Vasárnapi programajánló

A hideghez képest a vasárnap sem tétlenkedik. Folytatja a szombati fesztivált, majd könyves és mozis kultúrába fordul. Ezt követi a zenés részleg, nem kevésbé szokványosan, mint az előző nap. A végén indul a zenei kalandjáték, a főhős te vagy!

Kínai Újévi Fesztivál 2023

Chinatown Budapest, január 28-29.

Végre! Három évnyi kihagyás után, a magyarországi kínai közösség újra kultúrális programokkal köszöntik a Kínai Új Évet. A kétnapos eseményen lesznek kültéri- és beltéri programok is, ünnepi ételek, teaszertartás, kínai orvosi vizsgálat, tradicionális kézművesség. Ezenkívül készültünk néhány “Érintsd meg - Játssz rajta - Próbáld ki” interaktív játékkal, mint például: hanfu cosplay, csináld magad kínai tésztabatyu, kínai csomókötés, papírkivágás, stb.

 

Ady fényben és árnyékban

Budapesti Történeti Múzeum - Vármúzeum, január 29., 11:00, 14:00

Ady Endre halálának 104. évfordulójára emlékeznek a Budapest - Fény és árnyék - A főváros 1000 éves története című kiállításban, egy rendhagyó tárlatvezetéssel. A tárlatnak olyan egységeit érintik, amelyek Ady életének és költészetének meghatározó részei voltak. ​A vezetést színészek által előadott versek, jelenetek és zeneszó kíséri.

 

Accept - "Too Mean To Die" Tour

Barba Negra Red Stage, január 29., 18:00

Az Accept már évtizedek óta emeli magasba a klasszikus metal zászlaját, legutóbbi "Too Mean To Die" című lemezükkel pedig újból bizonyítottak, hiszen több listára került fel az album azonnal a legjobb 10 közé. A járvány okozta hosszú kényszerpihenőt követően a zenekar végre visszatér az európai színpadokra 2022-ben, a tőlük megszokott elfojthatatlan energiával. A turnén első sorban élőben is bemutatják a "Too Mean To Die" lemezt, de természetesen előkerülnek az Accept klasszikusok is.

 

Szerelmes SMS

Budapest Távmozi, január 29., 19:00

Clara fiatalon elhunyt szerelmét gyászolja. Hiába próbálja meg feldolgozni a hatalmas veszteséget, semmiben nem talál vigaszt. Barátnője tanácsára SMS-ben próbál meg elbúcsúzni az elhunyttól - nem sejti azonban, hogy annak telefonját már más használja. A szám új tulajdonosát, az érzékeny lelkű Markot nem hagyják nyugodni a felkavaró, szerelmes üzenetek...

 

Fenyő Fruzsina trió

IF Cafe, január 29., 19:30

A három Jiddise mame" egyike triójával jazzesen, ahogy az iFben szokta. Km.: Fenyő Fruzsina (ének), Morvai Tamás (gitár), Sári Szabolcs (trombita)

 

Jazz Showcase: jazzbois feat. Kaláka

Müpa, január 29., 20:30

Meglepőbb találkozást aligha tudnánk elképzelni, mint hogy a jazzbois fúziós jazz-hiphop trió randevút ad az ötvenhárom éves Kaláka együttesnek, az énekelt vers hazai legendájának. Nem is olyan könnyű eldönteni, melyikük számára nagyobb merészség, annyi bizonyos, hogy a közönség csak jól járhat. Elvégre a Kaláka örökifjú előadókból áll, a jazzbois pedig egyaránt nagy alázattal viseltet a jazzhagyományok és a hiphop-tradíciók iránt, és ez a hozzáállás az egyik kulcsa elképesztő nemzetközi sikereiknek is.

 

Open Mic Sundays @Lámpás

Lámpás, január 29., 20:30

Minden a régi, a hangulat végképp! Az Open Mic egy nagyon egyszerű műfaj: bejelentkezel és eljössz zenélni, vagy be sem jelentkezel, és jó eséllyel akkor is zenélsz. Utazó zenész vagy? Megmutatkozni vágyó amatőr? Kísérletező profi? Általában minden előadó szívesen lép fel egy új helyszínen, új közönség előtt, vagy egy megszokott helyszínen új dalokat kipróbálva, vagy némi szünet után a rutin visszanyerésére: a motiváció változó, a mikrofon stabil.