5 sztár, aki meglepő módon sosem nézi meg a saját filmjeit

Megan Fox, Tom Hanks és Angelina Jolie is úgy van vele, hogy a legismertebb blockbustereik újranézése csak extra stresszfaktort jelent.

1. Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix csak két saját filmjét nézte meg eddig: a 2012-es The Mastert és a 2013-as A nőt, mivel saját bevallása szerint utálja magát viszontlátni a filmvásznon. A Hollywood Outbreaknek egyszer így nyilatkozott erről:

Soha nem akarom magam úgy látni, ahogy a kamera lát engem... Nem akarom magam nézni. Persze van egy részed, amelyik egy pillanatra kíváncsi, de állandóan azt kell mondanom magamnak, hogy: nem! Mert tudom, hogy ez nem fog hasznomra válni, sőt, nagyobb az esélye, hogy negatív hatással lesz a jövőbeli munkámra.
Forrás: Rodin Eckenroth / WireImage / Getty Images

 

2. Johnny Depp

Több évtizeden átívelő, sikeres karrierje során Johnny Depp olyan ikonikus alakítások garmadáját tudhatja a magáénak Ollókezű Edwardtól kezdve Jack Sparrow-ig, amire bármelyik színésztársa büszke lehetne. Ám ahogy azt David Lettermannek egy 2009-es interjúban elmondta, a gyerekei több filmjét látták, mint ő maga.

Bizonyos értelemben, ha egyszer végeztem a munkámmal egy filmben, az onnantól már nem igazán tartozik rám. A lehető legtávolabb tartom magam [a végeredménytől], nem szeretem magamat nézni.

A The Independentnek adott 2013-as interjújában Depp megismételte nagyjából ugyanezt, majd hozzátette:

Már régen meghoztam egy döntést, miszerint jobb, ha nem nézem a filmjeimet, ami azért kellemetlen, mert az ember lemarad a barátai hihetetlen munkájáról. De úgy érzem, hogy ez csak ártana nekem.
Forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

 

3. Tom Hanks

Bár Hollywood legnagyobb kasszasikereiben játszott, Tom Hanks 2016-ban az ABC Newsnak azt mondta, hogy nem nézi meg a korábbi munkáit,

még az olyan sikerfilmeket sem, mint a Forrest Gump, a Philadelphia vagy a Számkivetett.

Állítása szerint azért nem nézi meg a saját filmjeit, mert szerinte „az szörnyű hiba lenne”:

Úgy sosem tanulod meg, mit kell tenned, csak azt tanulod meg, hogy mit ne csinálj. Az a helyzet, hogy a régi filmeket megnézve [azokon a régi filmeken] már nem lehet változtatni.
Forrás: Dominik Bindl / FilmMagic / Getty Images

 

4. Angelina Jolie

2009-ben, a Good Morning America című műsorban Angelina Jolie is elmondta, hogy bár a legtöbb munkáját legalább egyszer látta,

vannak az életművében olyan projektek is, amelyeket inkább soha sem nézett vissza.

Jobban szeretem elkészíteni, mint a visszanézni [a filmjeimet].

Hozzátette: nem érzi szükségét annak, hogy bármelyik filmjét is többször megnézze.

 

Forrás: Anthony Harvey / Getty Images

 

 

5. Megan Fox

A Transformers és a Tini nindzsa teknőcök franchise sztárja esetében egyenesen mentális stressznek számít, ha vissza kell magát néznie egy-egy filmben. Egy korábbi interjújában Megan Fox elárulta:

Soha [nem nézem vissza magam], még állóképeken sem. Nem nézek meg semmit. Már attól pánikba esek, ha egy képernyő van a szobában. Azonnal szorongásos rohamot kapok!

A színésznő eddig egyedül csak arra tudta rávenni magát, hogy megnézze a Transformers: A bukottak bosszúja című blockbustert, de saját bevallása szerint ehhez „töméntelen mennyiségű pezsgőre volt szüksége”.

 

Forrás: Victor Chavez/Getty Images

 

(via Insider.com & Mentalfloss.com)