Újrázó szombat

De nem az ujját rázza, nem, hanem duplikál. Sőt, egyenesen triplikál az egyik! Így lesz még színesebb az amúgy sem monokróm hétvége. Gyerkőcök, irány a nektek sziget! A felnőttek meg csámcsoghatnak a nyárindító fesztiválokon, és lehet tervezni, mert jönnek most már a többiek is, színpadok seregével! Kezdődjék a nyár és a szombat!

Generali Gyerek Sziget 2022  

Városliget, június 18., 10:00

A Gyerek Sziget hazánk egyik legnagyobb, ingyenes családi rendezvénye számtalan koncerttel, bábszínházzal, tánccal, vetélkedővel, sportprogrammal, élményparkkal, ugrálóvárral, kézműves foglalkozásokkal és még rengeteg gyerekprogrammal. Az ingyenes rendezvényt a Sziget Zrt. 2002-ben hívta életre, azzal a céllal, hogy tartalmas és szórakoztató programokat nyújtson a családoknak az iskolai szünetben.

UNDER500 Fesztivál 2022

Artus Studió, június 18., 13:00

Az Under500 Fesztivál 2022. június 18-19-én harmadik alkalommal valósul meg az Artus Stúdióban! Az U500 vállaltan kicsi és belátható, egy baráti-szakmai közeg mindenki számára nyitott ünnepe, amit egymásnak és nektek szerveznek. A szakma ismert alkotói, pályakezdő művészek és undeground csoportok egymás mellett szerepelnek.  

BOKODIL Zinefeszt

Szimpla terem, június 18., 14:00

Magyarország első egynapos fesztiválja, ahol találkozik a zine, a slam poetry és a zene! A slam poetry-t, a zine kultúrát és az alternatív zenét fogja össze a fesztivál, amely elősorban művészetpártoló,  támogató szerepet kíván betölteni, azzal, hogy zenészeknek, grafikusoknak, slammereknek,  magánkönyvkiadóknak, alkotóknak biztosít bemutatkozási lehetőséget.  

SunSet Picnic

Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, június 18., 17:00

Ilyen még nem volt: jön az év zenei csemegéje az ópusztaszeri emlékparkba! Június 18-án, szombaton a skanzenben, világhírű DJ-kel bulizhattok a SunSet Picnicen! Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark ad otthon egy rendkívüli zenei eseménynek, két hazai és két külföldi sztárfellépő közreműködésével. 

A művészet templomai: BOSCH - A gyönyörök kertje - Várkert Mozi

Várkert Bazár, június 18., 18:00

2016-ban világszerte számos kiállítással és rendezvénnyel emlékeznek meg a különös és bizarr  alakokkal teli, álomszerű festményeiről ismert németalföldi festőművész, Hieronymus Bosch halálának 500. évfordulójáról. Az évforduló alkalmából készült ismeretterjesztő film a rejtélyekkel övezett festő legismertebb művét, a madridi Prado Múzeum életmű-kiállításán bemutatott Gyönyörök kertjét állítja a középpontba. 

Don Carlos

Magyar Állami Operaház, június 18., 18:00

Verdi az eredeti Schiller-drámát, melynek szinte minden sorát társadalmi-politikai gondolatok hatják át, úgy öntötte zenébe, hogy a hangsúly az egyéni érzelmekre, lelki rezdülésekre került. Frank Hilbrich, a német nyelvterületen már régóta elismert rendező a kortárs operák mellett leginkább Wagner-előadásaival szerzett nemzetközi hírnevet. 

Thomas Anders from Modern Talking

Budapest Park, június 18., 18:00

A 2018-as óriási sikerű, előre teltházas koncert után 2020-ban újra Modern Talking koncertThomas Anders-szel a Budapest Parkban! A Total Dance Festival és az 80’s Disco jóvoltából 2021. június 5-én-én ismét felcsendülnek a ’80-as évek világslágerei a Modern Talking frontemberének előadásában, ezúttal egy még látványosabb, 90 perces egyedülálló élő koncertshow keretein belül.  

Dupla Bëlga

Kobuci Kert, június 18., 18:30

Dupla Bëlga a Kobuciban! 18:30 kapunyitás, 20:15 Bëlga

Az Operaház fantomja

Madách Színház, június 18., 19:00

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették. Kigyulladnak a csillár fényei, és egyszerre régi pompájában ragyog fel az egykori párizsi Operaház.

Budapesti Fesztiválzenekar Szabadtéri koncert

Hősök tere, június 18., 19:00

Ingyenes nagyzenekari koncert Budapest szívében. Bach és Glass. Barokk és minimalista. Világi és spirituális. A többévszázados ugrás és a stílusbeli különbségek miatt elsőre kibékíthetetlennek tűnő ellentétek nagyon is vonzzák egymást.  

Azahriah // Dzsúdló

Plázs Siófok, június 18., 19:00
AZAHRIAH / DZSÚDLÓ @ Plázs Siófok, Kapunyitás: 19:00

Pontoon, június 18., 20:00

Az Ivan & The Parazol első magyar nyelvű lemezének, a Budai Popnak a dalai teljesen akusztikus  formában születtek. A zenekar dalszerző párosa, Balla Máté és Vitáris Iván ilyen formában fogja megmutatni az új dalokat, az album elejétől a végéig. A rendhagyó akusztikus duó felállás Junius 18-án este a Pontoon színpadán!  

ASAN Budapest: Eklektíva – Lust & Planetmälcolm, Cadik

Magyar Zene Háza, június 18., 21:00

A közel tízéves ASAN Budapest (asanbudapest.com) kortárs-elektronikuszenei klikk a Magyar Zene Háza Szabadtéri színpadán egy ingyenes, kétnapos – afféle label night – eseményen mutatkozik be, ahol a csapat kötelékéből érkező dj-k mellett vendégek is színesítik az estéket.

Summer Time

Plázs Siófok, június 18., 22:00

Azahriah és Dzsúdló koncertje után hajnalig tart majd a tánc! Line up: Bréda Bia, Daniel Nike, Jauri, KatapultDJ, Koósz Milán, Metzker Viktória, Purebeat, Regán Lili, Strong R., Szecsei, T.Danny, Valmar, Willcox, Yamina

Wannabe Beach Szezonnyitó ✘ Plázs Siófok

Plázs Siófok (Aréna), június 18., 22:30

BULI a 90-es és 2000-es évekből! Wannabe on the tour? Megyünk, amerre a szivárvány visz minket. Aztán WE STOP RIGHT NOW, THANK YOU VERY MUCH at PLÁZS - SIÓFOK!  

SOC Events pres. Aly & Fila, Allen Watts

Akvárium Klub, június 18., 23:00

Két külföldi név is érkezik a SOC Events bulijába június 18-án Aly & Fila, és Allen Watts személyében. A két név már önmagában is nagy durranás, hiszen Fadit-t imádjátok, Allen pedig még nem járt nálunk. Biztos, hogy óriási katarzist fognak okozni, de olyat, hogy valószínű letérdelünk.

Garçons XXL – Let’s Get Pride

Akvárium Klub, június 18., 23:30

2022-ben is hömpölygő dallamkoktélba merítheted testedet és nem kell foglalkoznod szabályokkal.
Add be a szíved, és ünnepelj a város legszivárványosabb éjszakai tündérmeséjében! Vegyél részt egy varázslatos éjszakai szeánszon, és kényeztesd érzékeidet a legselymesebb, simogatóan szexi  ütemekkel.