Vasárnapi programok

A vasárnap folytatja a fesztiválokat, még hozzá is tesz egy kicsit. Némileg visszafogottabb, de azért nem marad el a mozizás és a zeneélvezet sem.

MentesFeszt 2023

ELTE Lágymányosi Campus, február 25-26.

Idén februárban megrendezik az első Kárpát-medencei mentes találkozót! Társszervezőjük és egyben hatalmas segítségük ebben a CED (https://www.facebook.com/CEDNonprofitKft), akikkel közösen dolgoznak azon, hogy minden látogató fantasztikus élményekkel és hasznos tapasztalattal távozzon a fesztről.

14. Mom Sport ÁsványBörze

MOM Sport Uszoda és Sportközpont, február 25-26.

100 kiállító és változatos programok 2000 nm-en. 2023 első ÁsványBörzéje közeleg, ahol igazi tavaszváró hangulatban tudnak egy szuper hétvégét eltölteni a már jól megszokott - ásványok, drágakövek, drágakövek és ezekből készült mindenféle dísztárgyak, kicsek - ellenőrzött, minőségi csoda árukkal feltöltekezve!

14. JUF - Járatlan utakon fesztivál. EXPO

Hungexpo Budapesti Vásárközpont, február 25-26.

MINDEN ami #UTAZÁS. A világutazók LEGNAGYOBB HAZAI #fesztiválja ismét a Hungexpo-n kerül megrendezésre. Mindent is az UTAZÁSRÓL 40 előadás és kerekasztal beszélgetés keretében, 6 teremben, párhuzamosan a 2 nap alatt 10.30-18h-ig. Előadások világjáró magyaroktól, bloggerektől, kalandoroktól. Eljutsz a világ összes helyére segítségükkel s a kerekasztal beszélgetéseken kérdezhettek bloggerektől és előadóinktól.

Cziffra György Fesztivál 2023

Zeneakadémia, MZH, MOMKult, február 26-május 21.

Nyitókoncerttel és díjátadóval veszi kezdetét február 26-án a Cziffra Fesztivál 2023-as programsorozata, amely idén minden hónapban egészen nyárig számos különleges eseménnyel várja az érdeklődőket.  Ahogy eddig is megszokhattuk, a fesztivál műfajilag tágra nyitotta kapuit: a klasszikus zenei koncertek mellett lesz tudományos előadás, bárest és igényes könnyűzene is. Számos műfaj igazi ikonjaival találkozhat a közönség.

Tommaso Buscetta tanúvallomásának köszönhetően tudta Falcone vizsgálóbíró térdre kényszeríteni a szicíliai maffiát, a Cosa Nostrát. Buscetta kegyetlen bűnözőből vált Olaszország máig megosztó hősévé. A szervezetben csalatkozott férfi bizonyítékokkal szolgált ahhoz, hogy a bűnszövetkezet kulcsembereit letartóztassák, megingatva egy sziklaszilárdnak hitt, az évtizedek során egyre kegyetlenebbé és pénzéhesebbé vált rendszert. Az „első áruló” annak ellenére ült a tanúk padjára, hogy pontosan tudta: ezzel saját maga, családja és barátai életét sodorja veszélybe. A maffia bosszúhadjáratában 33 rokonát végezte ki. Sokan a mai napig sem értik, hogy mi késztette arra a korábban kíméletlen bérgyilkosként hírhedtté vált Buscettát, hogy elsőként szembesítse a maffia vezetőit a tetteikkel.

Mozart operák máshogyan! Az előadásban megkísérlik közérthetővé tenni az OPERA műfaját és az azt körülvevő légkört. Teszik mindezt Mozarttal, mert közismert, szórakoztató és utánozhatatlan, zenéjét hallgatni és játszani egyaránt fantasztikus. Az előadás során egy varázslatos zenei körutazást tesznek a szerző leghíresebb áriáinak feldolgozásával, Mozart muzsikájától a 20. század legkellemesebb könnyűzenei műfajai felé vándorolva.

Bossa Nova: Hurták-Szalay duó

IF Cafe, február 26., 19:30

Beautiful bossanova songs for two guitars and voice. Hurták Gábor guitar-vocal, Szalay Gábor guitar

Open Mic Sundays @Lámpás

Lámpás, február 26., 20:30

Minden a régi, a hangulat végképp! Az Open Mic egy nagyon egyszerű műfaj: bejelentkezel és eljössz zenélni, vagy be sem jelentkezel, és jó eséllyel akkor is zenélsz. Utazó zenész vagy? Megmutatkozni vágyó amatőr? Kísérletező profi? Általában minden előadó szívesen lép fel egy új helyszínen, új közönség előtt, vagy egy megszokott helyszínen új dalokat kipróbálva, vagy némi szünet után a rutin visszanyerésére: a motiváció változó, a mikrofon stabil.

Programok a we love ajánlásával

Vékony Dorottya: Az elengedés rítusai

Vékony Dorottya hosszú évek óta foglalkozik a termékenység és a reproduktív jogok   kérdéskörével, tabusított és a társadalom számára láthatatlanná tett helyzetekkel. Azokra az esetekre figyel, ahol ezzel kapcsolatban valamilyen elakadás történik, ahol nem történhet meg a szülés és születés. 

A február 23-án nyíló kiállításán egy hosszú távú kutatás különböző állomásaiba nyerhetünk betekintést vasárnap is. Termékenységi rítusok újrajátszásai, az élet ciklikusságára utaló szimbólumok vizsgálata, a saját magunktól való fel- és megszabadulás gesztusai jelennek meg fotósorozatban, installációban és videómunkában, hogy aztán a kiállítótér termein végighaladva eljuthassunk az elfogadás és az elengedés revelatív élményéig.   

További infók 

 

Lumina Park

A Margitszigeten lévő Lumina Park meghosszabbította a nyitvatartási idejét, így ha még nem tettük volna, most feltétlenül érdemes elmenni. Vasárnap este sétáljunk egyet a varázslatos fényparkba, ahol különleges fény- és hangjáték által létrehozott mesebeli világba csöppenhetünk.

További infók