárs és híresség is megszólal a filmben, amelynek vezérfonalát a legendás műgyűjtő és mecénás Jacqueline B. Weld által szerkesztett életrajzi interjúkötete adja.

 

Spirituális Budapest - Szakrális geometriával fővárosunk rejtélyes energiaösvényein

Napfényes Rendezvényterem, március 22., 18:00

Ley vonalak és Szent György sávok nyomában Budapesten • A Pilisi epicentrum és Budapest kapcsolata • Kőbe vésett titkok – a Szent István-bazilika, a Mátyás-templom és az Országház épületéről.

 

Burok

MU Színház, március 22., 19:00

A születésünkre nem emlékszünk, a haldoklásunkat már nem tudjuk majd elmesélni. A szülés hasonlóan elementáris határhelyzet – túl a valós téren és időn, kivételes tapasztalás. A Tünet Együttes új produkciójában a szülés élményét kíséreli meg felidézni, szétszálazni és megmutatni testtel, szóval és képpel.

 

BÖBE - 'poisoned paradise' lemezbemutató

Turbina Kulturális Központ (Klubszoba), március 22., 19:00

"Keserédes pop Európa szívéből" - Szécsi Böbe budapesti énekes-dalszerző-producer szóló projektje a BÖBE 2019 májusában indult útjára. A maga által bittersweet-pop azaz keserédes popként definiált műfajában alkotó énekesnő dalait saját maga írja és hangszereli. Hangzására a minimál elektronika, mély sub-basszusok, dallamos loopok jellemzőek, vokál szólamokkal fűszerezve.

 

Kurtizánképző

Pinceszínház, március 22., 19:00

A provokatív, ironikus, rendkívül népszerű középkori stand up comedy igazi felszabadító effektussal él. Akik már látták, állítják, hogy a két nem közötti megértés és elfogadás útját indítja el. Valami megváltozik előadás után, ha más nem is, a kommunikáció mikéntje bizonyosan. Megnyílik egy olyan érzékelési tartomány, amely addig zárva maradt.

 

Oscar

Thália Színház - Nagyszínpad, március 22., 19:00

Mösziő Barnier-nek rengeteg sok vállalata és rengeteg sok pénze van. És két lánya, de csak az egyikről tud. És a két lányának három kérője. És az egyik lányának elhiszi, hogy terhes. De amikor beosztottja, Christian beállít egy ékszerekkel teli bőrönddel, már semmi nem érdekli, csak a bőrönd.

 

Azért a kis bolondságért

Bethlen Téri Színház, március 22., 19:00

Pajzán históriánk forrásai a magyar népi szerelmes történetek, szerelmi kiokosítók hol szomorú, hol
víg gyűjtései. Vásári bábjátékunk végigkíséri, hogyan lesz a szerelmi tűzkeresztségen éppen csak
átesett leánykából e téren sokat tapasztalt, meglett asszony. A virágnyelven elbeszélt, legjobb ízű
népi humorral fűszerezett történet fő témája „Ádámságunk” és „Évaságunk”, az emberi élet
különböző szakaszaiban. Szeretettel ajánljuk alig-serdült és korosabb nézőinknek egyaránt.

 

Oláh Ibolya: Női posta

Marczibányi Téri Művelődési Központ, március 22., 19:00

Valahol van egy nagy, központi szív-panasziroda. Talán egy égi főpostán, ahol mindenkit meghallgatnak. Ott ül-áll-beszél-énekel egy nő, akit, mondjuk, Ibolyának hívnak. Ma ő van szolgálatban ebben a hivatalban. A sok panaszra orvosság nincs. Feloldás – talán.

 

Apák és fiúk

Katona József Színház, március 22., 19:00

Turgenyev érzelmes, fordulatos története látszólag két nemzedék szembenállásáról, valójában a folyton változó viszonyokról, ideológiai vitákról, önmeghasonlásról, megalkuvásról és elfojtott vágyakról szól. Az ifjú Bazarov éles és határozott, mindenkit provokál, mindenkinél erősebb, de önmagát nem tudja legyőzni.

 

Joyce DiDonato: ÉDEN

Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem), március 22., 19:30

Az amerikai lírai koloratúr-mezzo, a New York-i Metropolitan dédelgetett sztárja korunk legjelentősebb zenés színpadi művészeinek egyike. Repertoárja kimeríthetetlenül gazdag: Händeltől Janáčekig, Mozarttól Kálmán Imréig szinte mindent énekel. Kedveli a határozott gondolati vezérfonállal rendelkező tematikus esteket, amelyeken a koncertpódiumot díszlettel-jelmezzel és fényeffektusokkal színpaddá lényegíti át.

 

Sárik Péter Trió X Bartók

BMC - Opus Jazz Club, március 22., 20:00

A Sárik Péter Trió Magyarország egyik legnépszerűbb és legmeghatározóbb jazz- zenekara. Sikerük egyik záloga, hogy mindhárman nagyon nyitott, sokoldalú muzsikusok, így a közönség sokkal szélesebb rétegét szólítják meg, mint a jazz-zenekarok többsége. Az együttes koncertjeinek hangulata sokszor inkább pop vagy rock koncerthez hasonlatos, még akkor is, ha a Zeneakadémián, vagy a legkomolyabb koncerttermekben játszanak. A zenekar közvetlenségével, energiájával sok új rajongót hoz a jazznek.

 

Bödőcs Tibor: Meg se kínáltak – kocsmaária

6szín, március 22., 20:00

“Lassan két évtizede figyelem Thuróczy Szabolcs a (magyar) néplélek ismeretéről tanúskodó alakításait Pintér Béla zseniális darabjaiban: organikus, természetes, bio! Az évek során barátságába is fogadott. Mikor először levittem a bucsuszentlászlói kocsmába, húsz perc kellett neki, hogy autentikus szereplőjévé váljon a “kolorlokálnak” Helyi kőművesekkel biliárdozott hosszan, akik észre sem vették, hogy idegen. Aztán írtam egy kocsmaregény-félét és ebből készül most egy monodráma Szabolcs főszereplésével."