5 sztár, aki gondolt egyet, és sértődötten kiviharzott a forgatásról

Nicolas Cage-nél, Patrick Stewartnál és Joaquin Phoenixnél is volt már, hogy elszakadt a cérna...

A hollywoodi sztárok is emberek, nekik is lehetnek rossz napjaik, amikor úgy felhúzzák magukat valamin, hogy távoznak egy-egy filmforgatás helyszínéről. Pár éve már volt egy ilyen balhés színészekről szóló listánk itt a PORT.hun, de most következzen néhány további híres-hírhedt purparlé.

10 sztár, aki dúlva-fúlva viharzott ki egy forgatásról

Rossz forgatókönyv, bunkó kollégák, hajkitépés – íme néhány mulatságos vagy épp elszomorító eset, amikor egy-egy önérzetes sztár megtagadta a munkát az őt ért sérelmek miatt.

Tovább

 

1. Emma Watson az Itt a vége forgatásán

Emma Watsonnak a pletykák szerint tényleg volt egy „itt a vége”-pillanata az Itt a vége forgatásán, ami miatt faképnél hagyta a kollégáit, miután állítólag komoly nézeteltérése támadt a főszereplő Seth Rogennel és a producerekkel a forgatókönyv utolsó pillanatban történt átírása miatt. És mint kiderült, a pletyka igaz volt – de nem egészen úgy, ahogy azt Seth Rogen előadta, így a színész utólag kénytelen volt a Twitteren magyarázkodni:

A jelenet nem az volt, amit eredetileg megírtak. Improvizáltunk, drasztikusan megváltoztattuk, és a vége nem az lett, amibe [Emma Watson] beleegyezett. Az a narratíva, hogy nem volt profi és nem volt jófej, totális baromság. Nekem biztosan jobban kellett volna kommunikálnom, és mivel nem tettem, ő került kellemetlen helyzetbe. Ő és én beszéltünk aznap este; összességében ez egy sz*r helyzet volt, és biztos nehéz lehetett neki, hogy mondjon valamit. Örülök és le vagyok nyűgözve, hogy megtette. Megállapodtunk abban, hogy nem lesz benne a filmben a közös jelenetünk.

 

2. Patrick Stewart a Star Trek - Az új nemzedék forgatásán

Patrick Stewart, a nyugalom élő szobra épp a Star Trek-rajongók egyik kedvenc tévésorozatának első évadán dolgozott, amikor olyan dühös lett, hogy kirohant a forgatásról. Csak utólag, a Making It So című önéletrajzi kötetében árulta el: amiatt öntötte el a pulykaméreg, hogy úgy érezte, a színésztársai nem veszik komolyan a munkájukat.

Egyre dühösebb lettem a kollégáim viselkedése miatt, és összehívtam azt a megbeszélést, ahol kioktattam a stábot, amiért hülyéskednek. Denise Crosby »Néha szórakoznunk is kell, Patrick!« megjegyzésére is azt találtam mondani, hogy »Denise, nem azért vagyunk itt, hogy szórakozzunk!« Utólag visszatekintve persze már mindenki viccesnek találja ezt a történetet, engem is beleértve. De abban a pillanatban, amikor a stáb hisztérikusnak nevezett a nagyképű kijelentésem miatt, nem kezeltem jól a dolgot. Nem tetszett, hogy kinevetnek. Kiviharzottam a forgatásról, be a lakókocsimba, és jól becsaptam az ajtót!

 

3. James Caan a Véletlenből szerelem forgatásán

James Caan a film rendezőjével, David O. Russellel veszett össze, amikor egy olyan jelenetet forgattak, ahol a karakterének egy süti elfogyasztása közben kellett volna megfulladnia. Russellt azonban nem győzte meg Caan alakítása, ezért megkérte a színészt, hogy el tudná-e játszani egyszerre a köhögést és a megfulladást. Caan azonban azt válaszolta, hogy

nem lehet egyszerre köhögni és megfulladni, elvégre ha képes vagy köhögni, akkor elég levegő jut ki és be ahhoz, hogy ne fulladj meg, nem igaz?

A rendező azonban nem így látta. Megsértődött Caan tétovázásán, és ráparancsolt a veterán színészre, hogy vegyék csak fel a jelenetet mindkettejük elképzelése szerint külön-külön, aztán majd megnézik, melyik néz ki jobban. Caan azonban erre nem volt hajlandó, elege lett Russellből, kiviharzott a forgatásról, és magából a filmből is kiszállt (a szerepét később át is írták).

 

4. Joaquin Phoenix A nő forgatásán

Scarlett Johansson és Joaquin Phoenix éppen egy orgazmusjeleneten dolgozott A nő forgatásán, amikor Phoenix hirtelen elrohant. Johansson később egy interjúban elárulta, hogy a jelenet szerinte is „bizarr” és „undorító” volt, amitől nem csoda, hogy Phoenix „teljesen kikészült” (a filmben a színész karaktere beleszeret egy Samantha nevű mesterséges intelligenciába, amelynek Scarlett Johansson a hangja).

Tényleg elhagyta a stúdiót. Szünetre volt szüksége. Biztosan te sem akarod hallani, hogy milyen hangod van orgazmus közben, hogy milyen a hangod, amikor színleled az orgazmust. Fúj!

De nem ez volt az egyetlen eset, amikor Phoenix forgatás közepén lelécelt amiatt, mert valami gondja támadt a kamerák előtt. Todd Phillips, a Joker rendezője is azt mondta a sztárról, hogy Phoenix bizonyos kiszámíthatatlan pillanatokban egyszerűen „a jelenet közepén kisétált a stúdióból, ha nem érezte jól magát” azzal kapcsolatban, ami a forgatókönyvben le volt írva.

 

5. Nicolas Cage

Nicolas Cage állítólag amiatt távozott a The Old Way című film forgatásáról, mert a fegyvermester (vagyis a forgatáson a lőfegyverekért felelős személy), Hannah Gutierrez-Reed már a stáb épségét veszélyeztette. A név ismerős lehet a PORT.hu olvasóinak, hiszen Gutierrez-Reed volt a fegyvermester a Rust forgatásán is, ahol Alec Baldwin pisztolya váratlanul elsült, és megsebesítette a film rendezőjét, Halyna Hutchins operatőrnek pedig olyan súlyos sérülést okozott, amibe belehalt.

Emberölés vádjában bűnösnek találták az Alec Baldwin-film fegyvermesterét

Ő adta a színész kezébe a töltött fegyvert, ami az operatőr halálához vezetett.

Tovább

 

Gutierrez-Reed a The Old Way forgatásán sem tartotta be a vonatkozó lőfegyver-biztonsági protokollokat: állítólag három nap alatt kétszer is éles lőszert használt a felvételek során, és minden alkalommal elmulasztott szólni erről a stábtagoknak. A második ilyen lövöldözés után Nicolas Cage teljesen kiakadt, és elrohant a forgatásról, miután dühösen leteremtette Gutierrez-Reedet:

Tegyél csak nyugodtan bejelentést, épp most szakítottad ki a kib*szott dobhártyámat!

(via Listverse.com)