2020-ban fog bemutatkozni a Marvel moziverzum első, nyíltan meleg szuperhőse

Egyelőre csak annyit lehet tudni róla, hogy férfi karakter, és ő lesz a The Eternals mozifilm egyik főszereplője.

A Marvel-mozifilmek egyszemélyes agytrösztje és producerpápája, Kevin Feige már a tavalyi A Hangya és a Darázs promóciós körútján meglebegtette, hogy hamarosan bemutatkozik a szuperhősös franchise első olyan karaktere, aki nyíltan vállalja, hogy meleg. Most még több dolog kiderült erről a titokzatos személyről a That Hashtag Show, nyomán: a meleg karakter férfi lesz, a 2020-as The Eternals, vagyis Az Örökkévalók című mozifilmben fog bemutatkozni, és a Marvel már elkezdte keresni a hőst alakító, 30-49 év közötti színészt – állítólag olyasvalakit szeretnének felkérni a szerepre, aki a való életben is nyíltan vállalja a homoszexualitását.

Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan melyik karakter lesz meleg, mint ahogy az sincs kőbe vésve, hogy egy, már létező LMBTQ szuperhős lesz-e a filmben, vagy kitalálnak Kevin Feige-ék egy új szereplőt. A hivatalos Marvel-kánonban az egyik X-Men-tagról, Sarkcsillagról már 1992 óta tudni lehet, hogy meleg. Az Ultimate X-Men alternatív világában az orosz vasgólemről, Kolosszusról is kiderült ugyanez, a fiatal Jégember pedig a pár éve az All-New X-Men 40. számában coming outolt (a szintén X-Men-tag Pyróval együtt, akihez szerelmi viszony fűzte). Ők akár a későbbi Marvel-mozifilmekben is feltűnhetnek idővel, ha a Fox stúdió is ugyanúgy a Disney égisze alá kerül, ahogyan korábban a Marvel-képregénybirodalom.

Az viszont biztos, hogy Az Örökkévalók saját mozifilmje 2020-ra készül el, Chloé Zhao rendezésében. Ez az 1976 óta létező szuperhőscsapat csupa nagyhatalmú, kozmikus lényből áll – érdekesség, hogy maga a Marvel-univerzum főgonosza, Thanos is egy Örökkévaló. A koncepciót Jack Kirby találta ki, aki a DC-től való távozása után a Marvelnél is szeretett volna egy olyan, űrbéli világokban igazságot tevő, ókori istenekhez hasonló, egymással folyton szövetkező és háborúzó, mitologikus lényekről képregényben mesélni, mint amilyen a méltán híres Új Istenek-sorozata volt a DC-nél.

Az Örökkévalók tehát ahányan vannak, annyi félék, de szinte mindegyiküknek közös vonása, hogy daliás férfiak és gyönyörű nők, tudnak repülni, és olyannyira urai a saját sejtfelépítésüknek, hogy lényegében örökéletűek, nagyon gyorsan regenerálódnak, erejük, ügyességük, kitartásuk emberfeletti. Többen is képesek közülük teleportálni, energianyalábokat lőni és kozimus energiákat irányítani, egyikük, Ajak (akit azték indiánok istenként tiszteltek) még a náluk is ősibb, isteni teremtményekkel is képes kommunikálni. (via NME.com)