Emberölés vádjában bűnösnek találták az Alec Baldwin-film fegyvermesterét

Ő adta a színész kezébe a töltött fegyvert, ami az operatőr halálához vezetett.

Hannah Gutierrez-Reedet, a Rust című western fegyvermesterét gondatlanságból elkövetett emberölésben bűnösnek találták, mivel ő adta a töltött fegyvert Alec Baldwin kezébe a forgatáson. Az esküdtek úgy ítélték meg, hogy az ő gondatlansága miatt került éles lőszer a fegyverbe, ami ahhoz vezetett, hogy 2021 októberében Baldwin lelőtte a film operatőrét, Halyna Hutchins-t, és megsebesítette a rendezőt, Joel Souzát. A második vádpontban, vagyis a bizonyítékokkal való visszaélésben nem találták bűnösnek Gutierrez-Reedet.

A tárgyalás két hétig tartott, melynek során az ügyészek több olyan bizonyítékot is bemutattak, melyek alátámasztják Gutierrez-Reed hanyagságát és figyelmetlenségét, ami végül a balesethez vezetett.

„Nem azt mondom, hogy Hannah Gutierrez szándékosan vitt éles töltényeket a forgatásra, hanem azt, hogy hanyag, figyelmetlen és meggondolatlan volt”

– mondta az ügyész, Kari Morrisey a záróbeszédében. Több olyan fotót is bemutattak, amin a töltött fegyvert a stábtagok (köztük Baldwin is) egymásra fogják, az egyiken ráadásul Gutierrez-Reed a saját fejére irányítja.

Az ügyész orosz ruletthez hasonlította a forgatást.

Forrás: Luis Sánchez Saturno - Pool/Getty Images

 

A fegyvermester ártatlannak vallotta magát, az ügyvédei arra hivatkoztak, hogy bűnbakot akarnak csinálni belőle.

Gutierrez-Reed 18 hónap börtönt és 5000 dolláros büntetést kapott, de az ügyvédei fellebbeznek.

előzmények

Alec Baldwin ártatlannak vallotta magát a lövöldözési ügy újabb tárgyalásán

A színész-producer másodszor áll bíróság előtt ugyanannak a forgatáson történt tragédiának a vádlottjaként.

Tovább

 

(Far Out, 24.hu)