Vasárnapi programajánló

Vasárnapra is maradt látni-, és hallgatnivaló elegendő. Most aztán mindenki eldöntheti, hogy mit akar, táncikálni, vagy ücsörögni a nagy melegben?

Csillagkapu! II. Hullócsillagok éjszakája, jönnek a Perseidák!

Svábhegyi Csillagvizsgáló, augusztus 11., 17:00

Megérkeztek a legszebb nyári hullócsillag zápor, a Perseida meteorraj hullócsillagai, mi pedig a gyönyörű, augusztusi tejutas égen a raj nyomába erednek! Elmélyíthetik ismereteiket a Perseida meteorraj eredetéről, illetve meteoritvizsgálat során kezükbe is foghatnak frissen hullott "hullócsillagokat"! Az alkonyatban az első negyed előtti, dagadó Hold legszebb krátereivel és hegyláncaival ismerkedhetnek meg. A sötétedés beálltával pedig galaxisunk középpontja, a csodálatos déli tejút legszebb csillaghalmazai és gázködei között kalandozhatnak. A Perseida maximum éjszakáján a szépen potyogó Perseidákat is megfigyelhetik, akár az Észlelőrétre leheveredve!

Dalköltők estje a Rengetegben

Dömörkapu Rengeteg, augusztus 11., 19:00

Mesebeli koncertre hív Titeket Másik János, Víg Mihály és Kollár-Klemencz László. Az erdő mélyén szívszorító balladák csendülnek majd fel, a sírás és a nevetés összemosódik, a tábortűz lángja nagyra lobban és az augusztusi naplemente fénye átitat mindent varázslattal.

Kosztolánszki/Szabó/Barakonyi/Richter

IF Cafe, augusztus 11., 20:00

Várnak mindenkit szeretettel, kezdés 20:00!! Habár vasárnap, asztalt foglalni mindig érdemes! Kosztolánszki Dominik-szaxofon, Szabó Gergő-zongora, Barakonyi Brúnó-bőgő, Richter Ambrus-dob

Ensamble B11

Magyar Zene Háza (Szabadtéri színpad), augusztus 11., 20:00

A venezuelai B11 Ensemble egy szuperszónikus énekegyüttes, amely olyan elektronikus zenei lüktetést kínál emberi hangok, vokálok és beatbox által, hogy eláll a szavunk. Az afro-venezuelai ritmusok hangszín-robbanását a B11 innovatív, sajátos stílussal kelti életre, sőt lehel abba új életet leginkább a beatbox beépítésével.

Bocskor Bíborka / Beck Zoli / Magashegyi Underground: Egyszer -m-a-j-d- még látlak

Városmajori Szabadtéri Színpad, augusztus 11., 20:00

Különleges koncertre készül Bocskor Bíborka zenekara: a Magashegyi Underground ritkán szokott akusztikus koncerteket adni – az elmúlt évtizedek „csendesülős” hulláma őket valamiért elkerülte. a Városmajori Szabadtéri Színpad ez irányú felkérésének végül a korábbi közös szép emlékek után – kétszer adtak itt szimfonikus koncertet, 2016-ban és 2019-ben – nem tudtak ellenállni. A fellépés középpontjában régi harcostársukkal, Beck Zolival közösen készült dalai állnak. 

Mozisziget - Fény Fény Fény

Margitszigeti Atlétikai Centrum, augusztus 11., 20:00

A Mozisziget az Európai Unió Magyarországon működő nemzeti kulturális intézeteinek ernyőszervezete, az EUNIC Hungary által szervezett ingyenes szabadtéri vetítéssorozat augusztus 8–21. között.

1986 tavaszán robbanás történik Csernobilban, és egy Mimi nevű lány megérkezik egy kis nyugat-finnországi faluba. Mimi szinte azonnal sugárzó fénnyel tölti meg a tizenöt éves Maria életét. Húsz évvel később Maria hazatér, hogy beteg édesanyját ápolja, és fokozatosan felszínre törnek benne a meghatározó nyár emlékei. A „Fény Fény Fény” című dráma több rétegben zajlik, és az első szerelemről, annak ragyogásáról és élethosszig tartó hatásairól szól.

Amorf a Kobuciban! - RÁADÁSNAP!

Kobuci Kert, augusztus 11., 20:15

Hét év után, 2024 nyarán újra összeáll az önmagát kacat-pop stílussal definiáló legendás magyar zenekar, az Amorf Ördögök. Júniusi Müpa-beli koncertjük a bejelentés után egy nap alatt teltházas lett - ha lemaradtál, a Kobuci az egyetlen olyan helyszín a fővárosban, ahol láthatók és hallhatók idén.

Gubik Petra, Balázs János: Találkát adott a sors

Szentendrei Városháza (Városháza udvara), augusztus 11., 20:30

Cziffra György megpróbáltatások sorával volt kénytelen szembenézni, hogy kiteljesíthesse bámulatos tehetségét. S bár életének eseményei önmagukban is lehengerlők, ha kicsit figyelmesebben tekintünk e sorsra, világossá válik: valójában kapcsolatai, fontos találkozásai, hozzá közel és távolabb álló embertársai voltak útjának terelői, segítői. Balázs János, aki Cziffra örökségének egyik leggondosabb művelője, Gubik Petra Junior Príma-díjas színésznő segítségével idézi fel e legendás sors fontos mozzanatait.

Városháza Kertmozi: Szegény párák

Budapest Városháza, augusztus 11., 21:00

Mozizz a csillagos ég alatt egész nyáron a Városháza díszudvarán! A Budapest Kertmozi és a Városháza együttműködésében!

Yorgos Lanthimos új filmje elképesztő történet Bella Baxter fantasztikus fejlődéséről. A fiatal nőt a zseniális elméjű és szokatlan módszereket alkalmazó tudós, Dr. Godwin Baxter hozza vissza az életbe. A férfi védelmét élvezve, Bella vágyik a tudásra. Szomjazza a világ dolgait, így elszökik Duncan Wedderburnnel, a dörzsölt és züllött ügyvéddel, s ketten együtt kontinenseken átívelő, szélsebes kalandra indulnak. Korának előítéleteitől szabadon, Bella roppant iramban fejlődik, hogy szándékának eleget téve kiálljon az egyenlőség és szabadság mellett.