Végre szombat!

Az egész heti hajtás után mindenkire ráfér egy kis kikapcsolódás (kivéve a laptopot); délelőtt a gyerekeké, délután-este a felnőtteké az online terep. Tessék kulturáltan lazítani!

Nefelejcs Bábszínház: Kippkopp a hóban

Online, január 9., 0-24h

Zenés bábelőadás Marék Veronika meséje alapján. Valódi bábmusical elevenedik meg a gyerekek előtt, akik a mese végére szinte harsogják: Kippkopp a hóban, igazi hős valóban…

Fabula Bábszínház: Vuk

Online, január 9.,  10h

A Vuk című mesejáték Fekete István regényének feldolgozása. Vuk, a kis róka sok-sok kalandot él át, míg felnő és a rókák népének védelmezője lesz. Nem a rajzfilm változat! Sokkal inkább az eredeti kisregény adja a bábszínházi változat alapját!

Táncszínház ON - PR-Evolution Dance Company: Lúdanyó meséi

Online, január 9.,  11h

A történetet Lúdanyó meséli el nekünk, miközben hazafelé tartanak ludacskáival. Sorra megelevenednek szemünk láttára a mesék: először Csipkerózsikát láthatjuk, aki az átok után a várva várt királyfi csókjára ébred. Majd könnyed keringő dallamára talál egymásra a Szépség és a Szörnyeteg.

Budapest Bábszínház: Gengszter nagyi

Online, január 9.,  15h

A Gengszter nagyi főhősei egy unalmasnak látszó, a családja által elhanyagolt öregasszony és 11 éves unokája, az önbizalomhiánnyal küszködő Ben. Az előadás érzékenyen, rengeteg humorral szól nagymama és unokája különös barátságáról, és arról, hogy bár 11 és 78 évesnek lenni sem könnyű, sosem késő elkezdeni játszani.

Kakaókoncert

Online, január 9., 14.30h

„Játsszunk, hogy gyermekké váljunk!” (Illési Erika hegedűművész). A több mint két évtizedes múltra visszatekintő sorozat otthonos, mesélős, a zene világába beavató délutánokat ígér.

Móser Ádám - téli minikoncertek

Online, január 9., 17h

Móser Ádám minden délután rövid, kb. 10 perces minikoncertet ad saját szerzeményiből, improvizációiból, amit élőben, a facebook-oldalán közvetít.

Jazz elvitelre: Horváth Cintia (ének) Balázs József (zongora)

Online, január 9., 18h

Szombat délutáni jazz, az elvonásos melankólia ellen.

In memoriam Konok Tamás

Online, január 9., 18h

Az Asztali beszélgetések sorozat és a Ludwig Múzeum közös online rendezvényén a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas festőművészre, Konok Tamásra (Budapest, 1930. január 9. – Budapest, 2020. november 20.) emlékeznek pályatársai, barátai a művész 91. születésnapján.

Duma Aktuál szilveszteri különkiadás – meglepetéssel!

Online, január 9., 19h

A műsor az elmúlt hónap történéseit dolgozza fel, közélet, politika, súlytalan bulvár események, művészet és kultúra 2*40 percben (néha több), szünettel. Vetítések, videók és váratlan színpadi elemek keverednek helyszíni tudósításokkal és indokolatlan táncbetétekkel.

Purcell: A tündérkirálynő

Online, január 9., 19h

Purcell Tündérkirálynője eredetileg „semi-opera”, azaz Shakespeare Szentivánéji álmának előadásához készült zeneszámok sora, melyek nem adnak ki önálló történetet, csupán a prózai művel együtt nyernek igazi értelmet. Almási-Tóth András rendező a zeneszámokat a próza elhagyásával illesztette egyedi történetbe, amelyben egy, a noir műfaját idéző nagyvárosi történet bontakozik ki magányos szereplőkkel, bűnnel, gyilkossággal és szerelemmel. 

Katona József Színház: Széljegy

Online, január 9., 19h

Két egykori osztálytárs története. Az egyikük dörzsölt ügyvédnő lett, a másikuk műszaki fordító. Az egyiknek három gyereke és rengeteg pénze van, a másiknak nincs pénze, és egyedül neveli az örökbe fogadott fiát. Az egyik ingatlanok értékesítésével foglalkozik, a másik épp új helyre szeretne költözni... Az előadást jegyvásárlás után követhetitek.

St.Martin - Zenecseppek

Online, január 9., 19h

St.Martin zeneszerző, zenész, előadóművész, szaxofon- és pánsípművész. Január 9-én, újév köszöntő és egyben szülinapi koncert, ami Budaörsről a PostARTból természetesen online lesz látható és hallható.

M.ú.l.j.é.k. 2020! A Dumaszínház szilveszteri válogatása

Online, január 9., 19h

M.Ú.L.J.É.K. 2020 – avagy kétezer húzz! Válogatás a Dumaszínház alávaló pillanataiból. Műsorvezető: Kovács András Péter és Ráskó Eszter.

Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, vez.: Vásáry Tamás, km.: Oláh Vilmos (hegedű)

Online, január 9., 19.30h

Este fél nyolctól folytatódik Vásáry Tamás Mozart-sorozata a Zeneakadémián. A Facebookon és a  radiomusic.hu honlapon a hangversenyt élőben közvetítik.

BDZ Újévi Koncert 2021 - Müpa Home Live

Online, január 9., 19.30h

Az új esztendő hagyományosan kiemelkedő kulturális eseménye a Budafoki Dohnányi Zenekar évköszöntő hangversenye, amelyen a zenekar mindig különlegességeket mutat be. Most is komoly komolytalanságokkal, féktelen jó hangulattal, zenei sziporkákkal, zenei finomságokkal készülnek elkápráztatni közönségüket. A koncertet élőben követhetitek a Müpa honlapján és youtube csatornáján.

Orientale Lumen X - Szent Efrém Férfikar, km.: Kertesi Ingrid

Online, január 9., 19.30h

Rendhagyó módon indul útjára az Orientale lumen 2021. január 9-én. A jubileumi, 10. évfolyamába lépő sorozat első hangversenyét online, otthonról követheti a közönség.

Ligeti Ensemble - online koncertközvetítés

Online, január 9., 19.30h

A jelen és a múlt század becses értékeit tárja elénk a Magyar Kincsek-sorozat első 2021-es koncertje, amely a fa- és rézfúvós muzsikusok meg a vonósok számára nagyszerű feladatok sorát fogja felkínálni. 

Boggie / Költőim / Vendég: Grecsó Krisztián

Online, január 9., 20h

Az eszínház programjában ezúttal a szolnoki TISZApART moziban rögzített közös estet láthatja, hallhatja a közönség. A Grecsó Krisztián saját dalaival színesített koncertet, több személyes beszélgetés és számos vers felolvasása gazdagítja.

A Formatex bemutatja: BJC 13!

Online, január 9., 20h

2020 január 9-én ünnepli tizenharmadik születésnapját a Budapest Jazz Club. Az előadók és a BJC rajongói az aktuális helyzetre való tekintettel a klub koncertterméből sugárzott élő közvetítésnek köszönhetően élvezhetik a művészek produkcióit.