Vasárnapi programajánló

A szombat kifárasztotta a hétvégét, de azért a vasárnap vett egy nagy lélegzetet, és adott pár említésre méltó eseménysort.

Red Bull Ládaderbi 2024

Tabán, június 30., 11:00

A sebesség, a kreativitás és a teljes őrület együtteséből született annak idején a Red Bull Ládaderbi, a rendezvény, ami legutóbb 2008-ban járt Magyarországon – idén nyáron azonban visszatér!
Június 30-án a versenyzők megmutathatják, hogy kézzel készített autócsodáikkal mekkora sebességre képesek beépített motor nélkül.

Családi vasárnap a Villa kertjében

Vojnovich-Huszár Villa, június 30., 16:00

Ha régóta kíváncsi, mi van a Művelődés utcai nagy kovácsoltvas kapu mögött, itt az alkalom, hogy megismerje Budatétény egyik kulturális központját a Vojnovich-Huszár Villát.

Tokyo-Budapest Ensemble

BMC - Koncertterem, június 30., 18:00

A Tokyo-Budapest Ensemble 2002 óta majdnem minden nyáron koncertezik Magyarországon. A BMC-ben már nyolcadszorra lép fel az együttes, hogy hagyományt teremtve megtöltse a Koncerttermet június utolsó napján. Az együttes művészeti vezetője Berkes Kálmán, a japán Musashino Academia Musicae tanára és a Győri Filharmonikus Zenekar művészeti vezetője. Az együttes tagjai – fiatal magyar és japán zenészek – évente változó összeállításban Berkes japán tanítványai és a győri muzsikusok közül kerülnek ki.

Choro Club: Ráday Utcazene

IF Cafe, június 30., 18:00

Utcazene az iF teraszán. Zenél a BUDAPEST CHORO CLUB. Forró Dance Choro: "A SAMBA apja, a BOSSA NOVA nagyapja" Indul a nyár: jókedv-öröm és tánc újra a Rádayban.

A GRUND - vígszínházi fiúzenekar, vendég: Dés László

Budapest Park, június 30., 18:00

A GRUND - vígszínházi fiúzenekar június 30-án először a Park színpadán! A GRUND - vígszínházi fiúzenekar 2017-ben alakult, tagjai mind a Dés László - Geszti Péter - Grecsó Krisztián: A Pál utcai fiúk című nagy sikerű zenés játék vígszínházi ősbemutatójának szereplői. A sokoldalú színházi kiválóságok - egészen pontosan Wunderlich József, Ember Márk, Zoltán Áron, Medveczky Balázs és a zenekarvezető: Fesztbaum Béla - tehát ezzel egy új oldalukat csillogatják meg a színpadon. Repertoárjukban helyet kap A Pál utcai fiúk számai mellett több legendás vígszínházi sláger, jól ismert Presser-dal, és természetesen néhány kedvenc a hazai és a külföldi klasszikus rock világából, Elvis Presleytől és az Illéstől Bryan Adamsen át egész a The Rolling Stones-ig vagy éppen a Coldplay-ig.

BoBoBoys

Lámpás, június 30., 18:00

A BoBoBoys, öttagú pop-punk formáció Budapestről. Osztálytársak az egyetemistává válás szélén, akik az energikus és bolondos zenéikkel küzdenek meg az élet borzalmaival, mint a házi feladat és a fizetős pia. Bár ezeket még nem sikerült eltörölniük, a bulihangulat garantált a koncerten, és várnak mindenkit, aki szeretne önfeledten szórakozni!

Nyáresti Koncertek a Szent István Parkban - Az én nyaram

Szent István park, június 30., 19:00

Az én nyaram című esten Auguszt Bárió és az Ad Studio legszebb dalszövegei és versei hangoznak el prózában és dalban. Közreműködnek Auguszt Bárió - ének, gitár, próza, Sarkadi Kiss János - próza, vers, Nagy Zsolt "Liszi" - zongora. A részvétel díjtalan!

Dee Dee Bridgewater Quartet: We Exist!

Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem), június 30., 20:00

Dee Dee Bridgewaternek van mit mesélnie a Müpa közönsége számára. Legutóbb 2007-ben járt a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben, amikor arról vallott, hogyan hatott rá a kaland, amelyet afrikai gyökerei után kutatva élt át. Később másfajta kapcsolatokat is feltárt: olyanokat, amelyek Billie Holiday örökségéhez, New Orleanshoz vagy épp szülővárosához, Memphishez kötik. Máig hiteles és önazonos előadó maradt, aki lenyűgözően erőteljes színpadi jelenlétével, megalkuvást nem tűrő személyiségével és csodás hangjával hódít - most épp remek kvartettje társaságában hirdeti legfontosabb hitvallását.

Városháza Kertmozi: Motorosok

Budapest Városháza, június 30., 21:00

Mozizz a csillagos ég alatt egész nyáron a Városháza díszudvarán! A Budapest Kertmozi és a Városháza együttműködésében!