Vasárnapi programok

Ezeket a programokat válogattuk ki a mai napra. Kattintsatok és válogassatok!

Vitéz László és az ördögök

Szent Margit kolostor-romok, augusztus 22., 10.30h

"Szervusztok, pajtikák!" A Fabula Bábszínház paravánjára is elérkezett vándorútján a méltán világhírű magyar népi hős: Vitéz László. A történetben is megküzd az ördögökkel, és mint gyermekkorunkban, most is győz! A mutatós bábszínpadon Vitéz László játékok szórakoztatják a jókedvre vágyókat.

Dinasztiák

Fővárosi Nagycirkusz, augusztus 22., 11h, 15h

A Dinasztiák a világhírű magyar artistaművészet előtt tiszteleg. A június 4. és augusztus 22. között megtekinthető műsorban háromhetente különböző fellépőket és számokat láthat a közönség, összesen pedig több mint 100 kiváló hazai artista lép majd a porondra. 

Made in Italy – katedrálisoktól a popzenéig - Eredeti olasz művek és magyar másolataik

Akadémia Étterem, augusztus 22., 11h

Gyülekezés és indulás/Végállomás, kiszállás: Akademia Italia étterem. "Mi mindent adtak nekünk a rómaiak? A mitológiát és a vallást, számos építészeti stílust és műalkotást, nem kevés slágert és akciófilmet, no meg az eszpresszót és a pizzát. A napfényes Itália kultúrája és mindennapjai több hullámban is hatottak Budapestre…"

Fafúvósok operaénekessel

Magyar Nemzeti Múzeum, augusztus 22., 11h, 11.30h

Erkel Ferenc, Liszt Ferenc művei, népdalfeldolgozások. Fafúvós-operaénekes koncert idézi meg a romantika korabeli zenét a Magyar Nemzeti Múzeum lépcsőjén.

Zenélő Budapest - Klasszikusok jazzhangszerelésben

Műcsarnok, augusztus 22., 11h, 11.30h

A Műcsarnok oszlopcsarnokában négytagú szaxofonegyüttes ad ízelítőt klasszikus művek dzsesszfeldolgozásaiból, alkalmanként húsz percben.

Buborék show

Csodák Palotája - CSOPA, augusztus 22., 12h

Mi is az a buborék? Miért gömbölyű? Mekkora a világ legnagyobb buboréka? Mitől marad meg egy molnárka a víz felszínén? Ezekre és hasonló kérdésekre kaphatnak választ mindazok, akik ellátogatnak a Buborék tudománya című családi előadásra. 

Háztörténeti séta

Millennium Háza, augusztus 22., 12.30h

A Háztörténeti sétán a Millennium Háza épületét és történetét ismerhetitek meg. A program során körbejárhatjátok a Házat és környezetét, és elmerülhettek a több mint 130 éves múltjában. Térben és időben is nagy utat tesz meg a séta: 1885-től egészen máig, Rudolf trónörökös szobrától az Olof Palme emlékműig, továbbá az újjáépítés és restaurálás titkait is megismerhetitek.

Országos Beatles találkozó 2021

Kobuci Kert, augusztus 22., 16h

Idén hetedik alkalommal kerül megrendezésre az Országos Beatles Találkozó. Az esemény házigazdája a The Bits Beatles emlékzenekar különleges koncertblokkal indítja a fesztivált. A színpadi kerekasztal beszélgetés idei a Beatles szóló évei, és a Beatles már 60 év távlatából. Az esemény díszvendége Novai Gábor a Hungária és Generál együttes basszusgitárosa, aki kedvenc Beatles-szel kapcsolatos sztorijait meséli el.

Női vonósnégyes klarinétművésszel

Zenélő kút, augusztus 22., 16.30h, 17h, 17.30h

Műsoron: Vivaldi, Rossini, Mussorgsky, de Falla, Bartók művek.

Richter Gedeon tudományos show

Csodák Palotája - CSOPA, augusztus 22., 17h

Látvány és izgalom a tetőfokon! Egy olyan világába kalauzolják a látogatókat, ahol a fizika és a kémia brutális törvényei uralkodnak, ahol az előadó bemutatja kedvenc és leglátványosabb kísérleteit. Az előadás a Richter Gedeon Nyrt. támogatásával valósul meg.

Sunday Session ►DJ Palotai // Yeromos

A38 Hajó (Orrterasz), augusztus 22., 17h

DJ Palotai és Yeromos (aka Wonda) számtalan felejthetetlen közös bulival a hátuk mögött, több, mint 10 év közös zenélést követően ismét egy színpadon állnak! A páros a legfinomabb zenéktől indul, majd az este táncba fullad Budapest egyik legszebb teraszán, a szabad ég alatt.

Huszárruhás rézfúvósok

Várkert Bazár (Gloriett), augusztus 22., 17h, 17.30h

Műsoron: Händel, Carpantier, Purcell művek.

Beck Zoltán – Vecsei H. Miklós - Kártyajáték

Margit-romok, augusztus 22., 17.30h

A VEB2023 Romkoncert sorozatát Beck Zoltán (30Y) és Vecsei H. Miklós nyitják meg a veszprémi Margit-romoknál tartott Kártyajáték című szerzői estjükkel.

Prizma

Várkert Bazár - Szárazárok Színpad, augusztus 22., 17.30h

PRIZMA című legújabb munkájuk központi témája a megfordult világkép. "Új szemléletre és új gondolkodásra van szükségünk, hiszen a megszokott életünket átírta a pandémia. A bezártság, a távolságtartás, az óvakodás megváltoztatta mindennapjainkat, de legfőképp a szociális életünket, azaz kapcsolatainkat, viszonyrendszereinket."

Benkó Dixieland Band – Retró Világslágerek

Városmajori Szabadtéri Színpad, augusztus 22., 20h

A Benkó Dixieland Band ismét nagy örömmel lép fel a megújult Városmajori Szabadtéri Színpadon és most nem csak a műfaj világslágereivel, hanem egy különleges sztárvendéggel is készülnek.

Best of KERO - Musical nosztalgia két részben

Budai Szabadtéri Színház Csillebérc, augusztus 22., 20.30h

Fantasztikus előadás várja kedves vendégeinket augusztus 22-én a Budai Szabadtéri Színházban.
A hazai musical világ kiemelkedő alakjai hoznak el hozzánk egy ősbemutatót, Best of KERO címmel.

23. Zsidó Kulturális Fesztivál

Budapest, több helyszínen, augusztus 22-30.

A járvány miatt tavaly sajnos elmaradt, úgyhogy idén duplán bepótolják a hagyományos zsidó kulturális fesztivált, amely immár szerves, elmaradhatatlan része Budapest művészeti életének. Éljük át újra! Ezt az életörömmel teli szlogent választották a mostani fesztivál jelmondatának, hiszen nehéz és tragikus év van mögöttünk – de élünk, hogy újra megélhessük az együvé tartozás örömét a zenében, irodalomban és a társművészetekben!