25 évesen meghalt egy egykori gyerekszínész

Raphaël Coleman a Nanny McPhee – A varázsdadában tűnt fel, de otthagyta a filmezést, és környezetvédő aktivistaként dolgozott.

Coleman a 2005-ös családi filmben olyan sztárokkal játszott együtt, mint Emma Thompson és Colin Firth. Ezt követően még két nagyjátékfilmben (It’s Alive, Negyedik típusú találkozások) és egy rövidfilmben (Edward's Turmoil) tűnt fel még 2009-ben, utána visszavonult a színészettől, és a Manchesteri Egyetemen tanult zoológiát.

Az egyetem befejezése után aktivista lett: egy Extinction Rebellion nevű környezetvédő szervezettel dolgozott együtt, és harcos szószólója volt a vadvilág védelmének. Coleman sokszor szólalt fel demonstrációkon, sőt számos alkalommal le is tartóztatták tiltakozás közben. Az egykori gyerekszínész múlt pénteken hunyt el, váratlanul: összeesett futás közben.

A fiatal aktivista halálát édesanyja jelentette be a Twitteren. „Nyugodj békében, drága fiam, Raphaël Coleman alias Iggy Fox. Úgy haltál meg, hogy azt csináltad, amit szerettél: egy igaz ügyért harcolva. A családod nem is lehetne ennél büszkébb. Ünnepeljük mindazt, amit Raphaël rövid életében elért, és ápoljuk az örökségét!” – írta Liz Jensen.

Colemanről mostohaapja, a dán Carsten Jensen is megemlékezett. Azt írta a Facebookon, hogy „amikor Raphaëlre gondolok, valami olyasmit látok, ami sosem hal meg: egy kis darabot az örökkévalóságból, egy olyan fénysugarat, ami mindig ott él a fiatalokban”. Az Extinction Rebellion nevű szervezet csütörtökön tart megemlékezést Raphaël Coleman tiszteletére, Londonban.


(via Variety)