Vasárnapi kilégzés

A mély levegőnek vége, lassan kifúj a Sziget, és majd minden bizonnyal a nyár is, egyszer. Mondjuk, addig még lesz mit csinálni, például. Csócsáljuk meg a fesztiválvégeket, és várjuk az utolsó eresztést belőlük! A stabil helyek is szolgálnak programokkal, nosza, őket is vegyük célba! Irány a jó idő, és a jó időzítés!

Robin Hood kalandjai

KULTKIKÖTŐ - Balatonfenyves, augusztus 14., 10:30

Ki ne hallott volna Robin Hoodról, a sherwoodi erdő lakóinak bátor vezéréről? A tréfára mindig kész, szabadságszerető bujdosók történetei 800 éve köztünk élnek és most a tisztelt nagyérdeműhöz is elérnek. Az interaktív előadást, amely a vásári bábjátékok hagyományaiból merít 5 éves kortól ajánlják az alkotók.

Vasárnap délutáni örömzenélés a Dunánál... Dub techno - Soulful techno - House vizein evezve.

Különleges irodalmi séták - Írók és bohémek a Szigeten

Margitszigeti Szabadtéri Színház, augusztus 14., 15:00

A Margitszigeti Színház és a Petőfi Irodalmi Múzeum az elmúlt évek nagy sikerét folytatva 2021 nyarán is különleges irodalmi sétákat szervez a Margitszigeten. A víztoronytól induló tematikus séta során az érdeklődők bejárhatják neves költőink, íróink által is kedvelt helyszíneket, amelyekhez ismert és kevésbé ismert irodalmi művek, anekdoták is kapcsolódnak.

Régi és új barátok alkotta formáció első alkalommal lép fel a Kacsakő színpadán. Repertoárjukban főként jazz örökzöld sztenderdek szerepelnek, amit swinges, latin és grooveos feldolgozásokban adnak elő.

Esti Jazz – Nagy János Trió

Zempléni Fesztivál, augusztus 14., 21:00

Az 1994-ben megalakult Nagy János Trió összetétele az évek során folyamatosan változott. Mai formáját 2014-ben nyerte el, amikor a hagyományos jazztrióból (zongora, bőgő, dob) billentyűs hangszerek, hegedű, dob összetételű lett. (Ezen a koncerten azonban, akadályoztatása miatt Joubert Flórát, a trió dobosát Nagy Milán basszugitáros helyettesíti.)

Esti Kornél

Sziget Fesztivál, augusztus 14., 23:00

Vasárnap Esti Kornél-koncert a Hajógyár Petőfi Stage színpadon 23:00-től. Tame Impala után ott találkozhattok Velük!