Vasárnapi programajánló

Sokszínű programsorozattal zárul a hét, amiből az egyik mégis szezonnyitó. Lesz piac, piacos fesztivál, és igazi fesztivál négy hatalmas keréken! A zene ma nem olyan hangos, ellenben réteges!

Szezonnyitó hétvége az Aeroparkban
Aeropark, március 15-17.

Ha március, akkor újra felpörög az élet a ferihegyi repülőmúzeumban. Az ünnepi hosszú hétvégén számos izgalmas és rendhagyó programmal indítják a tavaszi szezont. Bejárhatod történelmi 1-es Terminál csarnokait, az Aeroplex hatalmas ferihegyi hangárait, de akár Faros Ikarus 55-össel is utazhatsz!

Piac a fekete macskához X Ruhacsere

Klebelsberg Kultúrkúria, március 17., 9:00
 

A Piac a Fekete Macskához termelői piacon mindig történik valami! A március 17-i alkalommal a jól megszokott kis-, őstermelők és iparművészek termékei mellett most ruhacserével is várunk titeket a környezettudatosság jegyében! Forgasd vissza a közösbe, ne pazarolj, óvd a természetet és szerezz örömet másoknak! Fedezd fel fenntartható vásárlási lehetőségeinket, élvezd a közösségi hangulatot, és találkozz velünk minden második vasárnap a Kultúrkúria felső kertjében! 

Mágikus állatok iskolája

Puskin Kuckó, március 17., 10:00

 

Milyen érzés lenne, ha lenne egy saját, csakis hozzád kötődő állatod? Aki téged megért, beszélgetni tudsz vele, mindenhova elkísér? Ennek az iskolának a tanulói ilyen igaz barátokra lelnek. A mágikus állatok kívülről plüssállatnak látszanak, és azt, hogy beszélni tudnak, csak a gazdájuk észleli. Idának különösen jól jön egy ilyen társ, mikor új iskolába kerül, ahol látszólag senki sem akar vele barátkozni. Ő és Benni - a fiú, akiről osztálytársai tudomást sem akarnak venni - az elsők az osztályban, akik mágikus állatokat kapnak.

Merch Fesztivál

Turbina Kulturális Központ, március 17., 10:00
 

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tartanak a Turbina teljes házában, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. Járd be a Turbina összes helyiségét (Kisterem, Nagyterem, Bisztró, Nappali, Kert, Kiállítótér), és nézelődj, beszélgess, ismerkedj!

Zorán

Budapest Kongresszusi Központ, március 17., 16:00, 20:00

A legendás előadó 2024. március 17-én a Budapest Kongresszusi Központba invitálja közönségét, ráadásul mindjárt két koncertre is: a tavasz harmadik vasárnapján, délután 16 és este 20 órakor egy újabb zenei utazásra hív mindenkit.

Hot Wheels Monster Trucks Live™ Glow Party™

MVM Dome, március 17., 18:30
 

A Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party megérkezik Budapestre is! A rajongók minden korosztályból átélhetik az izgalmakat, amikor kedvenc Hot Wheels Monster járgányuknak szurkolnak a SÖTÉTBEN! Ez az egyedülálló show 2024. március 16-án és 17-én látogat el az MVM Dome-ba, csak 3 előadás erejéig! 

Anna and the Barbies 20

Várkert Bazár, március 17., 19:00

Különleges előadás bemutatóját láthatja a közönség március 17-én a Várkert Bazárban.A 20-ik születésnapját ünneplő Fonogram-díjas Anna and the Barbies zenekar, ezen az estén a koncerttermek harsányságából a színházi világ intimitásába húzódik vissza. Verseken, zenén, párbeszédeken keresztül a közönség aktív részvételével kutatja majd a mondanivalót olyan mindannyiunkat érintő témákat feszegetve, mint az élet, létezés, hit, álmok, csodák és még sok minden más.

Budafoki Dohnányi Zenekar: Webber/Bernstein

Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem), március 17., 19:30
 

A Budafoki Dohnányi Zenekar soron következő koncertje a 20. század második felének két kiemelkedő alkotását kínálja a közönségnek - a Budapesti Akadémiai Kórustársaság közreműködésével, a karmesteri pulpituson pedig a BDZ első vendégkarmesterével, Guido Mancusival.

The Rose: Dawn to Dusk

Papp László Budapest Sportaréna, március 17., 20:00
 

A The Rose egy koreai indie rock banda, amely négy tehetséges zenészből áll: Woosung énekes és gitárosból, Dojoon több hangszeren játszó zenész / énekesből, Jaehyeong basszusgitárosból és Hajoon dobosból. A megalakulásuk óta izgalmas koncertjeikről híres The Rose gyorsan Korea egyik legkeresettebb bandájává vált, a kritikusok által is elismert albumokat jelentettek meg, amelyek rajongókat szereztek a négyesnek világszerte. 2019-ben a bandatagok közül hárman is átmeneti szünetet tartottak karrierjükben kötelező katonai szolgálatuk miatt, ami alatt Woosung sikeres szólókarriert folytatott, sikeres lemezeket adott ki, és teltházas világkörüli turnékat folytatott.

Budapest Jazz Orchestra - Hofecker Dániel szerzői est

Budapest Jazz Club, március 17., 20:00
 

A 25 éves Budapest Jazz Orchestra, Hofecker Dániel, az együttes trombitás, zeneszerző és hangszerelőjének munkáiból válogat ezen az estén. Dániel a budapesti és graz-i jazz tanszék trombita szakának elvégzése után Graz-ban, 2022 tavaszán kitüntetéses jazz-zeneszerzés, hangszerelés mester diplomát szerzett. Számos nemzetközi zeneszerzői, hangszerelői elismerés, díj tulajdonosa. Az est vendége Bolba Éva jazz-énekesnő.