Vidám hétvégi hármas: Lepattintva, Oscar, Con Air – A fegyencjárat

Teljen a hétvége a nevetés jegyében! Bár filmjeink közül hivatalosan csak kettő vígjáték, a jókedvre vágyók a harmadikban sem fognak csalódni. A romantikától a robbantásig sok mosolyon át vezet az út.

Drakula és az igaz szerelem

A Lepattintva rendezője ugyan az indokoltnál többször leplezte le Jason Segel csupasz testrészeit, aggodalomra mégsincs ok, ez még nem a felnőttfilmek világa. Helyette egy kis showbiznisz-paródiával átszőtt, átlagnál mókásabb romkomot kapunk pénteken, benne Mila Kunis és Kristen Bell bájos pofijával. Segel fancsali mimikája kiválóan szolgálja a szakítós-sírós alapszituációt, amely persze csak egy – a műfajhoz tökéletesen hű – új kezdet.  A boldogság és egy formabontó Drakula-musical párhuzamos világrajöveteléhez Russel Brand, Paul Rudd és a jópofát cameózó William Baldwin asszisztál.

Vigasztaljuk meg Stallonét!

Az Oscar-díjról lecsúszó Sylvester Stallonénak most nagy szüksége van a támogatásunkra, nézzük hát meg szombaton, hogyan produkálja magát a félreértésekkel teli, régimódi bohózatban. Az 1991-es mű a Filmakadémia kitüntetése helyett egy sofőrről kapta a címét, aki jelen is van a sztoriban, meg nem is. Az Oscarban viszonyok és táskák keverednek a homlokát ráncoló ex(?)gengszter otthonában, ahol többek között Ornella Muti és Marisa Tomei is előfordul.

Tedd vissza a nyuszit a dobozba!

Vasárnap is maradunk a bűnözőknél, ők azonban - Stallone karakterével ellentétben - nem önszántukból vonultak vissza. A Nicolas Cage fénykorában készült Con Air – A fegyencjárat a szigorú besorolás szerint akciófilm, de vígjátéki rétegét sem hagyhatjuk szó nélkül. A rabszállító repülőn elhangzó dialógusokat tanítani kellene, nem beszélve az egytől egyig briliáns mellékszereplők játékáról. Közülük is kiemelkedik John Malkovich és Steve Buscemi, akik az elmebaj két egészen izgalmas árnyalatát villantják fel. 

Péntek: Lepattintva, FEM3, 21.00

Szombat: Oscar, RTL KLUB, 19.15

Vasárnap: Con Air – A fegyencjárat, DUNA, 21.00