Vasárnapi programok

A mai napon a farsang lép az ünnepek élére, aztán egzotikus állatokat vizslathatunk. A finnek nem adják fel, folytatják. Karaokéznak. Nosza, te is állj be a zenevonatba, és a végén még muzsikálhatsz is!

Finn Filmnapok 2023

Toldi mozi, Budapest Távmozi, február 15-19.

A 12. Finn Filmnapok már nagyon izgatottak várják, hogy ismét bemutathassák nektek a kortárs finn mozi legjavát. Az idei fesztiválra olyan filmekkel készülnek nektek, mint a Csajfilm, A 6-os kupé, a Cannes-ban is díjazott Favágó mese, valamint az Állati jogok című megható dokumentumfilm. Idén két rövidfilmvetítést is szerveznek, ahol finn és magyar alkotásokat egyaránt bemutatnak.
A FinnAgora kísérőprogramokat is tervez a fesztivál idejére.

MáraiKult Farsang

Márai Sándor Művelődési Ház, február 19., 9:00

Tökéletes lehetőség a családoknak arra, hogy a jó állapotban lévő gyerekruháik, -játékaik, -könyveik gazdát cseréljenek a tudatos vásárlás jegyében. Asztal bérlés regisztráció: nagy.laura@maraikult.hu

TerraPlaza 46th

Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont, február 19., 10:00

Egzotikus állatok páratlan fajgazdagságával találkozhatsz. Mivel a szakma krémje a TerraPlaza-n mind jelen van, ezért itt láthatod először a legújabb fajokat. Az adott témákra szakosodott tenyésztőktől közvetlenül vásárolhatod meg kis kedvenceidet, így első kézből tudhatsz meg mindent a tartásukról.

A New Beat és a Dürer Kert bemutatja: Zebrahead (US

A finnek nem mutatják ki az érzelmeiket – hanem karaokéznak. Finnország legtapasztaltabb női karaoke-házigazdája, Evi szeretné ölelésekkel kioltani ügyfelei gyötrődését. Autójába pattanva útra kél a gyönyörű északi tájakra. Evi a karaoke kliséi mögött húzódó szeretet és veszteség sztorijait kombinálja. Toni a világ legfélénkebb fickója, mégis van benne annyi bátorság, hogy újra és újra színpadra álljon. Kari szerelem után kutat, és esténként egy autógarázsban énekel. Elina a Parkinson-kórja miatt nem tud járni, de a punkdaloktól lelke szárnyalni tud. Laura szeret énekelni, de a beszélgetés néha túl fájdalmas neki.

A koncerten a Budapest Jazz Orchestra előadásában Mester Dániel hangszerelései és szerzeményei fognak elhangzani Oláh Krisztián vendégszólista közreműködésével. Mester Dániel pesti jazz-tanszakos évei után az amszterdami konzervatórium jazz-szaxofon illetve film-zene szakán diplomázott. Olyan előadóknak és zenekaroknak hangszerelt illetve komponált, mint a Metropole Orkest, Karsu Dönmez, Modern Art Orchestra, Miklósi Erika, Tóth Vera, Fourbones Quartet, BrothersBe, Pannonia Allstars Ska Orchestra.

Open Mic Sundays @Lámpás

Lámpás, február 19., 20:30

Minden a régi, a hangulat végképp! Az Open Mic egy nagyon egyszerű műfaj: bejelentkezel és eljössz zenélni, vagy be sem jelentkezel, és jó eséllyel akkor is zenélsz. Utazó zenész vagy? Megmutatkozni vágyó amatőr? Kísérletező profi? Általában minden előadó szívesen lép fel egy új helyszínen, új közönség előtt, vagy egy megszokott helyszínen új dalokat kipróbálva, vagy némi szünet után a rutin visszanyerésére: a motiváció változó, a mikrofon stabil.