Válogatós hétfő

Ez a hétfő kitesz magáért. Fesztivál, kirándulás, kreativitás és zene minden műfajban és mennyiségben. A jazzt illusztráltam is. A nyár már a végső búcsúra készülődik, de a programok nem engedik, használja ki mindenki a remek lehetőségeket!

UH Fest 2021

Budapest, október 4-10.

Ismételten megrendezik ősszel a fővárosban a zenei élet egyik legkísérletezőbb és legeredetibb rendezvényét. Az UH Fest több helyszínen lesz elérhető az idén is. A főszerepben az underground áll, valamint a megszokottól szokatlanabb ízlésvilág kap teret.

360 Design Budapest

Budapest, október 4-10.

Kiemelkedő designmárkák, feltörekvő formatervezők és világszínvonalú alkotások – a Red Dot-díjas 360 Design Budapest októberben ismét visszatér! A #design körbevesz! Látogass el 2021. október 4-10. között a Bálnába az idén második alkalommal megrendezésre kerülő 360 Design Budapest kiállításra és fedezd fel a hazai és regionális formatervezés sokszínű világát!

Hajókirándulás és sétahajózás - Tokaj

Tokaj, október 4., 11:00, 15:00

A hajó a Bodrog folyón halad Tokaj városa mellett a Zsaró ér bejáratáig, ott visszafordul, a Tiszán a strandig megy és egy óra elteltével ugyanott köt ki, ahol beszálltak a vendégek. A hajó a közúti híd alatt található nagy parkolóból indul.

Fortepan Masters. Kollektív fotográfia a huszadik századból. Barakonyi Szabolcs válogatásában

Írók Boltja, október 4., 17:00

A Fortepan Masters – Kollektív fotográfia a 20. századból – Barakonyi Szabolcs válogatásában egy a Fortepan anyagából válogató, 333 fotográfiát bemutató 690 oldalas fotókönyv, amelynek ötletgazdája Barakonyi Szabolcs, tervezője pedig Salát Zalán Péter.

Instant-Fogas Hétfő

Instant-Fogasház, október 4., 18:00

Bulizz több tánc és koncertteremben, a belváros legnagyobb klubjában, ingyenes belépéssel egészen reggelig, ahol rezidens a DJ-k gondoskodnak a hangulatról!

Tan Kapuja Buddhista Főiskola, Online, október 4., 19:00

Új, 11 alkalmas kurzus indul A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán Mireisz László (A Tan Kapuja Buddhista Egyház elnöke) vezetésével.

Filmszerész filmklub - Jancsó 100: Allegro Barbaro

Művész mozi, október 4., 19:00

Szeptember végén lenne 100 esztendős az egyetemes filmtörténet egyik legfontosabb, legizgalmasabb rendezője: Jancsó Miklós. A világhírű alkotó nem csak legendás filmjeivel, összetéveszthetetlen filmnyelv-újító formai eszközeivel, különleges történelem-szemléletével volt nagy hatással kortársaira – és az utókorra is, hisz Jancsó életművéről ma is ódákat zeng, számos elsőrangú, ünnepelt külföldi művész, Martin Scorsese-től Alfonso Cuarónon át Jórgosz Lánthimoszig. Miki bácsi filmesként és ironikusan bölcs közéleti személyiségként nagy űrt hagyott maga után.

Humorfőváros: Odessza - Orosz-zsidó dallamvilág

Spinoza Színház, október 4., 19:00

A ’humorfővárosban’ Odesszában járunk: a tízes és húszas évek zsidó Odesszájában. Az itteni dalokból, kocsmadalokból és viccekből elénk tárul az akkori zsidó világ színessége, gazdagsága. Odesszai kalauzunk és tolmácsunk Fegya, a klezmerkirály.

Calcutta trió - Indiai zeneklub

Marczibányi Téri Művelődési Központ, október 4., 19:00

A Calcutta Trió Európában, Indiában valamint a világ számos pontján lép fel évtizedek óta. A klasszikus indiai zene mestereivé váltak, annak szülőhazájában is számos elismerést szerezve. A trió fő célja a 3500 éves indiai klasszikus zene tradíciójának, csodálatos rágáinak, a világ legfejlettebb élő zenei ritmus rendszerének a lehető legtöbb hallgatóval való megismertetése.

Az orosz hegedű

Zeneakadémia, október 4., 19:30

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre az Orosz Zenei Fesztivál, melynek budapesti nyitóhangversenyének ezúttal is a Zeneakadémia ad helyszínt. A pandémia miatt az idei fesztivál emlékezik Csajkovszkijra, a 180+1 éve született orosz romantika mesterére.

Cserepek, félálomban - Mészöly a Zsinagógában

Rumbach utcai Zsinagóga, október 4., 20:00

Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska Mészöly Miklós-előadása, kiegészülve hangszerekkel, zongorajátékkal, kórussal, templomi hangulattal, spirituális térbe megálmodott hangszereléssel, mégis kortárs-művészeti izgalmakkal és költészettel. Az előadópáros Térey János és Pilinszky János után az idén 100 éves, nagyhatású szerző, Mészöly Miklós lírai művészete és a szakrális épület szelleme előtt tiszteleg vendég-zenészekkel és énekesekkel.

Budapest Jazz Club, október 4., 20:00

Kettejük több mint tíz éve sikeres duója havi rendszerességgel lép fel a BJCben. Műsorukat elsősorban jazz standardek, örökzöldek és popdalok jazzes feldolgozásai alkotják. Bravúros és improvizatív előadásuk különleges koncertélményt nyújt.

Grand Café, október 4., 21:00

A Szegedi Improvizációs Műhelyben feltartóztathatatlanul folyik egy azonos hang, egy együtt vett lélegzet, egy közös pillanatban beálló csend keresése. A hömpölygő, vagy éppen csordogáló zenéhez hasonlóan a bandatagok összetétele is állandóan változó. Azonban a meder, amiben terelgetik zenei gondolataikat mindig ugyanaz: a tiszta, megismételhetetlen, belső forrásból fakadó zene.

CsaTorna Klub Duó

Grand Café, október 4., 22:00

A Csa-Torna Klub zenekar hattagú punk, jazz formáció. A szegedi Balszerencsét! összművészeti fesztiválon ketten lépnek fel a zenekarból, Antal Szilveszter - gitár - és Hegedűs Márton - ének, szaxofon és gitár. A Csa-Torna Klub számok mellett még néhány 80-as évekbeli disco szám instrumentális verziója is elhangzik. A Metanoia Társulást támogató koncertünkön mindenkit szeretettel várunk! Előadásunk mottója: „Ima, ami mai!”

LFZE Monday Open Jam: Tálas Áron Trio

Budapest Jazz Club, október 4., 22:00

a Tálas Áron Trió, a fiatal generáció egyik legsikeresebb, legrangosabb képviselője lép fel. Tálas Áron 2015-ben alapította meg trióját. Tálas Áron szerzeményeit tartalmazó Floating Island c. album 2016-ban jelent meg a Gats Productions kiadónál Japánban. A trió második lemeze, a Little Beggar 2018-ban az „Év Jazzlemeze” lett a Gramofon magazinban.