10 ütős trailer a Super Bowl szünetéből, amit vétek kihagyni!

A Kansas City Chiefs–San Francisco 49ers-mérkőzés reklámblokkjában vetítették le először többek között az Agymanók 2, a Deadpool 3, a Twisters és a Gru 4 új előzetesét is.

Régi hagyomány már, hogy a Super Bowl reklámszünetében vetítik le azokat a trailereket, amelyek az adott év legnagyobb durranásának szánt mozifilmjeit hivatottak reklámozni – természetesen idén sem volt ez másképp. A vasárnapi amerikaifoci-döntőt egyébként „Taylor Swift csapata”, a Kansas City Chiefs nyerte meg a San Francisco 49ers ellen, a rangadó részleteit ebben az Index-cikkben lehet elolvasni.

Most inkább következzenek a fergeteges előzetesek! Íme:

 

1. Hang nélkül: Első nap

Emily Blunt posztapokaliptikus horrorfilmjének spin offjában ezúttal nem a kataklizma utáni, szörnyek uralta világot ismerjük meg, ahol csendben kell maradni, hanem magát a nagy apokalipszist, amikor ezek a rémségek elözönlötték a Földet, és elkezdték gyilkolni az embereket.

A történet főszereplői (Lupita Nyong'o, Joseph Quinn, Alex Wolff és Djimon Hounsou) New Yorkban élik át első kézből, ahogy darabjaira hullik az emberi civilizáció.

Magyarországi premier: 2024. június 27.

 

2. Gru 4

Gru, a nagydarab mesterbűnöző és a minyonoknak nevezett bohókás segédei (eredetileg: minions, azaz talpnyalók) 2010 óta nevettetnek meg kicsiket és nagyokat világszerte. Nem csoda, hogy idén már a sorban negyedik mozifilmjük fog kasszát robbantani a pénztáraknál, hiszen az Illumination stúdió animációja most is parádés lett.

A Super Bowl-trailer ezúttal nem a  Bond-filmeket figurázza ki, hanem a mesterséges intelligenciát, aminek a segítségével a kis kópé minyonok idétlenebbnél idétlenebb kamu fotókat generálnak.

Magyarországi premier: 2024. július 4.

 

3. A kaszkadőr

A való életben is kaszkadőr David Leitch (az első John Wick és a Deadpool 2 rendezője) elkészítette az eddigi legszemélyesebb filmjét, ami

egy szerelmes levél lett az akciófilmekhez és az akciófilmeket készítő, keményen dolgozó és alulértékelt emberekhez.

Ryan Gosling ezúttal egy kaszkadőrt alakít: felrobbantják, lelövik, elütik, kidobják ablakokon és leejtik magas helyekről, a mi szórakoztatásunkra. Felépülve egy balesetből, ami kis híján véget vetett a karrierjének, meg kell találnia egy eltűnt filmsztárt, ki kell bogoznia egy összeesküvést, és meg kell próbálnia visszanyerni élete szerelmét, aki történetesen az új filmje rendezője (Emily Blunt). Csakhogy eközben hősünk egy olyan vészjósló bűntény kelepcéjében találja magát, amely egy bármilyen kaszkadőrmutatványnál veszélyesebb szakadék felé sodorja...

Magyarországi premier:  2024. május 2.

 

4. Kung Fu Panda 4

Po, a bátor Sárkányharcos már a Békevölgy szellemi vezetője. Csakhogy egy gonosz, nagy hatalmú varázslónő, a Kaméleon (aki apró gyík létére fel tudja venni bármilyen lény alakját, legyen az nagy vagy kicsi) megkaparintotta a Bölcsesség Pálcájára, amivel hatalmában áll megidézni az összes gonosztevőt, akiket Po a korábbi részekben átküldött a szellemek birodalmába.

Pónak egy szövetségesre lesz szüksége a Kaméleon elleni harcban – és meg is találja Zhen személyében, aki történetesen egy tolvajnak állt, ravasz róka...

Magyarországi premier:  2024. március 21.

 

5. Deadpool & Wolverine

Amikor a Disney bekebelezte a 20th Century Foxot, sok képregényrajongó tartott attól, hogy a beteg humorú, erősen 18-as karikás Deadpool-filmeknek kasza lesz, és Ryan Reynolds ezután már csak egy negédes, családbarát akcióvígjátékban fog énekelgetni CGI-állatsereggel körbe véve, mint valami Disney-hercegnő. A sztártól persze simán kitelne ez is, de a Deadpool & Wolverine új trailere szerencsére azt sugallja, hogy

idétlen humorból ezúttal sem lesz hiány, ráadásul mindez most már a Loki sorozatból megismert TVA, azaz a multiverzum rendje felett őrködő Téridő Variancia Alapítvány égisze alatt fog megtörténni.

Magyarországi premier:  2024. július 25.

 

6. A majmok bolygója: A birodalom

A Disney a Fox felvásárlásával a Majmok bolygója franchise-t is megkaparintotta, és ki is használta az alkalmat, hogy egy kis plusz pénzt termeljen a beszélő csimpánzok, orangutánok és gorillák újabb nagy kalandjával. Az új rész ott veszi fel a történet fonalát, ahol a 2017-es utolsó film véget ért:

az intelligens majmok két táborra szakadtak, vannak, akik meg akarják tanulni a letűnt csúcstechnológia használatát, mások inkább a természettel való harmóniára törekszenek.

Eközben az emberiség nem több néhány ágyékkötős ősembernél. Konfliktusból tehát nem lesz hiány...

Magyarországi premier:  2024. május 9.

 

7. Twisters

Az 1996-os Twister című katasztrófafilm kései folytatásában a viharszezon erősödésével soha nem látott félelmetes jelenségek szabadulnak el Oklahoma állam középső részén,

ahol viharvadász tudósok és lájkvadász celebek kénytelenek összefogni, hogy életben maradjanak a tornádó közepén.

Magyarországi premier: 2024. július 18.

 

8. Képzeletbeli barátok

Ryan Reynolds idén nemcsak a Deadpool & Wolverine-nel dolgozza meg a rekeszizmunkat,

hanem egy bizarr családi vígjátékkal is, amelyben egy tinilány rájön, hogy látja mindenki képzeletbeli barátait, és belevág a varázslatos kalandba, hogy újból összehozza az elfelejtett képzeletbeli barátokat az őket annak idején elképzelő gyerekekkel…

Magyarországi premier:  2024. május 16.

 

9. A Majomember

Dev Patel, a Gettómilliomos sztárja ezzel a lenyűgöző akcióthrillerrel mutatkozik be rendezőként. Ő alakítja a címszereplőt, aki bosszút akar állni anyja meggyilkolásáért a város korrupt vezetőin, akik a szegényeket és a kiszolgáltatottakat sanyargatják.

Ez lesz vajon egy új John Wick franchise első része?

Magyarországi premier:  2024. április 4.

 

10. Agymanók 2.

A Disney és a Pixar új filmjében visszatérünk Riley fejébe, aki immáron tinédzser! A Főhadiszállás egy napon komoly átalakításokon esik át, ami miatt vegyes érzések kezdenek kavarogni Derűben, Bánatban, Haragban, Majréban és Undorban, akik így együtt már jó ideje navigálnak sikerrel az élet labirintusában.

Felbukkan ugyanis egy új kolléga, Feszkó, aki ráadásul nem is egyedül jött... Így nem csoda, ha az irányítótoronyban szó szerint elszabadulnak a szélsőséges érzelmek!

Magyarországi premier:  2024. június 13.

(via EW.com)