Vasárnapi vegyes felvágott

Nincs is jobb a strandolással, pihenéssel teli hétvégét egy jó kis esti otthoni mozizással megfejelni. Szerencsére van is minden, mint a búcsúban, púpon van a kínálat stand-uppal, thrillerrel és eszetlen akciófilmmel.

21:00-kor a Coolon a Pumped Gabó testű, szín izomköteg Jason Statham ver agyon mindenkit. A sztori egyszerű, mint egy faék: a főszereplő egy zsaru, aki egy nagy trauma után úgy döntött, hogy mégsem fakabátoskodik tovább. Ez persze, csak elméletben ilyen könnyű, az élet rendre közbeszól, véletlenül összetűzésbe keveredik egy bandával. Ennél több nem is kell, hogy a helyi zsiványok vezére halomra akarja gyilkolni az ex zsarut. Ennyike. Minden mélyfilozófiától mentes pofozkodást biztosít a címében is sokat sejtető Harcban élve, ami egy jéghideg dinnye mellé kiváló vasárnapi filmélmény.

Akinek ennél több szálon futó cselekményre van szüksége, annak ott a Ronin a Story4-en 21:20-kor. Ékes példa arra, hogy egy roppant veszélyes megbízás tökéletes végrehajtása hány sebből is tud elvérezni. Ennél többet nem nagyon lehet elmondani, hisz a film maga a filmes duplacsavarok Kánaánja, de olyan szinten, hogy személyes tapasztalatból kiindulva annyira nem lehet agyban lekövetni a filmet, hogy konkrétan a 45. percnél rendre felcseszem magam és idegességemben elalszom. Pedig a sztárparádé, Jean Reno, Robert De Niro, Sean Bean és a többszörösen összetett, lebilincselő sztori nem indokolja az unalomba fulladást.

Aki nevetni akar, az olyan csatornát keressen, aminek a neve valamilyen szinten utal a komédiázásra. Ja, a Comedy Central lesz a befutó, sőt, annak is az extra változata, ahol 22:55-kor rommá égetik a tigrisvérű szoknyapecért, Charlie Sheent. A botrányhős jól megkapja a magáét, van is miért, miután kirúgatta magát a saját sorozatából, hisz senki sem tudta már tovább tolerálni, hogy szana szét kábózva és totál szittyósan, több óra késéssel érkezett a forgatásokra, de a már-már beteges pornósokhoz fűződő viszonyait sem szabad elfelejteni. A Tőzsdecápák és a Nagy durranás sztárja rendesen felül a szopóágra, amíg Mike Tyson, a Jackass önjelölt idiótája, Steve-O, valamint a Star Trek egykori Kirk kapitány, William Shatner és még sokan mások rendre a közröhej tárgyává teszik. A végén persze visszaolt a WINNING atyja és mindenkit elküld a búsba, de csak viccből.

PORT.hu ajánlja:

Harcban élve, vasárnap, Cool, 21:00

Ronin, vasárnap, Story4, 21:20

Égessük le Charlie Sheent, vasárnap, Comedy Central Extra, 22:55