27 évvel a Jurassic Park premierje után vicces hibát szúrt ki a filmben egy rajongó

Egészen mostanáig senki sem vette észre, mi a baj az egyik konyhában randalírozó raptorral.

27 éve, 1993 óta a világ egyik legismertebb és legkedveltebb blockbustere Steven Spielberg dinoszauruszos kultfilmje, a Jurassic Park. Épp ezért is furcsa, hogy egy kacagtató bakit csak most szúrtak ki a rajongók! Nevezetesen egy bábos kezét, aki pár másodpercre megfogja az egyik velociraptor bábu tekergőző farkát (nehogy feldőljön az ajtónyitáskor!) annál a résznél, amikor a veszedelmes kis őshüllők közül kettő beront a dínós vidámpark konyhájába, felfalni Lexet (Ariana Richards) és az öccsét, Timet (Joseph Mazzello). Az igencsak mókás, bár valóban elég rövid, és alig észrevehető jelenet az alábbi videóban 1:43-nál lehet elcsípni:

A '90-es évek óta persze az efféle raptortámadásokat már CGI trükkmesterek készítik. Részben egyébként pont annak köszönhetően, hogy pont Spielberg dínóparkja forradalmasította a speciális effekteket, mivel a stábja az elsők között használt az addig jól bevált, animatronic technikával, bábosok által mozgatott habszivacs szörnyetegek mellett nagy teljesítményű számítógépeket a film látványvilágának megrajzolásához. A Jurassic Park részben pont emiatt nőtte ki magát a Star Wars és az Indy-filmek mellett egy olyan, máig népszerű branddé, amihez még most is készülnek filmek – a következőt 2021 nyarán vetítik majd a mozik Jurassic World: Világuralom címmel, a régi trilógia nagy kedvenceivel, vagyis Sam Neill-lel, Laura Dernnel és Jeff Goldblummal a főszerepben. (via Independent)

FRISSÍTÉS!

Ahogy arra egy olvasónk nemrég felhívta a figyelmünket, a fenti, raptorsimogatós bakit már 2018-ban részletesen bemutatta a magyar Top Moviesss YouTube-csatorna (a lenti videóban 7:41-nél látható).