5 sztár, akinek sosem találnád ki az eredeti foglalkozását

Jim Carrey vécépucolóként, Sean Connery koporsófényezőként, Brad Pitt csirkejelmezes éttermi kabalaként dolgozott, mikor még fiatal volt, és kellett a pénz.

1. Jim Carrey

Ma már nagyon nehéz elképzelni azt, hogy Jim Carrey mást is csinált azon kívül, hogy milliókat nevettetett meg a vígjátékaival. Bár született komikus volt, és már gyerekként is nagy tehetsége volt különféle hangokat kiadni és pofákat vágni, 1978-ban, mindössze 16 évesen kénytelen volt otthagyni az iskolát, hogy segítsen a szerény anyagi körülmények között élő szüleinek eltartani a családot.

Több mint két éven át egy gyárban volt kénytelen takarítóként dolgozni, hogy pénzt keressen: nap mint nap mosdókagylókat és piszoárokat suvickolt.

Közben persze a poénjait csiszolgatta, és már 1979-ben elkezdett standuposként fellépni a Toronto környéki klubokban, 1980 végére végre pedig már egész jól keresett ezekkel a haknikkal ahhoz, hogy otthagyja a takarítói állást. A többi pedig már, ahogy mondani szokás, filmtörténelem...

Forrás: InterCom

 

2. Danny DeVito

Az Ikrek, a Junior, a Batman visszatér, a Reneszánsz ember és még megannyi másik film sztárjáról valószínűleg kevesen tudják, hogy még mielőtt a színészi pályát választotta volna, kozmetikusnak tanult a Wilfred Academy of Hair and Beauty Culture-ön, és nővére szépségszalonjában kapott először munkát. 2022 decemberében Danny DeVito az Always Sunny podcastben mesélt arról,

hogyan lett egy hullaház hivatalos hajszobrásza.

Lényegében az egyik dolog követte a másikat: egyik nap meghalt a szépségszalon egyik kedves, visszatérő ügyfele, és mivel a hozzátartozóknak mindig is nagyon tetszett, ahogy DeVito az elhunyt haját vágta, megkérték, hogy nem tudná-e a temetési ceremóniára is megigazítani a megboldogult férfi frizuráját. Néhai ügyfele iránti szeretetből és tiszteletből DeVito beleegyezett a dologba, és ez akkora „sikert aratott”, hogy híre ment a dolognak, és hátborzongató módon ezután még több halott fizuráját kellett rendbe tennie a nyitott koporsós temetésekhez...

Forrás. Film+

 

3. Sean Connery

Az első, és sokak szerint máig legjobb James Bond a fiatal éveiben a skóciai Haddingtonban dolgozott,

egy Ronald Stark nevű temetkezési vállalkozónál volt  koporsófényező.

A 2020-ban, 90 éves korában elhunyt sztár egy évekkel későbbi interjújában felidézte, hogy kis idő múlva már „koporsóba tudott tenni bárkit”, azaz ránézésre megmondta, kinek mekkora koporsót kell csináltatni. Sean Connery egy apró trükköt is elárult, amivel mindig sikeresen tudott kicsalni egy kis pluszpénzt a gyászoló hozzátartozóktól: rendszeresen polírozgatta a mahagóni koporsókat, hogy azok tölgyfának tűnjenek!

Forrás: InterCom

 

4. Brad Pitt

Mielőtt Brad Pitt a Thelma és Louise, az Interjú a vámpírral, a Hetedik, és a Harcosok klubja főszereplőjeként berobbant volna Hollywoodba a '90-es években, kétségbeesetten evickélt meghallgatásról meghallgatásra, hogy valami jó szerepet kapjon, miközben ki kellett fizetnie a számláit és meg kellett tömnie a bendőjét is.

Így hát bevállalt egy olyan munkát, ahol jól tudott lakni, kapott egy kis pénzt, és még a szövegeit is volt idő gyakorolni: beöltözött egy gyorsétteremlánc kabalaállatának!

A ruhája egy csirkejelmez volt, az étteremlánc pedig az El Pollo Loco, ami franchise-ként működött Los Angelesben és környékén. A munka ironikus módon megtanította a fiatal Brad Pittet arra, hogyan kell az embereket fellelkesíteni és fogyasztásra bírni, vagyis már itt gyorstalpaló leckét kapott az élettől, miként kell teljesen el kell kötelezni magad egy szerep mellett, és hogyan kell eladnod magad a közönségnek.

Forrás: UIP-Duna Film

 

5. Hugh Jackman

Hugh Jackman a 2000-ben mozikba kerülő X-Men Rozsomákjaként egycsapásra hollywoodi sztárrá vált, pedig már előtte is számos komoly színpadi és musicalszerep volt a háta mögött. Ám mielőtt még Melbourne-ben és Londonban a világot jelentő deszkákra lépett volna, igen különös módon gyakorolta az előadóművészi tehetségét: szülinapi bohócként!

Nem csalás, nem ámítás! Hugh Jackmant egy időben gyerekzsúrokra bérelték fel, ahol énekelnie, táncolnia és zsonglőrködnie kellett jó pénzért.

Egy idő után akkora sikere lett, hogy már nemcsak az ovisok, hanem a nagyobb lurkók születésnapi partijaira is elkezdték hívogatni – azonban egy nyolcéves gyerek buliján derékba tört a bohóckarrierje. Ő maga így mesélt erről egy korábbi interjújában:

Nem jött be a zsonglőrmutatvány. A tojások a földre estek, szanaszét fröccsentek, és a dühös szülőknek kellett feltakarítania a rumlit, aztán megvigasztalni egy nagyon elégedetlen ünnepeltet, akit egyáltalán nem nyűgözött le a gyerekeknek szóló attrakció.

Szerencsére Jackman számára hamar kiderült, hogy azért nem kell szögre akasztania a jelmezét, teremhet még neki némi babér a szórakoztatóiparban.

Forrás: InterCom

 

(via Listverse.com)