Vasárnapi ötletek

Erre a napra is összeszedtük a legjobbnak ígérkező programokat, hogy legyen miből válogatni.

XII. Fuss a Csúcsra!

Erzsébet-kilátó, szeptember 5., 9h

Hódítsd meg a 134 lépcsőfokot! Fuss fel Buda legmagasabb pontján fekvő kilátójába! A lenyűgöző panorámájú Erzsébet-kilátó idén is rajthoz hívogat. Az élmény és a sportteljesítmény mellett egyedi pólóval és befutócsomaggal gazdagodhatsz sőt az egyes kategóriák szintidejét teljesítők értékes ajándékutalványban is részesülnek. Vagy írd be magad a történelemkönyvekbe és zsebeld be az abszolút női és férfi rekordernek járó elismerést!

Moccanj Újbuda! Országjáró Családi Mozgásfesztivál

Bikás park, szeptember 5., 10h

Idén rendhagyó módon az ország 5 pontjára is elviszik a fesztivált. Egyetlen fővárosi helyszínként a Bikás parkba várják a mozogni vágyó sportbarátokat és családokat.

Őszköszöntő fesztivál a Bikás parkban

Bikás park, szeptember 5., 10h

Fergeteges szórakozás, változatos programok, a színpadon pedig neves fellépők! Aki járt már Újbuda legnagyobb szabadtéri fesztiválján a Bikás dombi Őszköszöntő fesztiválon tudja, hogy mi vár rá: rengeteg ingyenes program - legyen szó színpadi koncertekről, gyerekjátékokról, nyereményekről vagy felnőtteknek szóló sátorelemekről. Idén a járványügyi helyzet miatt több különálló, egymástól elszigetelt program várja a látogatókat.

Családi vasárnap - Túra egy biológussal

Millennium Háza, szeptember 5., 10h

A nyár felét már ugyan túlléptük, de a Millennium Házában most kezdődik csak igazán a pezsgés és az élet! Izgalmas és élménydús programokkal várjuk a kilátogató családokat: lesz itt családi biciklioktatás a Velo Budapesttel, zenepedagógia, koncert a Superar-ra, és az érdeklődők bepillanthatnak a rovarok  fantasztikus birodalmába is. Az eseményeket művészeti workshop egészíti ki.

Aranyalma Páros: Szent Márton

Szent Margit kolostor-romok, szeptember 5., 10.30h

Szent Mártonról – „Kit kerestek itt lámpásokkal, fáklyákkal és énekekkel? – Mártont keressük, aki köpönyegével betakarta a didergő koldust...” Pannóniában született nemes lelkű Szent Márton legendáit meséljük el sok szép régi énekkel, mondókával, köszöntővel, játékkal és tánccal fűszerezve.

Gryllus Vilmos koncert

Rózsa Művelődési Ház, szeptember 5., 11h

Gryllus Vilmos újból ellátogat a Rózsa Művelődési Házba, hogy dalaival mosolyt csaljon a "legkisebbek" arcára.

Az Időmanó kalandjai - Bíró Eszter családi, interaktív koncertje

Várkert Bazár (Öntőház Udvar), szeptember 5., 11h

"Az előadás során bejárunk egy utat, beülünk az Idő-folyón a Perc-hajóba, lemegyünk a föld alá, a vízben úszunk, szállunk az égen, hogy megkeressük az óra darabjait. Hogy merre induljunk az Idő-folyón? Kiderül a koncert végére – sok dal és interaktív játék segítségével – és összeáll, újra ketyeg az óra! " Az Időmanó szerepében a Fonogram -, Gundel Művészeti - és Érték Díjas énekesnő, színésznő Bíró Eszter, aki játékosan oktatva vonja be a gyerekeket az előadásba énekléssel, mozgással.

Sunday Session ►DJ Palotai // Yeromos

A38 Hajó (Orrterasz), szeptember 5., 17h

Az 5. születésnapját ünneplő sorozat megújult formában tér vissza a családias hangulatáról, minőségi zenéiről és a felszabadult bulikról híres A38 Hajó orrteraszára. DJ Palotai és Yeromos (aka Wonda) számtalan felejthetetlen közös bulival a hátuk mögött, több, mint 10 év közös zenélést követően ismét egy színpadon állnak! A páros a legfinomabb zenéktől indul, majd az este táncba fullad Budapest egyik legszebb teraszán, a szabad ég alatt.

A jegyzőkönyv

Átrium, szeptember 5., 15h, 19.30h

„A demokrácia zűrös dolog. Hűséget fogadok az Amerikai Egyesült Államok zászlajának és a köztársaságnak, amelyet jelképez: egy és oszthatatlan nemzet Isten színe előtt, amely szabadságot és igazságosságot nyújt mindenkinek.”

Nemek és igenek

Centrál Színház, szeptember 5., 19h

Edward és Kitty igazi álompár. A férfi sikeres ügyvéd, az első gyerekük éppen csak megszületett, az új otthonuk pedig magazinba illően szép. Esténként házas és házasodni vágyó barátaik nevetésétől hangos a ház. A társaságból többen is éppen ugyanazon az ügyön dolgoznak, egy nemi erőszak tárgyalásán. A nappali lassan tárgyalóteremmé alakul, a derűs hangulat szertefoszlik.

Irie Maffia Soundsystem Classic Vinyl Set

Pontoon, szeptember 5., 19h

Az Irie Maffia Soundsystem a tavalyi Pontoonos fellépés után egy hatalmas reunion keretében újra összeáll a nagyközönség előtt a legkedvesebb kis hajójuk fedélzetén! A klasszikus jamaikai soundsystem mintára épülő formáció, a kétezres évek második felének vezető felállása  Magyarországon, avagy reggae, rub-a-dub, dancehall zenék minden mennyiségben!

Hangosan lépek és visszhangzik az Oktogon

Három Holló Kávéház, szeptember 5., 19h

Z generációs pandémia paradigma. Hogyan élték meg a fiatalok a pandémiát? A korosztályhoz tartozó drámaírók jeleneteiből Pass Andrea rendezett előadást.

Hát, ha van is, én még nem találtam meg

Kamra, szeptember 5., 19h

A fiatal angol drámaíró, Nick Payne 2009-ben valósággal berobbant az angol színházi életbe az első, Hát, ha van is, én még nem találtam meg című darabjával, amely egy teljesen átlagos családról szól. Szülőkről, akik világmegváltó terveket dédelgetnek ugyan, de egyáltalán nem tudnak mit kezdeni a tizenéves lányuk problémáival.

Honderű

Pesti Színház, szeptember 5., 19h

Három sokat meg­élt öreg­úr ba­rát­nő­jük­nél, An­na­ma­ri­nál ta­lál­koz­nak, hogy egy be­csü­let­be­li ügy vé­gé­re jár­ja­nak. Spiró György így ír nagy­si­ke­rű ko­mé­di­á­já­ról: „A ke­resz­tény kö­zép­osz­tály leg­jobb­ja­i­ról írtam meg a Hon­de­rűt, és na­gyon sze­re­tem. Jó volt ár­nyal­tan és pon­to­san fo­gal­ma­zó sze­rep­lők lel­ké­ből meg­szó­lal­ni az ál­ta­lá­nos szel­le­mi rom­lás­ban, jó volt el­időz­ni e bölcs és ta­pasz­talt em­be­rek kö­zött.”

Carmen

Eiffel Műhelyház, szeptember 5., 19h

Az operarendezés „Tarantinója”, a katalán rendező, Calixto Bieito előadásaiban a történetek valóságát húsba vágó élességgel és ezért megrázóan provokatív módon mutatja be. Mi sem passzolna jobban ehhez a rendezői stílushoz, mint a szintén őrült indulatokat és érzelmeket megmozgató Carmen? A rendező a 19. századi Sevillában játszódó operát a Franco utáni Spanyolországba helyezi, ahol a realizmus magas fokán ábrázol egy vad és kegyetlen világot.

30Y Ráadás!

Kobuci Kert, szeptember 5., 19h

A 30Y utolsó nyári budapesti koncertje a KOBUCIban - második nap. A 30Y 20+1 éves zenekar. Ezt tényként érdemes kezelni. még inkább állapotként. A gyerekek bilire szoknak, kinövik a cipőiket, elballagnak az iskolából, kipróbálnak dolgokat. Kirepülnek, és meglehet, nem térnek vissza soha.

Dés László koncertje - vendég: Básti Juli és Nagy Ervin

Müpa (Bartók Béla Nemzeti hangversenyterem), szeptember 5., 20h

Dés László a kiváló színésznővel, Básti Julival a múltban nagyon sokat dolgozott már együtt. A közös munka a Hallgass kicsit című lemezzel kezdődött 1987-ben, majd a legendás Férfi és Nő produkcióval járták végig az ország nagy koncertszínpadait. A másik meghívott Nagy Ervin, aki először lép fel Déssel. Nagy Ervin amellett, hogy fantasztikus színész, igen muzikális, és nagyszerűen énekel. Dés Lászlót ezúttal is kitűnő muzsikusokból álló remek zenekar kiséri. Ismét izgalmas, nem mindennapi zenei élmény várható!