Könyv

Különleges irodalmi séták - Írók és bohémek a Szigeten

Margitszigeti Szabadtéri Színház
2022. augusztus 14. (vasárnap) 15:00
Ár: 2800 Ft

Helyszín:

Margitszigeti Szabadtéri Színház
1139 Budapest, XIII. kerület, Margitsziget

A Margitszigeti Színház és a Petőfi Irodalmi Múzeum az elmúlt évek nagy sikerét folytatva 2021 nyarán is különleges irodalmi sétákat szervez a Margitszigeten. A víztoronytól induló tematikus séta során az érdeklődők bejárhatják neves költőink, íróink által is kedvelt helyszíneket, amelyekhez ismert és kevésbé ismert irodalmi művek, anekdoták is kapcsolódnak. A séta során irodalomtörténészek és művészettörténészek kalauzolják a résztvevőket,  emellett társművészeket is vendégül hívnak, akik saját történeteikkel és alkotásaikkal hozzák közel a Margitszigethez kötődő írónagyságok szellemi örökségét. Többek között Arany, Bródy, Krúdy és Molnár Ferenc emlékezetét az énekelt és mondott vers, a zene és a színház összművészeti eszközeivel idézik meg a Margitszigeti Szabadtéri Színpad környezetében található műemlékek és természeti kincsek megismerésével.


A program jegyköteles!
A séta időtartama max. 90 perc.


Szakmai partner: Petőfi Irodalmi Múzeum
Sétavezető-koordinátor: Nagyvári Ildikó programszervező (PIM)


Gyülekezés, indulás: Margitszigeti Szabadtéri Színpad jegypénztár (kerengő)


A csoport limitált létszámmal (40 fő) indul. A jegyeket elővételben vásárolják meg a jegyirodában, vagy online a margitszigetiszinhaz.hu oldalon.


A séták végén a kvízkérdésekre helyesen válaszoló vendégek között PIM-es irodalmi ajándékcsomagokat sorsolnak ki. A séta napján a megváltott sétajeggyel a Margitszigeti Szabadtéri Színpad előadásaira 20 % kedvezménnyel vásárolhatnak.


„Amikor az úrinép kivonul a Margitszigetről, akkor én szépen bevonulok; így most is. Nekem ez a legszebb és legismerősebb hely a világon…” – Ez a mondat Bródy Sándortól származik. De írhatta volna a hosszabb-rövidebb ideig szigetlakók bármelyike: Szép Ernő, Molnár Ferenc, Hunyady Sándor és persze Krúdy Gyula is. A századforduló, a kezdődő XX. század rettentő iramban változó világából mindegyiküket más kergette ide – de talán ugyanaz tartotta itt. Ennek eredünk nyomába szigeti sétánkon, fölelevenítve e bohém művésztársaság kalandjait szárazon és vízen.


Szakmai konzultáns:
Kardeván-Lapis Gergely irodalomtörténész


Közreműködik:
Biró Szabolcs Maszkura harmonika, ének
Szakál Tamás hegedű


Gyülekezés, indulás: Margitszigeti Szabadtéri Színpad - Jegypénztár (kerengő)