Vasárnapi programajánló

Ez a vasárnap szerénységet tanul, nem a programok sokaságával kecsegtet, inkább minőségével. Töltsd a délelöttöt a Lánchídon, aztán ugorj el a közeli Bálnába, estére meg válassz a koncertek közül!

’56-os megemlékezés

Magyar Nemzeti Múzeum, október 20-23.

Rendhagyó módon, már október 20-án indul a Magyar Nemzeti Múzeum 1956-os forradalom és szabadságharchoz kapcsolódó programsorozata! Pénteken a Szabadságharcosok között című kiállítás megnyitásával kezdődik a megemlékezés. A különleges tárlat John Sadovy világhírű fotós fényképeit mutatja az 1956-os magyar forradalom napjaiból. A kiállítást a Múzeum és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága - együttműködve a fotós két lányával - közösen szervezi a forradalom évfordulójának tiszteletére.

Mindent a Lánchídról

Széchenyi István tér, október 22., 10:00

Nemrégiben fejeződött be a Széchenyi lánchíd felújítása, amely valaha régen az első kőhíd volt Pest és Buda között. Vajon hol és hogyan keltek át a folyón az emberek korábban? Vajon hogyan épült meg a híd, mi a története, milyen különös események tanúja volt az elmúlt 174 évben és mi lehet a jövője? Járjátokk be a híd környékét és sétáljatok át a pazarul felújított korlátok és kandeláberek között, kutassatok megfejtésre váró részletek után, háttérben Budapest panorámájával!

Vizuális kultúra a digitális korban

Bálna, október 22., 15:30

Kell-e aggódni az esztétikai normák felbomlása, a szép és csúnya közötti határvonalak elmosódása, a vizuális ízlés torzulása miatt a digitális kor olyan vívmányai következtében, mint a mesterséges intelligencia vagy a közösségi média? Többek között erre a kérdésre keresi a választ a népszerű nemzetközi Inside Art konferencia október 22-i napja, ahol a mesterséges intelligencia közreműködésével életre hívott izgalmas művészeti performansz mellett kommunikációs és művészeti szakemberek mérik össze véleményüket és érveiket.

Tárlatvezetés Beck Zoltánnal és Oláh Norberttel

Bálna, október 22., 16:00

Az Art Market Budapest Art+ programsorozatának keretén belül 2023. október 22-én 16:00 órától Beck Zoltán és Oláh Norbert közös tárlatvezetésére hívják a vásár látogatóit, amelynek során a zenész és a képzőművész szemüvegén keresztül tekinthetik meg a kiállított műtárgyakat.

Henrik Freischlader

Analog Music Hall, október 22., 19:00

A tavaly őszi felejthetetlen lemezbemutató koncert ráadásért kiált: Henrik Freischlader újra Budapesten, ezúttal egy új műsorral! (y) vendég: Markuz Walach (GER)

(DOLCH) (DE), ISOLATIONGEMEINSHAFT (DE)

A38 Hajó, október 22., 19:30

A titokzatos berlini dark rock banda (DOLCH) képes a doom és a black metal elemeit gótikus rockkal, poppal és ambienttel ötvözni, amiért gyakran a Dead Can Dance-hez hasonlítják.
A projekt mögött álló emberek barátságosak a macskákkal és minden más kedves lénnyel.

Hardstyle Revolution w/ Aftershock (Art of Creation - NL)

Analog Music Hall, október 22., 23:00

Készülj fel a bulira: Az Analog csapata egyesíti erőit a népszerű holland DJ Aftershockkal egy felejthetetlen éjszakáért az Analog Music Hall-ban! Örömmel jelentik be, hogy Wesley Fanger, ismertebb nevén Aftershock, 2023 október 22-én csatlakozik hozzájuk egy vibráló zenével, lélekemelő ütemekkel és felejthetetlen emlékekkel teli estére.