Vasárnapi programajánló

A szombati keretezés után ez a vasárnap a pihenősebb kikapcsolódásé. Kínálatába belefér zeneileg a könnyű és a komoly is, vegyesnek meg színház és mozi kínálják magukat. A kora esti koncert után gondoljunk a másnapi munkanapra!

Dancing Plague

Pontoon, július 2., 17:00

A Dancing Plague az EDR könnyedebb változata, a nyár és a felemelő zene ünnepe. Műfaj: Italo Disco, Dark Disco, Hardhouse, Hardgroove, Trance.

Tánc a parkban: Erdőfű

Magyar Zene Háza, július 2., 19:00

Idén is folytatódik a Városliget nagysikerű sorozata, a Tánc a parkban, amelynek keretében a Zene Háza Szabadtéri színpadán július 2-án az Erdőfű muzsikál. Az Erdőfű Magyarországon tevékenykedő táncházzenészek összefogásából jött létre. Tagjai mind elkötelezett hívei a Kárpát-medencei népzenei hagyomány hiteles előadásának, táncházakban és koncerthelyszíneken egyaránt. A zenei műhelynek is tekinthető kezdeményezés célja, hogy átfogó képet adjon a magyarlakta területek és a velünk együtt élő etnikumok vonós népzenéjének sokszínűségéről, az adott vidék vagy falu sajátosságait tartva szem előtt.

Nyáresti Koncertek a Szent István parkban 3. - Für Anikó: Üveggolyó

Szent István park, július 2., 19:00

A műsorban elhangoznak többek között József Attila, Babits Mihály, Bereményi Géza, Zelk Zoltán, Báthori Csaba, Dsida Jenő, Határ Győző, Kaffka Margit, Erdős Virág, Ady Endre, Weöres Sándor, Kosztolányi Dezső, Juhász Gyula, Kun Árpád és Kiss Ottó művei.

Rómeó, Jézus, és a többiek

RaM-ArT Színház, július 2., 19:00

Új csillagok a musicalszínpadon! Különleges, varázslatos este elé nézhetnek! A 2023-as bemutatók ifjú sztárjai, miközben válaszolnak Kerényi Miklós Máté hol szigorúan szakmai – hol ennél személyesebb kérdéseire, kedvenc szóló dalaikkal, duettekkel, és közös nagy együttesekkel lepik meg a közönséget éppen úgy – mint egymást!

A sors kegyeltjei... meg a többiek

A festői szépségű észak-franciaországi partoknál több turista rejtélyes módon eltűnik 1910 nyarán. A hírhedt nyomozópáros, Machin és Malfoy a Slack-öbölnél kezd nyomozni - a tenger és a Slack folyó találkozásánál, mely kizárólag dagálykor jön létre. Az itt lakók nagy része halászatból és kagylótenyésztésből él, a furcsa, zárt közösség egyik meghatározó családja Bréforték. A burzsoá Van Peteghem família csak nyaranta látogat el a tengerre néző kastélyukba, és a dekadens őrültekből álló kompániájuk örömmel tölti együtt a mindennapjait Bréfortékkel, csak hogy felsőbbrendűségüket bizonygassák. Azonban a két család fiataljai összeszűrik a levet, ezzel alaposan felrázva a hétköznapokat. Közben egyre többen tűnnek el a tengerpartról, a két nyomozó pedig tehetetlen.

Shakti

Erkel Színház, július 2., 19:30

Az indiai zenekar nemcsak a visszatérését jelentette be, de új stúdióalbumot is kiad Nagy örömre ad okot, hogy a Sweet Harmonyt jelenthetik be az est előzenekaraként.Sri Chinmoy spirituális tanítómester bengáli és angol nyelven írt dalait adják elő indiai harmónium és hegedű kísérettel, a mester útját követik, ezáltal megismerhetjük a dalainak szépségét és mondanivalóját. John McLaughlin 1970-ben találkozott Sri Chinmoy indiai mesterrel, akitől spirituális nevét, a Mahavishnu nevet kapta.

Classic Sunday másképp

IF Cafe, július 2., 19:30

A hónap első vasárnapja másképp alakul, mint rendesen. A Classic Jazz marad, a fellépők is ismerősök a "rendes" Szalóky Classic-ból. A zene is ismerős lesz, és mosolyogtatóan kellemes, mint mindig.