5 dolog, amit nem tudtál a ma 50 éves Julia Robertsről

A kétezres évek elején a legnagyobb világsztárok között tartották számon, de ha újrakezdhetné, mégsem állna színésznek. Zoknit viszont nagyon szívesen kötne, és alig várja, hogy együtt nézhesse a filmjeit a gyerekeivel.

1. Julia Roberts volt az egyik első színésznő, aki annyit kereshetett, mint a vele egyenrangú férfi sztárok, Tom Cruise, Mel Gibson és Tom Hanks. Amikor az Erin Bronkovichért 20 millió dollárt kért az ügynöke, a stúdió nem szívesen állt kötélnek, miközben a százmillió dolláros bevételeket hozó sztároknak akkoriban ennyi járt. Julia Roberts pedig addigra már öt százmilliós filmet tudhatott maga mögött.

 

2. Bár messze nem a Micsoda nő! volt az első szerepe, nagyon fiatalon forgatta, mindössze 22 évesen, és nagyon izgult, hogyan játssza majd el az ifjú prostituált szerepét. Sokszor a teljes stáb támogatására szüksége volt az egyes jelenetekben, előfordult, hogy a rendező a kamerán kívül csikizte a talpát, hogy őszintén tudjon nevetni. A szexjelenet előtt Richard Gere és a rendező közösen masszírozták a homlokát, hogy eltűnjön róla a kidagadt ér, amit a lámpaláz hozott elő. Abba a jelenetbe viszont, amikor a kádban walkmanezik és énekel, annyira beleélte magát, hogy mire kinyitotta a szemét, a stáb már nem is volt sehol.

 

3. A színésznő annyira büszke az Álljon meg a nászmenet! című filmjére, hogy alig várja, hogy megmutathassa a gyerekeinek. Az ikrei most lesznek 13 évesek, a fia pedig nyáron volt tízéves, így nagyon sokat nem kell már várnia arra, hogy ők is megismerhessék és megérthessék az életművét. Azt gondolja, hogy a gyerekei értékelni fogják, amit a húszas és harmincas éveiben letett az asztalra.

4. Az Ocean’s Eleven forgatásán dolgozott együtt először George Clooney-val, akivel azóta is szoros barátságot ápolnak. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy ő sem menekülhetett Hollywood híres csínytevője elől. Amikor Clooney és Pitt meghallották, hogy együtt fognak forgatni vele, küldtek neki egy számlát 20 millió dollárról a következő üzenettel: “Úgy hallottuk, húszmilliót keresel filmenként.” Később viszont, amikor az Ocean’s Twelve forgatása idején az ikrekkel volt terhes, a csínytevések helyét átvette a gondoskodás, és Clooney folyton azt kérdezgette, jól van-e, nem kér-e vizet.

5. Annak ellenére, hogy nagy karriert futott be, és tenyerén hordozta a közönség, a szakma és a kritikusok, ha most újra 18 éves lenne, nem vágna bele még egyszer a színészi pályába. “Lehet, hogy csak a kor mondatja velem, és már hiányzik belőlem az az energia, de visszatekintve nagyon fárasztónak tűnik ez az egész” - nyilatkozta. Ha választhatna másféle hírnevet, akkor inkább író vagy festő szeretne lenni, de amire az utóbbi időben igazán vágyik, az az, hogy meg tudjon kötni végre egy pár zoknit.