Vasárnapi programajánló

Nem tudom, ki szervezi a Mikulás programjait, de ezen a hétvégén alaposan megdolgoztatja! A tegnapi laza nap után ma még több helyre várják, alig maradt helye a szülőket lefoglaló koncerteknek. Még sötétben is Miklós bácsié a főszerep, de azért a napot már a profi koncertezők zárják.

Egész napos családi programok Szentendrén

Szentendre, december  2-3.

A 30 éves Nemzeti Kulturális Alap jubileumi programsorozata a Szentendrei Adventen folytatódik. A programok ingyenesek, kivéve a Kreatív Karácsony - adventi koszorú készítése elnevezésű programot.

Green Market Karácsonyi vásár

Klauzál téri vásárcsarnok, december  2-3.

Budapest legzöldebb vására a Green Market karácsonyi programsorozatot szervez a felújított Klauzál téri Vásárcsarnokban. A közösségi gondolkodás, a fenntarthatóság és a befogadó társadalom elvét valló Green Market Budapest legnagyobb fedett karácsonyi vásársorozatát kínálja advent idején. A Hello Piac és a Nem Adom Fel Alapítvány szervezésében négy hétvégén várják az ünnepre készülődőket a Klauzál téri Vásárcsarnokban.

Mikulás nap

Budapest Garden, december  3., 9:00

Mikulás nap a Budapest Gardenben! December 3-án ellátogat a Mikulás, hogy minden kisgyereknek ajándékot hozzon! Várják kicsiket és nagyokat egy varázslatos vasárnapi mókára, lesz bábszínház, kézműves sarok kicsiknek és nagyoknak ráadásul animátoraikkal tematikus karácsonyi játékokkal is készülnek.

Gryllus Vilmos: Nótás Mikulás

MOM Kulturális Központ - MOMKult, december 3., 9:30

A Nótás Mikulás című műsorban a tél és a téli ünnepek énekei szerepelnek, elsősorban persze Mikulás és Télapó dalai. Énekelhettek a Karácsonyról, az Újesztendőről és a farsangról is, hiszen Télapó szolgálata csak ekkor, a tavasz kezdetén ér véget.

PöttömParty

Budapest Park, december  3., 10:00

December 3-án új kalandokra hív a Pöttömkert téli kistesója, a PöttömParty! A Budapest Park Jégvilágban idén egy több, mint 2000 m2-es pálya, rengeteg korcsolyázás, ügyességi játékok és kézműves gyerekprogramok várnak.

8. Penny Mikulásfutás

Fővám tér, december  3., 10:00

A Mikulásnak december elején nagyon sok a dolga, világszerte gyerekek milliói várják. Hogyan másként érhetne oda mindenhova időben, mint futólépésben? Menj el 2023 decemberében (is) a budapesti belvárosba, és segíts be a Télapónak: néhány kilométer erejéig légy Te is futó Mikulás!

WAMP design vásár karácsony

Bálna, december  3., 10:00

WAMP Design vásár karácsonyi vásársorozata Budapest egyik legszebb panorámájával rendelkező helyszínén, a Bálna Honvédelmi Központ első emeletén lesz megtartva. "Hangolódjunk együtt az ünnepekre!" Magyarország legrégebbi design vására most is várja azokat, akik valóban minőségi ajándékokat szeretnének a fa alá válogatni, legyen szó ötletes gyerekjátékokról, igényes print termékekről, hazai tervezők által megálmodott különleges ruhákról vagy kiegészítőkről vagy gasztronómia finomságokról.

Karácsonyi Tribal Market

Gödör, december  3., 10:00

A Tribal Market szokásos karácsonyi kiadásának első napját December 3.-án a király utcai Gödör Klubban tartják. A vásárt a belváros szívében ( Király utca 50) találhatjátok 11 és 19 óra között. A vásáron a felsorolásban szereplő alkotók színes portékáiból válogathattok.

Sátántangó

Cirko-Gejzír, december  3., 13:30

A Krasznahorkai László könyve alapján készült film főhősei mindenfajta hasznos termelésből kikapcsolt mezőgazdasági géptelepen élnek. Számukra már megszűnt minden érték, amihez képest életük értelmét meghatározhatnák; minden feloldódott az időben, az évszakok periodikus változásában, lassan már ők maguk is az enyészet részeivé válnak. A mindent megsemmisítő elhagyatottság érzését csak egyetlenegy vágy töri meg, az egyre erősebben jelentkező menekülés vágya. Mindannyian kicsinyes terveket szőnek, természetesen egymás kárára, abban az illúzióban ringatják magukat, hogy egymás kirablásával, becsapásával saját jövőjük megoldódik.

Érkezik a Mikulás

Mechwart liget, december  3., 16:00

Mikulás programok a Mechwart ligetben. 

Hol van már a Mikulás?

WestEnd Tetőkert, december  3., 16:00

Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar meseerdő közepébe invitál. A sűrű téli erdő ezernyi titkot, hangot és varázslatot rejt, és a havas mesében a Mikulás nyomaival is találkozhattok. A koncerten a gyerekek segítségével együtt indulnak a tél titkainak nyomába. Remélhetőleg új zenekari tagokat is találnak majd a gyerekek körében, akik beszállnak a közös muzsikálásba…

The Dead Daisies

Barba Negra (Red Stage), december  3., 19:00

John Corabival tér vissza a a Dead Daisies! Fennállásának 10. évfordulóját egy válogatáslemez kiadásával ünnepli a zenekat. Ráadásul a korábbi énekes, John Corabi is visszatért a zenekarba, a turnén pedig a Whitesnake-ből ismert basszusgitáros, Michael Devin is szerepel.

Blue Canarro Group Zenekar

Lumen kávézó, december  3., 20:00

A BCG - the Music Vaccine - formáció legújabb műsora kalauzol át a szerelem fázisain, ismert örökzöld dalok, és saját szerzemények segítségével. 5 énekes, 9 zenész a színpadon. Ha ismered a Canarro zenekart, akkor felejtsd is el a hasonlóságot. A stílus teljesen más, a felállás a pandémia alatt unalmukban összejáró zenészekből alakult (Canarro egyik rezidenciáján).