50 éves a Szikla, akiből egyszer még az USA elnöke lesz

Futballistának nem volt elég tehetséges, pankrátorként legenda lett, mostanra pedig a lábai előtt hever Hollywood. Íme 8 dolog, amit nem tudtál róla!

50 éves lett Dwayne Johnson, az egykori pankrátor, aki ma már Hollywood egyik legnagyobb sztárjának számít. A polinéz származású színész fiatalon még futballistaként képzelte el a jövőjét, a Miami Hurricanes tagja volt, majdnem bekerült az NFL-be is a Calgary Stemeders színeiben, de sportolóként nem volt elég tehetséges, és sérülések is hátráltatták. 

Kriminológia-fiziológia szakon szerzett egyetemi diplomát, majd úgy döntött, hogy nagyapja és apja példáját követve pankrátornak áll. A Rocky Maivia néven ringbe szálló Johnson eleinte nem volt túl népszerű, a közönségnek nem tetszett a babaarca (!), de olyan szellemesen szövegelt a meccseket felvezető promókban, hogy hamarosan ő lett a sportág egyik legnagyobb szupersztárja.

Első filmes szerepét a tévében kapta, az Azok a 70-es évek show-ban saját apját, Rocky Johnsont játszotta, a mozivásznon pedig A múmia visszatérben debütált 2001-ben;

attól kezdve pedig már nem volt megállás.

Íme néhány érdekesség a kopasz akciósztárról!

Forrás: Greg Doherty / Getty Images

 

CIA-ügynök akart lenni

A Szikla álma az volt, hogy csatlakozik a CIA-hez, de bűnügyi jogot oktató professzora felvilágosította, hogy erre akkor lenne a legnagyobb esélye, ha elvégezné a jogot. Ezt követően kénytelen volt belátni, hogy az ő jegyeivel esélytelen lenne a bejutás.

A kriminológia-fiziológia szakot azért így is elvégezte.

 

7 dollár volt az összes vagyona

Amikor 1995-ben befuccsolt a futballkarrierje, és leszállt a repülője Miamiban, fel kellett hívnia az apját, hogy fuvarozza haza, mert az összes vagyona mindössze 7 dollár volt. Eszébe jutott Warren Sapp, aki pár éve az ő helyét foglalta el a Miami csapatában, és éppen akkor draftolták több millió dollárért. Annyira mélyen megmaradt benne ez a pillanat, hogy

produkciós cégét később Seven Bucks (hét dollár) Produkciónak nevezte el.


Néha az apja védte meg a ringben

Johnson lett a WWE első harmadik generációs pankrátora, ugyanis már a nagyapja, az amerikai-szamoai Peter Maivia is ezt a sportot választotta az 1960-as években. Maivia később átadta tudását a vejének, Rocky Johnsonnak, azaz Rocky apjának. 1991-es visszavonulása után

az idősebb Johnson elkezdte tanítani fiát a pankráció tudományára,

később pedig be is ugrott néha a ringbe, hogy kisegítse a Sziklát a nehezebb pillanatokban.

10–12 éves terve volt Hollywood meghódítására

Kívülről úgy tűnhetett, gyorsan és simán ment az átmenet a pankráció világából a filmiparba, de Johnson valójában egy gondosan kidolgozott tervet követett. 29 éves volt, amikor elkezdte előkészíteni a visszavonulását, tanulmányozta a színészmesterséget, színjátszást tanult és eldöntötte, hogy 10–12 éven belül ő lesz a legnagyobb mozisztár. Ehhez komoly döntéseket kellett hoznia: megszabadult például azoktól az emberektől, akik máshogy képzelték el a karrierjét.

Eldöntöttem, hogy nem akarok olyasvalaki lenni, aki nem vagyok, csak azért, hogy megfeleljek Hollywoodnak. Helyette úgy döntöttem, a saját utamat járom, és a végén majd Hollywood fog alkalmazkodni hozzám.”
Forrás: NBC

 

Maratoni meló volt a tetoválása

2003-ban elutazott Hawaiira, hogy a családi örökségét ápolandó egy tahiti származású tetoválóművésszel kidekoráltassa magát. Az egész hátát és a bal karját beborító műalkotás felvarrása

60 órát vett igénybe,

és a szimbólumok között többek közt egy szamoai harcost jelképező kókuszlevél, a jó szerencsét biztosító nap és a gonosz szellemek elűzésére szolgáló teknőcpáncél látható, illetve három embert egyként ábrázoló rajz, amely az akkori felesége, a lánya és közte lévő köteléket hivatott jelezni. (Azóta született még két lánya.)

Bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe

2015-ben a San Andreas londoni premierjén Johnson bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe a három perc alatt elkattintott legtöbb szelfivel.

Összesen 105 rajongóval fényképezte le magát,

illetve egy kicsivel többel, mert az olyan fotókat, ahol nem látszott teljesen a szereplők arca és nyaka, vagy nem voltak fókuszban, kizárták.


Majdnem ő lett Willy Wonka

Mielőtt még Johnny Depp 2004-ben megkapta a Charlie és a csokigyár főszerepét,

Tim Burtonben Johnson neve is felmerült.

A színésznek ez sokat jelentett, még akkor is, ha tudta, hogy nincs esélye, mert Depp akkoriban óriási sztár volt, neki pedig se marketingértéke, se kellő színészi tapasztalata nem volt még ekkor.

Elnöki ambíciói is vannak

A Young Rock című, a Szikla ifjúkorát feldolgozó sitcom minden epizódja azzal kezdődik és végződik, hogy az önmagát alakító Johnsont egy újságíró kérdezgeti 2032-es elnöki kampánya során. A színész már a valóságban is többször kifejezte politikai ambícióit: egy 2017-es interjúban mondta el, hogy indulna elnöknek a jövőben, ha az emberek tényleg ezt akarnák. 2016-ban pedig így nyilatkozott a GQ-nak:

Nem tagadom, hogy vonz a kormányzóság vagy az elnökség gondolata. És így alkalmam lenne globális szinten is hatni az emberek életére. De addig még rengeteg más tervem van.”

 

(via: Biography)