Várós hétzárós

Vegyes programtáblát készített nektek ez a vasárnap, hogy mindenkinek megfeleljen. Nekem nagyon szimpatikus. Kicsit vásározok, aztán okulok egy kissé, testedzéses sétával, majd otthon is a monitor előtt, mozizni kicsit, hogy aztán elmenjek még valamiféle koncertre is, pláne olyanra, amit én adok, vagy, ami egyben színház is! Komoly vállalkozás.

Online séták Japánban: A neves Omi kereskedőnegyed titkai

Online, január 9., 8:00

Tarts velük az online élő sétán, Japánban! Az Omi régiót keresik fel, ahol a leghíresebb kereskedők éltek és sétálnak a régi kereskedőházak között. A séta interaktív, ahol kérdezhetsz, kommentelhetsz is. A séta később is visszanézhető, ha jelzed ezen az oldalon a részvételed.

Januári LemezPiac - Budapesti Lemezbörze

ELTE Gömb Aula - ELTE Egyetemi Kongresszusi Központ, január 9., 10:00

A legnagyobb hazai lemezbörze a DISCOGS együttműködésével! Minden, ami zene! » LP » CD » DVD » MC » pólók » poszterek » újságok » könyvek » kitűzők » emléktárgyak » stb. 

Újévi koncert a Kék Duna Koncert-Szalonzenekarral

Óbudai Társaskör, január 9., 11:00

Ragyogó színfoltja a magyar klasszikus szórakoztató zenének a Kék Duna Koncert-Szalonzenekar. Nem tévedett Andrew Lloyd Webber, mikor őket hívta meg egy magán partijára. Önök sem tévednek, ha elfogadják a meghívást, hogy a fülbemászó melódiákkal, örökzöld slágerek színes csokrával és a nagyszerű Kék Duna Koncert-Szalonzenekarral kívánjon az Óbudai Társaskör boldog újévet!

Hauszmann paripái - Vezetett bejárás az újjáépült Lovarda épületében

Budavári Palota, január 9., 11:00

A Nemzeti Hauszmann Program keretében újjászületett épület, a Lovarda, a Budai Várséták tematikus vezetésén látogatható először! Helyszíne, a Csikós udvar a II. világháború okozta sérüléséket követően az 1950-es évek kultúrpolitikájának esett áldozatul, így a Lovarda, Főőrség és Stöckl lépcső épületegyüttesét elbontották.

Mesék az űrhajókról - Vilmos egér a világűrben

Planetárium - Zsolnay Kulturális Negyed, január 9., 11:00

Vilmos egér egy kíváncsi fehér egérke, aki a Zsolnay Negyed kertjében lakott. Állandóan figyelte a bolygókat és a Holdat. Elhatározta, hogy felrepül a világűrbe, ezért meglátogatta a planetáriumot, ahol sok hasznos dolgot megtudott az űrutazásról.

Nagy zenészek, nagy szerelmek - Mendelssohn

Marczibányi Téri Művelődési Központ, január 9., 15:00

A zenetörténet legismertebb zeneszerzői és az ő szerelmi életük. Illetve nem is: a legvonzóbb nők és férfiak, akikbe a legnagyobb zeneszerzők lettek szerelmesek.

PIANO_HEROINE - Lluïsa Espigolé multimédia koncert

Trafó, január 9., 18:00

Lluïsa Espigolé kortárszenei zongoraművész aktív szereplője a kortárs kísérleti zenei életnek. Jelenleg főként szólistaként, kamarazenészként, zenekari tagként lép fel és vesz részt bemutatókon, de egyre többször hallhatjuk interdiszciplináris projektekben, hangelőadásokban és szabad improvizációkban is.

Töredék T.D.-nek

Online, január 9., 18:00

Tandori Dezső pályakezdésével olyan szakasza nyílt meg a legújabb magyar lírafejlődésnek, amely csak részben vezethető le 20. századi költészetünk történeti alternatíváiból. A Tandori-líra – különösen a hetvenes évekre – úgyszólván egyedüli hazai mintájává lett a kísérletező modernségnek. A koncertet élőben közvetítik a FUGA YouTube csatornáján.

Évköszöntő koncert - A két keringőkirály

Gödöllői Királyi Kastély, január 9., 19:00

Részletek Johann Strauss és Lehár Ferenc zenekari műveiből és operettjeiből. Vendég: Oszvald Marika.

Jazzpresszó - Hajdu Klára Quartet

Vigyázó Sándor Művelődési Ház, január 9., 19:00

Hajdu Klára a hazai jazz élet kiemelkedő énekes-dalszerzője, és tanára. A MagyarJazz kritikusokból álló szerkesztői és a Jazzma.hu olvasói 2021-ben is az év énekesnőjének választották. Fellépett már Európa és USA számos nagyvárosának klubjaiban és fesztiváljain. Majdnem egy évtizedig énekelt a népszerű kétszeres Fonogram-díjas és aranylemezes Balázs Elemér Grouppal.

Hispano-amerikai hangutazás. Nyár a télben, csupa latin dal. Vámos Veronika (ének), Kereszty Csaba (gitár), Perger Guszti (ütősök)

The Beatles 50+1 - Jubileumi emlékkoncert

Vígszínház, január 9., 20:00

2020-ban volt 50 esztendeje, hogy kiadták a Beatles együttes utolsó nagylemezét, a Let It Be-t, mely a zenekar feloszlását is jelentette. A koronavírus miatt tavalyról elhalasztott, fél évszázados (+1 éves) jubileum alkalmából a világ Top 5 Beatlest játszó zenekara közé sorolt The Blackbirds együttes élő Beatles show műsorát láthatja és hallhatja a közönség a Vígszínházban.

2017 februárjában Kim Dzsongun féltestvérét, Kim Dzsongnamot fényes nappal végezték ki Malajzia nemzetközi repülőterén. A hátborzongató gyilkosságot a biztonsági kamerák kereszttüzében hajtották végre. A felvételeken két fiatal nőt látni, amint hátulról közelítik meg áldozatukat, majd annak szemébe VX idegmérget dörzsölnek, az egyik leghalálosabbat. Kim Dzsongnam utolsó erejével még a hatóságokhoz fordul, de egy órán belül életét veszti. 

Open Mic Sundays @Lámpás

Lámpás, január 9., 20:30

Minden a régi, a hangulat végképp! Az Open Mic egy nagyon egyszerű műfaj: bejelentkezel és eljössz zenélni, vagy be sem jelentkezel, és jó eséllyel akkor is zenélsz.