Vasárnapi programajánló

Ez a vasárnapunk is csendesen, családiasan telik az advent jegyében. A gyerkőcök meccsboxoznak, moziznak és bábszínházat látogatnak a nap első felében, aztán a felnőttek következnek, nem kevésbé családias vásározással, majd öregfiúk koncerttel és újfent mozival. A végén, aki akar, elmehet még egy jazzkoncertre is!

Valójában gyűjtők, rajongók találkozója ez, ahol mindenki rajong valamiért, csak autómodell legyen. Megtalálható egy ilyen börzén mindenféle modell, az 1:87-es méretaránytól az 1:12-ig, a Matchbox-tól az igényesebb AutoArt márkáig, a gyerekektől az idős gyűjtőkig minden és mindenki. Havi rendszerességgel látogatóható a börze a KMO-ban.

A diótörő - A Royal Balett előadása - Várkert Mozi

A diótörő minden adventi–karácsonyi időszak családi kedvence; a balett műfajának egyik leginkább rabul ejtő, legkönnyedebb, szemet gyönyörködtető darabja. Clara történetét – egy kislány szentesti kalandját – mesés zenével és táncra perdülő édességekkel jelenítik meg a táncosok! Gyönyörködjenek a Royal Ballet teljes tánckarában ebben az örökzöld balettklasszikusban!

A fiatal és tapasztalatlan palesztin férfi, Szalam egy izraeli katonával való véletlen találkozás után nem várt esélyt kap: az ország egyik legnépszerűbb szappanoperájának írójaként szerződteti egy neves tévécsatorna. Alkotói pályája egyre magasabbra ível, egy idő után azonban összetűzésbe kerül a sorozat finanszírozóival a történet befejezése miatt. Szalam alkotói és emberi válságba kerül…

Windsingers

Budapest Jazz Club, december 11., 20:00

A Windsingers egy páratlan acapella formáció, mely alkalomról-alkalomra teltházas koncerteken ejti ámulatba a BJC közönségét. Ezen az estén az ünnepi hangulaté, karácsonyi daloké lesz a főszerep.